REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Lietuvoje už lango oro sąlygos idealios žiemos sportui, šalies futbolo klubai jau bunda iš žiemos miego. A lygos komandos po truputį pradeda rengtis naujajam sezonui, kurio pradžia numatyta kovo viduryje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pastarojo Lietuvos čempionato, kuriame triumfavo Panevėžio "Ekranas", dar neprabėgo du mėnesiai. Tačiau elitinės lygos klubai jau pamiršo praeities kovas ir braižo 2009-ųjų sezono kontūrus.

REKLAMA

Įsismarkavusi ekonominė krizė keičia ir A lygos veidą - vieni klubai mažina biudžetus, kiti atsisako brangių legionierių, treti apskritai gyvena nežinomybėje.

Taupymo tendencijos juntamos ir pasirengimo sezonui planuose - anksčiau žiemą dažnai keliaudavę į šiltesnius kraštus, šiemet klubai linkę sportuoti savo mieste, o draugiškas rungtynes žaisti Vilniaus ar Marijampolės maniežuose.

Čempionai pasyvūs

Pernai iš daugkartinio A lygos čempiono "Kauno" futbolo karūną paveržęs Panevėžio "Ekranas" tarpsezoniu gana pasyvus. Aukštaičiai sportuoti pradėjo dar gruodžio 17 dieną, kadangi rengiasi sausio viduryje Rusijoje vyksiančiam tradiciniam Sandraugos valstybių turnyrui.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas "Ekranas" pratęsė sutartis tik su prityrusiais Deimantu Bička ir Dainiumi Glevecku, tačiau čempionai prieš Naujuosius metus atsisakė Lietuvos rinktinės kandidato Alfredo Skroblo paslaugų. Naujo klubo ieško Vitalijus Kavaliauskas. Apie naujokus Panevėžio klube kol kas negirdėti.

Turnyrui Rusijoje "Ekranas" rengsis Marijampolės manieže, ten išbandys jėgas su vietos "Sūduvos" ir Latvijos čempionų "Ventspils" komandomis.

"Kaunas" lietuviškėja

Taupymo režimą įvedė ir "Kaunas". Kauniečiai atleido trenerius iš Baltarusijos - Andrejų Zygmantovičių ir Aleksandrą Brazevičių. Jų vietą užėmė Eugenijus Riabovas ir Darius Gvildys, vadovavę "Kauno" ekipos dublerių komandai "Šilutė".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalies vicečempionai pagaliau atsisveikino su brangiais ir vilčių nepateisinusiais legionieriais - argentiniečiu Estebanu Dreeriu, tunisiečiu Mohamedu Arouri, serbu Bojanu Mamičiumi, brazilu Rogerio.

Kauno komandą paliko ir jos kapitonas, Lietuvos rinktinės narys Nerijus Radžius, karjerą pratęsiantis Lenkijoje, bei Dainius Kunevičius.

E.Riabovas žada atsiradusias spragas lopyti jaunais ir perspektyviais kitų klubų futbolininkais.

Pagalbos ranka Klaipėdai

Glaudžiai su "Kaunu" susijęs Klaipėdos "Atlantas" vėl neapsiėjo be kauniečių pagalbos. "Atlanto" treneriu tapo buvęs "Kauno" klubo sporto direktorius Šenderis Giršovičius. Į Klaipėdą iš laikinosios sostinės atvyko Vygantas Zubavičius ir Marius Šoblinskas, iš kauniečių dublerių "Šilutės" - Tomas Vyšniauskas bei Vytautas Birškys. Be to, kauniečiai dar kuriam laikui "Atlantui" išnuomojo Gvidą Jušką.

REKLAMA

Žinant, kad abi komandas remia "Kauno" savininko Vladimiro Romanovo valdomas "Ūkio bankas", kauniečių geranoriškumas klaipėdiečių atžvilgiu stebinti neturėtų.

Lyderiai lieka be darbo

Nelengvus laikus išgyvena Marijampolės "Sūduva". Suvalkiečiai komandoje vykdo tikrą reformą. Buvo atsisakyta bene visų lyderių - Tomo Mikuckio, Giedriaus Barevičiaus, Dariaus Maciulevičiaus, Bobio Božinovskio, Sergejaus Koziuberdos ir Ivano Lukjanovo paslaugų.

"Sūduvos" treneris Gediminas Jarmalavičius pasiryžęs pradėti naują klubo erą: "Lyderius pakeis dubleriai. Komandą formuosime iš jaunų žaidėjų. Atsisakome ir legionierių - jų Lietuvos futbole apskritai turėtų itin sumažėti."

REKLAMA

Ne ką geriau sekasi ir bronzinei 2008 metų komandai Vilniaus "Vėtrai". Nemažai daliai žaidėjų "Vėtra" pernai liko skolinga, o po sezono atsisveikino su moldavu Anatolijumi Ostapu, makedonu Gjoko Cvetanovskiu, lietuviu Virmantu Lemežiu. Artimiausiu metu į peržiūras Lenkijos klubuose išvyksta ir Tadas Kijanskas, Algis Jankauskas bei Gediminas Butrimavičius.

Štilis ir "Šiaulių" komandos stovykloje. Saulės miesto ekipą paliko ukrainietis Viktoras Raskovas ir latvis Nauris Bulvitis. Remdamiesi vietiniais žaidėjais, šiauliečiai kol kas jėgas kaupia lengvosios atletikos manieže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nežinioje du klubai

Vilniaus "Žalgirio" problemų kamuolys lekia labai smarkiai ir įgauna vis didesnį pagreitį. Gruodžio mėnesį turėjęs paaiškėti legendinio klubo likimas toliau pilnas klaustukų. Suimtas komandos savininkas Vadimas Kastujevas nė neketina perleisti "Žalgirio" galimiems pirkėjams, žaidėjai jau pusmetį negauna algų, o už skolas elektros tinklams žalgiriečių klubo bazėje netrukus bus išjungtas elektros tiekimas.

Komandos treneris Mindaugas Čepas kol kas negali pasakyti, kurie žaidėjai liks ekipoje ir kaip likusieji ruošis sezonui. Esą tai turėtų paaiškėti po rytoj klube rengiamo susirinkimo.

REKLAMA

Praėjusiame sezone I lygos čempionatą laimėjęs Tauragės "Tauras" šiemet turėtų išbandyti jėgas A lygoje ir pakeisti "Šilutę". Tačiau skandalinga Lietuvos futbolo patirtis neleidžia vienareikšmiškai tvirtinti, kad taip įvyks. Kita vertus, tauragiškiams dar teks įveikti painius Lietuvos futbolo federacijos licencijavimo labirintus.

Nepaisant to, "Tauras" pradėjo intensyviai ruoštis sezonui. Išlaikę pernykšti branduolį, I lygos čempionai jau prisiviliojo "Žalgirio" puolėją Andrių Puotkalį ir baigia derybas su tos pačios komandos vartininku Ernestu Šetkumi.

Vilmantas Remeika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų