REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienais metais Jungtinėse Amerikos Valstijose pavagiama nuo 800 tūkst. iki 1 mln. automobilių. Dažniausiai vagiamų automobilių sąrašuose kasmet būna vis tie patys automobiliai, tačiau taip yra nebūtinai dėl to, kad jie yra populiariausi, rašo portalas CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė to priežastis: šie automobiliai turi detalių, kurios per kelis metus mažai tepasikeičia. Draudimo kompanijos „eSurance“ specialusis tyrėjas Geoffas Keahas teigia, kad dauguma automobilių Jungtinėse Valstijose yra vagiami būtent dėl detalių, o ne tam, kad būtų galima jais važinėti. Taigi, vagys, nuvarę 1994 metų gamybos automobilį, jo dalis gali parduoti vėlesnės gamybos automobilių turėtojams.

REKLAMA

Dėl šios priežasties dažniausiai Jungtinėse Valstijose vagiamų automobilių sąraše nematome nei BMW, nei „Mercedes“ markės automobilių. Be abejo, jie taip pat yra vagiami, tačiau ne taip dažnai kaip kiti automobiliai. Be to, kaip teigia G. Keahas, kur kas paprasčiau pasprukti nepastebėtam yra su senesnio modelio automobiliu nei su naujutėlaičiu „Mercedes“.

Ekonomikos nuosmukis ir kylančios kuro kainos taip pat nepakoregavo šio sąrašo. Tačiau prastesnė ekonominė padėtis verčia vis daugiau automobilių savininkų remontuoti jau turimus savo automobilius nei įsigyti naują. G. Keaho teigimu, dauguma automobilių šiame sąraše yra kelių metų senumo, kadangi senesni modeliai neturi vagystės susekimo sistemų.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlome pažvelgti į dažniausiai Jungtinėse Valstijose vagiamų automobilių dešimtuką.

10. 2009 metų „Toyota Corolla“

Naudoto automobilio vertė – 11 tūkst. JAV dolerių*

Pradinė automobilio kaina 2009 metais – 15,91 tūkst. JAV dolerių

Naujo automobilio vertė (2011 metų) – 17,4 tūkst. JAV dolerių

Didžiausios JAV transporto priemonių vertinimo kompanijos „Kelley Blue Book“ duomenimis, „Toyota Corolla“ yra vienas iš „labiausiai mėgstamų automobilių JAV“. Automobilis puikiai vertinamas dėl nedidelių priežiūros išlaidų bei perpardavimo vertės, o kuro sąnaudos taip pat nėra labai didelės. 2011 metų modelis turi vos kelis „nežymius kosmetinius pakeitimus“ ir tai reiškia, kad ankstesnių modelių dalys gali būti pritaikomos ir naujuosiuose modeliuose. Dėl šios priežasties automobilių vagims 2009 metų „Toyota Corolla“ yra itin patrauklus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. 2002 metų „Ford Explorer“

Naudoto automobilio vertė – 4,35 tūkst. JAV dolerių*

Pradinė automobilio kaina 2002 metais – 27,77 tūkst. JAV dolerių

Naujo automobilio vertė (2011 metų) – 30 tūkst. JAV dolerių

„Ford Explorer“ yra vienas iš populiariausių visureigių rinkoje. Žmonėms šis automobilis patinka ne tik dėl techninių galimybių, tačiau ir dėl savo stiliaus bei komforto. Dėl to, kad šis modelis tapo tokiu populiariu, kompanija „Ford“ nusprendė nedaryti didesnių pokyčių. Naujuosiuose „Ford Explorer“ modeliuose buvo atlikti saugumo sistemų patobulinimai ir jie tapo erdvesni. Tai reiškia, kad vagims jie patinka dėl savo detalių.

REKLAMA

8. 1994 metų „Acura Integra“

Naudoto automobilio vertė – 625 JAV dolerių*

Pradinė automobilio kaina 1994 metais – 16,69 tūkst. JAV dolerių

Naujo automobilio vertė (2011 metų) – nėra

„Integra“ pateko į šį sąrašą dėl to, kad tai buvo populiarus automobilis, kurį „Honda“ gamino nuo 1985 iki 2007 metų. G. Keahas pasakoja, kad „Acura Integra“ savininkai neretai atlikdavo įvairius variklio ar kitokius patobulinimus, kad automobilis būtų panašus į „Greiti ir įsiutę“ filmuose matomus automobilius. Ilgapirščiams šie automobiliai buvo patrauklūs dėl to, kad juos pavogti būdavo palyginti lengva, o jų detalės buvo naudojamos ir vėlesniuose modeliuose.

REKLAMA

7. 1994 metų „Chevrolet“ pikapas

Naudoto automobilio vertė – 1,2 tūkst. JAV dolerių*

Pradinė automobilio kaina 1994 metais – 16,32 tūkst. JAV dolerių

Naujo automobilio vertė (2011 metų) – 20,8 tūkst. JAV dolerių

Tokie pikapai kaip 1994 metų „Chevy Silverado“ yra itin populiarūs, ypatingai Teksaso valstijoje bei JAV pietuose. Teksaso valstijoje jie dažniausiai yra vagiami ir vėliau pervežami per sieną į Meksiką, kur juos surasti tampa dar sunkiau.

6. 2000 metų „Dodge Caravan“

Naudoto automobilio vertė – 1,45 tūkst. JAV dolerių*

Pradinė automobilio kaina 2000 metais – 21,9 tūkst. JAV dolerių

Naujo automobilio vertė (2011 metų) – 24,8 tūkst. JAV dolerių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dodge Caravan“ yra populiarus mikroautobusiukas, kurį dažniausiai perka mamos, vežiojančios savo vaikus į futbolo varžybas. Vagišiams labiau patinka senesni modeliai, kuriuose nėra įtaisytų nuo vagysčių apsaugančių sistemų. Vertingiausios šio modelio automobilių dalys yra oro pagalvės ir katalizės keitikliai. Daugiausiai „Caravan“ mikroautobusiukų yra nuvaroma Mičigano valstijoje.

5. 2004 metų „Dodge Ram“ pikapas

Naudoto automobilio vertė – 5,05 tūkst. JAV dolerių*

Pradinė automobilio kaina 2004 metais – 22,29 tūkst. JAV dolerių

Naujo automobilio vertė (2011 metų) – 20,1 tūkst. JAV dolerių

REKLAMA

„Ram“ pikapai yra vagiami dėl tokių vertingų detalių kaip ratai ar nuleidžiami užpakaliniai bortai, sako G. Keahas. Pastarieji neretai būna suknežinami avarijų metų, o pakeisti juos naujais tampa pernelyg brangu.

4. 1997 metų „Ford F–150“ pikapas

Naudoto automobilio vertė – 1,2 tūkst. JAV dolerių*

Pradinė automobilio kaina 1997 metais – 17,48 tūkst. JAV dolerių

Naujo automobilio vertė (2011 metų) – 22,6 tūkst. JAV dolerių

„Ford“ kompanija geriausiai parduodamus F–serijos pikapus gamina jau nuo 1948 metų ir didžiąją šio laiko dalį „F–150“ buvo ne tik geriausiai parduodamas sunkvežimis Jungtinėse Valstijose, tačiau ir apskritai geriausiai parduodamas automobilis šalyje. Tai reiškia, kad visuomet atsiras rinka ir šio automobilio dalims bei jį pamėgusiems vagiams.

REKLAMA

3. 1991 metų „Toyota Camry“

Naudoto automobilio vertė – 700 JAV dolerių*

Pradinė automobilio kaina 1991 metais – 14,51 tūkst. JAV dolerių

Naujo automobilio vertė (2011 metų) – 19,9 tūkst. JAV dolerių

Labiausiai vagišių pamėgtų automobilių trejetuke yra visi sedanai, tarp kurių ir 1991 metų „Toyota Camry“. Sedanai yra patrauklūs automobilių vagiams dėl to, kad yra lengvai nuvaromi, o jų detalės metams bėgant mažai tepasikeičia. „Camry“ yra gerai žinomas dėl savo kokybės ir patikimumo bei puikios perpardavimo vertės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. 1995 metų „Honda Civic“

Naudoto automobilio vertė – 1 tūkst JAV dolerių*

Pradinė automobilio kaina 1995 metais – 11,97 tūkst. JAV dolerių

Naujo automobilio vertė (2011 metų) – 17,4 tūkst. JAV dolerių

„Civic“ susilaukia puikių ekspertų įvertinimų ir yra vienas iš geriausiai parduodamų kompaktinių automobilių. „Kelley Blue Book“ kompanijos teigimu, žmonės patinka šis automobilis dėl didelio degalų naudojimo efektyvumo, patikimumo, nedidelių remonto išlaidų ir perpardavimo vertės. Vagys dažniausiai renkasi šiuos automobilius dėl jų detalių.

REKLAMA

1. 1994 metų „Honda Accord“

Naudoto automobilio vertė – 975 JAV dolerių*

Pradinė automobilio kaina 1994 metais – 15,43 tūkst. JAV dolerių

Naujo automobilio vertė (2011 metų) – 20,2 tūkst. JAV dolerių

Na ir šio sąrašo pirmoje vietoje randame „Honda Accord“ automobilį. Šį 1994 metų modelį mėgsta tiek JAV vairuotojai, tiek ir šalies ilgapirščiai. Vairuotojams jis patinka dėl kokybės ir rafinuotumo. Automobilis yra lengvai valdomas, yra puikiai įvertintas pagal saugumo bei eksploatacijos standartus. Vagys renkasi šiuos automobilius dėl jų detalių, kurios nesikeičia kelis metus iš eilės, bei dėl to, kad juose nėra nuo vagysčių apsaugančių technologijų.

* Pagal „Kelley Blue Book“ pateiktą vertę, esant gerai automobilio būklei

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų