REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Sakalai" patyrė 8-ą nesėkmę LKL

REKLAMA

Septintąją pergalę dvyliktose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse iškovojo Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai, kurie išvykoje rezultatu 84:70 (21:25, 27:11, 23:13, 13:21) įveikė aštuntąją nesėkmę patyrusią Vilniaus "Sakalų" komandą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame kėlinuke sėkmingiau žaidė "Sakalų" krepšininkai, kurie po kelių taiklių metimų išsiveržė į priekį 9:3. Nepaisant to, kad šeimininkai leido svečiams išlyginti rezultatą, sužaidę atkarpą 9:0 "Sakalai" buvo priekyje 21:14, o po dviejų kėlinukų pirmavo 25:21.

REKLAMA

Antrąjį kėlinuką "Neptūnas" pradėjo 5 taškais be atsako ir persvėrė rzultatą savo naudai, o netrukus įgijo ir 4 taškų persvarą (31:27). Iniciatyvos ėmėsi "Sakalų" veteranas Erikas Kučiauskas, kuris pataikė du tolimus metimus ir sugrąžino vilniečiams pranašumą 35:33. Tuo tarpu "Neptūno" komanda nesutriko ir pabaigė ketvirtį trimis tolimais metimais bei padidino pranašumą iki 12 taškų (48:36).

Po didžiosios pertraukos svečiai iš Klaipėdos nemažino tempo ir tik didino pranašumo. Taikliai iš toli atakavę uostamiesčio krepšininkai susikrovė 21 taško skirtumą (65:44), o prie lemiamą kėlinuką pirmavo 71:48.

REKLAMA
REKLAMA

Situacija aikštelėje nesikeitė ir paskutiniame kėlinuke. Svečiams pavyko išlaikyti didenį nei 20 taškų skirtumą (84:63), tačiau paskutinėmis dvikovos minutėmis "Neptūno" krepšininkai patikėjo pergale ir atsipalaidavo, o "Sakalų" gretose į aikštelę išėję Aivaras Kiaušas ir Mindaugas Kuzminskas pagyvino žaidimą ir sumažino atsilikimą iki 14 taškų 70:84.

"Sakalai": J.Sinica 15, V.Šarakauskas 14, E.Kučiauskas 10 (4 per.kam.), M.Reminas 7, M.Kuzminskas 6.

"Neptūnas": R.Dorsey 18 (6 kld.), M.Anisimovas 15 (8 atk.kam., 5 kld.), M.Kasiulevičius 13, A.Viskontas, E.Ežerskis ir V.Stanevičius (9 atk.kam.) – po 9.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Lietuvos rytas" po sunkios kovos įveikė R.Butauto komandą

Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai iškovojo sunkią šeštąją pergalę SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) pirmajame divizione, svečių arenoje be traumą patyrusio lyderio Kareemo Rusho ir pagrindinio įžaidėjo Roberto Štelmaherio rezultatu 85:77 nugalėdami Rygos "ASK Riga" komandą.

Pirmieji į priekį pabėgo Rygos krepšininkai, kurie po kelių sėkmingų atakų išsiveržė į priekį 4:0, tačiau Tomas Delininkaitis pataikė du tritaškius, o po dar kelių sėkmingų "Lietuvos ryto" atakų svečiai išsiveržė į priekį 13:10. Po pirmojo kėlinuko Lietuvos krepšininkai buvo priekyje 21:14.

REKLAMA

Antrąjį kėlinuką pradėjo Janio Blūmo ir Andriaus Šležo tritaškiai, po kurių skirtumas tarp eipų padidėjo iki 13 taškų (27:14). Vis dėlto šeimininkams Steponas Babrauskas ir Curtis Millage pelnė dešimt taškų, o latvių atsilikimas sumažėjo iki 3 taškų – 28:31. Po dviejų kėlinukų "Lietuvos rytas" pirmavo 40:34.

Po didžiosios pertraukos "ASK Riga" krepšininkai ir toliau lipo varžovams ant kulnų ir ilgą laiką atsilikinėjo tik 3 taškų skirtumu (43:46), tačiau J.Blūmas pelnė 5 taškus iš eilės, o po kelių atakų pridėjo dar ir tritaškį ir vilniečiai susigrąžino dviženklį pranašumą 62:50. Vis dėlto šeimininkai nenuleido rankų ir kėlinuką užbaigę šešiais taškais, sumažino atsilikimą iki 6 taškų (56:62).

REKLAMA

Rungtynių kulminacija laikė paskutiniame kėlinuke. Šeimininkų krepšininkai aktyviai kovojo tiek puolime, tiek gynyboje ir po kelių sėkmingų atakų sumažino atsilikimą iki 2 taškų (62:64), o po dviejų Sandžio Valterio tolimų metimų rezultatas tarp komandų tapo lygus 68:68. Vis dėlto likusias tris minutes sėkmingiau žaidė lietuviai, kurie tiksliau atakavo krepšį ir sėkmingiau gynėsi. Likus žaisti kiek mažiau nei 2 minutes C.Millage buvo nubaustas technine pražanga, o susidariusia situacija pasinaudoję "Lietuvos ryto" krepšininkai nutolo 10 taškų – 79:69.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors jau atrodė, kad nugalėtojas aiškus, Rygos komandos žaidėjai dar bandė kovoti dėl pergalės. Keturis baudos metimus pataikė S.Valters (73:79), tačiau 10 taškų skirtumą atstatė M.Lukauskio ir T.Delininkaičio baudos metimai (83:73). Tada du kartus po krepšiu prasiveržė C.Millage (77:83), bet M.Nielsenas pataikė abu baudos metimus ir užbaigė rungtynes vilniečiams pirmaujant 8 taškais - 85:77.

"ASK Riga": S.Valters 20, T.Braggsas 17 (8 atk.kam.), C.Millage 16 (6 rez.perd.), R.Grafs 10, S.Babrauskas 8..

"Lietuvos rytas": J.Blūms 18, T.Delininkaitis 16 (4 rez.perd.), A.Jomantas 14, M.Lukauskis ir M.Nielsenas (10 atk.kam.) – po 9.

REKLAMA

"Žalgiris" iškovojo 11-tą pergalę LKL čempionate

Kauno "Žalgirio" krepšininkai iškovojo vienuoliktąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), išvykose rungtynėse po permainngos kovos rezultatu 91:80 nugalėdami Panevėžio "Panevėžio" komandą.

Mačas prasidėjo atkakliai ir apylygiai, sužaidus dvi minutes, minimalų, vieno taško pranašumą turėjo žalgiriečiai (5:6). Tačiau pamažu Kauno komandos krepšininkai įsibėgėjo ir pradėjo tolti nuo varžovų (8:13, 4min.). Svečiai pranoko varžovus kovoje po krepšiu, pastarieji taip pat demonstravo įvairiapusiškesnį puolimą, todėl skirtumas tarp komandų nuolat augo (13:22, 6min., 17:28, 8min.). Iki kėlinuko pabaigos “Žalgiris” išsaugojo iniciatyvą savo rankose, po dešimties minučių – 22:31.

REKLAMA

Antroje dvikovos dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Kauno klubas toliau diktavo savas taisykles panevėžiečiams ir net nesiruošė mažinti tempo (22:37, 2min.). Žalgiriečiai pranoko šeimininkus pagal visus žaidybinius komponentus, pastariesiems vis sunkiau sekėsi rasti kelių link priešininkų krepšio. Šiame kėlinuke likus žaisti keturias minutes, „Žalgiris“ pirmavo jau šešiolikos taškų skirtumu, o iki didžiosios pertraukos be didesnio vargo išlaikė atotrūkį (42:58).

Trečiajame ketvirtyje „Žalgiris“, žaidęs patikimai ir drausmingai abiejose aikštės pusėse, neleido nei pagalvoti „Panevėžio“ komandai apie galimą sėkmę. Sužaidus dvi minutes, kauniečiai buvo priekyje septyniolikos taškų skirtumu (45:62). Užtikrintą persvarą svečiai išlaikė ir dar po keturių minučių (54:69). Tačiau vėliau žalgiriečiai atsipalaidavo, kelis kartus suklydo ir leido spurtuoti šeimininkams, pelniusiems devynis taškus iš eilės (63:69,8min.). Per likusį laiką „Panevėžio“ krepšininkai nespėjo pasivyti apsnūdusių „Žalgirio“ žaidėjų, tačiau sugrąžino dvikovos intrigą – 65:71.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniame kėlinuke žalgiriečiai baigė sėkmingai pradėtą darbą. Kauno komanda, privertusi savo žaidimu sunerimti, susikaupė, suaktyvino puolimą bei sustiprino gynybą ir vėl atitrūko nuo šeimininkų kiek saugesniu atstumu (68:76, 4 min., 74:82, 6min., 78:89, 8min.). Iki pat finalinės sirenos „Žalgiris“ išlaikė vienuolikos taškų pranašumą ir šventė pelnytą, tačiau nelengvą pergalę rezultatu 80:91.

"Panevėžys": T.Gaidamavičius 22 (8 rez.perd.), V.Sirvydis 20, G.Vileita 16, Š.Vėlius 13, V. Trepočka 6.

"Žalgiris": P.Jankūnas 25 (6 atk.kam.), M.Machado ir J.Mačiulis (4 rez.perd.) - po 16, L.Woodsas 14 (13 atk.kam.), M.Popovičius 11, V.Pečiukas 5.

REKLAMA

"Nevėžis" sutriuškino "Šiaulių" komandą

Antrąją principinę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovą tarp Kėdainių "Nevėžio" ir Šiaulių "Šiaulių" komandų triuškinamu skirtumu 90:66 laimėjo kėdainiškiai, iškovojo septintąją pergalę bei atsilyginę aštuonias pergales turinčiai "Šiaulių" ekipai iuž pralaimėjimą sezono pradžioje 79:98.

Nors ekipos rungtynes pradėjo apylygiai, jau pirmajame kėlinuke namuose žaidę "Nevėžio" krepšininkai spurtavo 15:0 ir išsiveržė į priekį 13 taškų persvara. Po rezultatyvaus pirmojo kėlinuko šeimininkai pirmavo 30:16.

REKLAMA

Antrajame kėlinuke šiauliečiams pavyko sumažinti atsilikimą iki 7 taškų (34:41), tačiau šeimininkai nesiruošė paleisti iniciatyvos ir po kelių sėkmingų atakų skirtumas tarp ekipų padidėjo iki 11 taškų (45:34), o po dviejų ketvirčių "Nevėžis" buvo priekyje 51:40.

Šiauliečiai negalėjo atrasti savo žaidimo ir po didžiosios pertraukos. "Nevėžio" krepšininkai turėjo dviženklį pranašumą ir neleido svečiams jo mažinti. Prieš pat trečiojo kėlinuko pabaigą "Nevėžio" persvara šoktelėjo iki 17 taškų (67:50), o prieš lemiamą ketvirtį kėdainiškiai pirmavo 67:53.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtajame kėlinuke "Nevėžio" krepšininkai po dviejų tolimų metimų padidino pranašumą iki 20 taškų (73:53), o beviltiškai žaidę šiauliečiai nerado jokių priešnuodžių. Skirtumas tarp komandų nemažėjo, o šeimininkai šventė užtikrintą pergalę rezultatu 90:66.

Po rungtynių kėdainiečių strategas Gintaras Leonavičius sakė: "Nevėžis" jau subrendo lygiaverčiai kovoti ir su šiauliečiais ir su "Neptūnu". Mes nuosekliai einame tobulėjimo keliu. Rungtynėse paprastai sekasi stipresniems. Šįkart mums sekėsi visur ir puolime, ir gynyboje, vadinasi, mes tikrai buvome pajėgesni. Džiaugiuosi už savo vyrus, kad jiems pavyko įsirašyti dar vieną svarią pergalę".

Vienas atkakliausių "Nevėžio" žaidėjų Juozas Ramanauskas labiausiai gyrė komandos draugų gynybą. "Jei sekasi suvaldyti gynybą, tada pergalė beveik garantuota. Šiandien mes žaidėme puikų komandinį žaidimą. Mes tikėjom pergale, jos nuoširdžiai siekėm ir viską padarėm, kad tos viltys išsipildytų".

"Nevėžis": Ž.Stankus 19 (4 rez.perd.), M.Sakalauskas 15 (8 atk.kam., 6 rez.perd.), V.Kaukėnas ir A.Aleksandrovas - po 13, P.Šakinis 12, J.Ramanauskas 9 (11 atk.kam.).

"Šiauliai": A.Čepulis 18, M.Ruikis 11, T.Klimavičius 10, A.Mažutis 8, R.Vaičiūnas 7.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų