REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečius metus rengiamuose mobiliųjų programų apdovanojimuose „GetJar Mobile Awards“ šiemet triumfavo nemokama telefoninė navigacijos programa „Google Maps for Mobile“, leidžianti nustatyti savo buvimo vietą net ir neturint GPS imtuvo.  

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų apdovanojimų laimėtojai dar kartą parodė, kad mobilusis telefonas kuo toliau, tuo labiau tampa pačiu asmeniškiausiu asmeniniu kompiuteriu, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

„2008-ieji tapo tais metais, kai mobiliosios programos tapo tokiu įprastu dalyku mobiliuosiuose telefonuose kaip trumposios žinutės ar skambučiai. Šiemet paplito daugybė skirtingų telefonuose diegiamų programų, o apdovanojimai įvardino geriausias ir populiariausias iš jų. Sveikiname programų kūrėjus, kurie įrodė, kad net pačiam paprasčiausiam mobiliajam telefonui galima suteikti netikėčiausias funkcijas,“ – sakė „GetJar Mobile Awards“ organizatoriaus, didžiausio pasaulyje mobiliųjų programų ir žaidimų portalo „GetJar“ vadovas Ilja Laurs.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, mobiliosios programos leidžia paprastais ir pigiais telefonais patobulinti funkcijomis ir patogiai naršyti internete, naudotis navigacija, dalyvauti socialiniuose tinkluose, daryti fotokopijas ar siųsti faksus. Tinklalapyje „GetJar.com“ šiuo metu yra per 10 tūkst. mobiliesiems įrenginiams skirtų mobiliųjų aplikacijų, kurias siunčiasi lankytojai iš 140 valstybių visame pasaulyje.



Šių metų geriausieji:

„2008 metų produktas“ – „Google Maps for Mobile“

http://www.getjar.com/products/15897/GoogleMapsformobile

“Google Maps for Mobile” yra nemokama programa, kuri “sukrauna” žemėlapius, vairavimo nuorodas, verslo įmonių adresus ir daug kitos naudingos informacijos į vartotojo kišenę. Su funkcija „My Location“ („Mano vietos nustatymas“) galima nustatyti savo buvimo vietą net ir be GPS imtuvo. Programa veikia su telefonais, palaikančiais Java (J2ME) technologiją, taip pat veikiantiems su „BlackBerry“ ir „Symbian“ operacinėmis sistemomis bei „Pocket PC“ įrenginiais.



„Geriausia vartotojų aplikacija“: „Opera Mini“




http://www.getjar.com/products/18205/OperaMini

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Opera Mini“ yra sparti ir nedaug vietos užimanti interneto telefone naršyklė, kuri leidžia pasiekti visą internetą mobiliuoju telefonu. Beje, pernai „GetJar Awards“ apdovanojimuose „Opera Mini“ tapo absoliučiai geriausia programa. Naršyklė veikia su „BlackBerry“ ir „Symbian“ operacinėmis sistemomis, telefonais, palaikančiais Java (J2ME) technologiją, taip pat „Pocket PC“ ir „Palm“ įrenginiais.



„Geriausia aplikacija verslui“: „scanR“

http://www.getjar.com/products/6744/scanRScanCopyandFax

“scanR” paverčia mobilųjį telefoną į skanerį, kopijavimo aparatą ir faksą. Kad ir kur būtų vartotojas – biure, namuose ar keliautų, programa leis daryti skaitmenines dokumentų kopijas su mobiliojo telefono kamera. Programa veikia su „BlackBerry“ ir „Symbian“ operacinėmis sistemomis, taip pat įrenginiais, palaikančiais Java (J2ME) technologiją ir „Palm“.

REKLAMA

„Geriausia mobilioji interneto programa“: „Twitter“

http://www.getjar.com/products/16670/Twitter

Šioje kategorijoje apdovanojama specialaus tipo programa – tokia, kuri veikia iš interneto, tačiau yra pasiekiama ir mobiliuoju telefonu. „Twitter“ – socialinė žinučių programa, nuo pernai pasiekiama ir mobiliuoju telefonu, todėl su juo galima sekti, ką rašo draugai ir rašyti jiems. Ši programa veikia su „BlackBerry“ ir „Symbian“ operacinėmis sistemomis, taip pat įrenginiais, palaikančiais Java (J2ME) techologiją, bei „Pocket PC“ įrenginiais.



„Metų atradimas“: „Strands Social Player“




http://www.getjar.com/products/14884/StrandsSocialPlayer

REKLAMA

„Strands Social Player“ yra muzikos grotuvas, kuris veikia kartu su tinklalapiu „MyStrands.com“ ir pagal klausomą muziką siūlo panašius atlikėjus, leidžia bendrauti su panašią muziką klausančiais žmonėmis ir dalintis klausoma muzika su draugais. Naujausia programos versija palaiko ir prisijungimą prie „Last.fm“ socialinio muzikos tinklo. „Social Strands Player“ veikia su įrenginiais, palaikančiais Java (J2ME) technologiją ir „Symbian“ operacine sistema.

„GetJar“ Mobiliųjų aplikacijų apdovanojimuose vertinama mobiliųjų telefonų programinė įranga, veikianti ne su „iPhone“ įrenginiais. Nugalėtojai renkami pagal programos kokybę, populiarumą, vartotojų įvertinimą.



Apie „GetJar“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„GetJar“ (www.getjar.com/wap.getjar.com) yra populiariausias pasaulyje mobiliųjų aplikacijų portalas, turintis apie 200 tūkst. registruotų mobiliųjų programų kūrėjų bei vartotojų-bandytojų, dar vadinamų „Beta“ testuotojais. Tinklalapyje kas mėnesį įvykdoma apie 8 mln. parsisiuntimų iš 135 skirtingų pasaulio šalių.

„GetJar“ tinklalapis vienija mobiliųjų aplikacijų kūrėjų ir vartotojų bendruomenę. Svetainėje, kuri pasiekiama įprastu internetu kompiuteryje, ar per mobilųjį telefoną, mobiliųjų programų ir žaidimų kūrėjai talpina savo sukurtas aplikacijas, o vartotojai gauna galimybę jas parsisiųsti ir naudotis už tai suteikdami kūrėjams grįžtamąjį ryšį – įvertindami programas, nurodydami pastebėtus trūkumus, tobulintinas savybes ir pan.

REKLAMA

„GetJar“ tinklalapį sukūrė ir valdo lietuvių kompanija UAB „GetJar Baltic“. Šios bendrovės užuomazgos siekia 2000 metus, kuomet veiklą pradėjo UAB „Midas Baltics“.

Lietuvoje „GetJar Baltic“ yra oficiali „Bitės laboratorijos“ rėmėja, įsteigusi 100 tūkst. litų prizinį fondą geriausiems Lietuvoje jauniesiems programavimo specialistams.  

„GetJar Baltic“ turi įkūrusi atstovybę Didžiojoje Britanijoje „GetJar Networks Limited“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų