REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos ekonomikos ministerija nuo birželio 8 d. padidino daugumos šalyje parduodamų cigarečių ir kiaulienos kainas, praneša „Interfax“, remdamasi dviem skirtingais ministerijos nutarimais.

REKLAMA
REKLAMA

Agentūros duomenimis, 62 rūšių cigarečių (iš 96 ) kainos pakils 30-60 proc. Pavyzdžiui, cigaretės „Winston“ nuo birželio 8 d. kainuos 3,47 tūkst. Baltarusijos rublių (1,67 lito) už pakelį, „Dunhill“ - 8 tūkst. (3,84 lito).

REKLAMA

Nebrangs tik pigiausios kategorijos cigaretės, pavyzdžiui Baltarusijos cigarečių gamyklos „Neman“ pagamintos cigaretės („Kosmos“, „Orbita“, kt.).

Kiaulienos kainos bus didinamos 10 proc. - iki 11,45 tūkst. Baltarusijos rublių (5,5 lito) už pirmosios kategorijos mėsos kilogramą ir iki 10,69 tūkst. rublių (5,14 lito) už antrosios kategorijos mėsos kilogramą.

Gegužės pabaigoje Baltarusijos valdžia ėmė laipsniškai didinti daugumos šalyje parduodamų prekių kainas. Taip atsitiko po devalvacijos, dėl kurios vietos rublis JAV dolerio atžvilgiu atpigo daugiau nei 50 proc. O „socialiai jautrios“ kainos buvo įšaldytos iki 2011 m. liepos 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau buvo skelbiama, kad bendroji infliacija Baltarusijoje metų pabaigoje gali siekti iki 39 proc. Spėjama, kad ypač ženkliai brangs importuotos prekės, nes jos orientuotos į kainą JAV doleriais, eurais ir Rusijos rubliais. Naktį iš birželio 6-osios į 7-ąją valstybinis koncernas „Belneftechim“ vidutiniškai 31 proc. padidino degalų kainas. Litras dyzelino dabar Baltarusijoje kainuoja 5,1 tūkst. rublių (2,4 Lt), 92 markės benzinas - 5, 1 tūkst. rublių (2,4 Lt), 95 markės benzinas - 5,8 tūkst. rublių (2,73 Lt), o 80 markės benzinas - 4 tūkst. 950 rublių (2,3 Lt).

Baltarusijos naujienų agentūros reguliariai praneša ne tik apie įvairių prekių kainų didinimą, bet ir apie kai kurių jų mažinimą. Pavyzdžiui, buitinės technikos kainos kai kuriose Baltarusijos parduotuvėse pastarosiomis dienomis buvo sumažintos 10-30 proc. Tai gali būti susiję su tuo, kad Minsko miesto vykdomasis komitetas paprašė stambiausių parduotuvių tinklų sumažinti kainas mažiausiai 10 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų