REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors pensijos kitąmet bus sugrąžintos į prieškrizinį lygį, įvertinus infliaciją, jos šiandien bus vertos 15 proc. mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Pensininkas, kuris gaus tą pačią pinigų sumą 2012 metais, kaip ir gavo prieš krizę, perkamosios galios prasme turės 15 proc. mažiau“, – spaudos konferencijoje aiškino SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.

REKLAMA

Mat pastarąjį dešimtmetį pensijos didėjo sparčiau nei infliacija ir gana sparčiai, tačiau 2010–2011 metais realus pensijų dydis smuko apie 12 procentų.

„Neatsitiktinai sakome, kad labai gražu, jog valdžia nusprendė atstatyti pensininkų pajamas, tačiau realiai jos negali būti atstatytos, nes per tą laiką infliacija padarė savo darbą“, – sakė jis.

Taip pat G. Nausėda pastebėjo, kad sunkmetis labiausiai smogė ne turtuoliams, bet pensininkams. Lyginant 20 proc. turtingiausių ir tiek pat skurdžiausių šalies gyventojų vidutinių pajamų skirtumą, matyti, kad euro zonoje šis rodiklis išliko stabilus ir per krizę (pajamos skyrėsi 4,9–5 kartais), tuo tarpu Lietuvoje jis padidėjo nuo 5,9 iki 6,3 kartų.

Martynas Pasiliauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų