REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Šiauliuose „Swedbank“ klientai buvo užgulę kasas, buriavosi prie bankomatų. Penktadienį socialiniuose tinkluose ir interneto erdvėje pasklido gandai, kad „Swedbank“ ištiko finansų krizė, bet šiauliečiai rinkosi ne dėl Latvijoje paskleistų gandų – jie į banką ėjo pasiimti pensijų.

REKLAMA
REKLAMA

Apgultis pensijų dieną

Vakar nuo pat ryto dėl klientų gausos „Swedbanko“ padalinio Šiauliuose durys buvo laikomos atidarytos. Žmones tarpduryje pasitikusios darbuotojos ragino juos eiti prie bankomato, kad nereikėtų laukti eilėje prie kasos.

REKLAMA

„Ar nenorėtumėte pinigų išsigryninti  iš bankomato?“, – klausė darbuotoja garbaus amžiaus vyriškio, jai pasisakiusio, kad atėjo pasiimti į sąskaitą pervestos pensijos.

„Jūs manęs neagituokite, kur noriu ten ir pasiimu“, – piktinosi vyras ir atsistojo į būrį laukiančiųjų.

„Šiandien įprasta pensijų mokėjimo diena, visada žmonių daug, nes bankomatais naudotis nori ne visi. Dirbame normaliai, jokių pasikeitimų“, – paaiškino mums banko darbuotoja.

REKLAMA
REKLAMA

Dirba kaip įprasta

„Banke pinigų judėjimo, didesnio nei yra įprasta pensijų išmokėjimo dienomis, nepastebima, – vakar „Šiaulių kraštui“ sakė „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius ir užtikrino: – Pagrindo nerimauti nėra, bankas dirba įprastu režimu, pinigų turi“.

„Lietuvoje yra 381 bankomatas, bet paprastai vienu metu keli bankomatai dėl gedimų ar laiku nepapildžius pinigų gali kurį laiką nedirbti“, – teigė „Swedbank“ atstovas.

Bankas dirba įprastu režimu

Vitas VASILIAUSKAS, Lietuvos banko valdybos pirmininkas:

„Swedbank“ dirba įprastu režimu, kaip ir kiti šalies bankai.Visoje bankų sistemoje matomas indėlių judėjimas yra įprastas. Nuo lapkričio 16 dienos iki praėjusio penktadienio indėlių suma išliko stabili – sumažėjimas tesiekia vos 0,2 procento.

Belieka pasidžiaugti, kad Lietuvos gyventojai ir įmonės suvokė, kad Lietuvoje turėjome vieno banko problemą, o pasiduoti gandų skleidėjams yra neprotinga ir finansiškai nenaudinga.

Janina VANSAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų