REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiosios daugumos ir opozicinių partijų atstovai džiaugiasi Lietuvoje pasibaigusio referendumo rezultatais, kuriame, išankstiniais duomenimis, per 91 proc. balsavusių rinkėjų buvo už šalies narystę Europos Sąjungoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Dar vakar buvome europiečiai, bet nelegalūs. Šiandien esame legalūs ES nariai", - sakė pirmadienį (05.12) spaudos konferencijoje Seime Liberalų sąjungos pirmininko pavaduotojas Artūras Zuokas.

REKLAMA

Pasak jo, tai tik pradžia, tam tikras būdas siekiant geresnio gyvenimo Lietuvoje. "Geresnis gyvenimas Lietuvoje savaime neatsiras. Narystė ES - tai tik tam tikras instrumentas, kuriuo reikia mokėti pasinaudoti", - teigė A. Zuokas.

Jo nuomone, vienas pagrindinių Vyriausybės rūpesčių turėtų būti specialistų parengimas, modernioji viešoji vadyba.

A. Zuoko manymu, agitacinė kampanija ir bendras politikų darbas davė neblogų rezultatų, išskyrus Rytų Lietuvą, kur daugiau gyvena kitataučių. "Tai reikštų, kad agitacijos metu buvo nepakankamai dėmesio skirta agituojant tautinės mažumos kalba arba parodant privalumus, kurie galėtų patraukti rinkėjus ateiti ir reikšti savo valią", - sakė A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) lyderis, Seimo narys Vytautas Landsbergis pažymi, kad Lietuvos piliečiai tvirtai pareiškė esą už geresnę, saugesnę ateitį Europos Sąjungoje.

"Garbė Lietuvai ir jos žmonėms. Jie pajuto aukštesnes likimines vertybes, istorijos dvelksmą, pačių atsakomybę už Lietuvą", - teigia jis. Pasak V. Landsbergio, daugelis supranta, kad į šį ryžtą ir džiaugsmą atėjome per Kovo 11-osios ryžtą ir džiaugsmą. "Tada pirmieji - dabar pirmieji", pasidžiaugė konservatorių lyderis, pažymėdamas, kad dabar atsiveria Europos planas, ir ne padovanotas, o pačių pastangomis pelnytas. Spartėjanti Lietuvos pažanga ir toliau priklausys, anot jo, pirmiausia nuo mūsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo valdančiosios Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė pirmadienį sakė, kad sėkmingas referendumas dėl Lietuvos narystės ES darys įtaką ir kitoms šalims - Lenkijai, Estijai, Latvijai.

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas tvirtina, kad turime pagrindą džiaugtis tauta, kuri išmintingai pasielgė ir ryžtingai tarė "taip".

Pasak jo, vadinasi, laukia naujas sunkesnis, atsakingesnis darbas kitoje kokybėje - jungtinėje demokratinėje vieningoje gerovės Europoje.

Seimo Naujosios sąjungos frakcijos seniūnas Alvydas Ramanauskas pasveikino Lietuvos piliečius su jų padarytu labai rimtu sprendimu. "Nepriklausoma Lietuva vieningoje Europoje jau yra įgyvendintas siekis", - pažymėjo jis.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų