REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai šeštus metus iš eilės iškovojo Graikijos pirmenybių auksą - lemiamose finalo rungtynėse namuose jie 90:76 (19:14, 20:20, 26:16, 25:26) įveikė Pirėjo „Olympiacos“ komandą ir laimėjo seriją 3-2.

Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai šeštus metus iš eilės iškovojo Graikijos pirmenybių auksą - lemiamose finalo rungtynėse namuose jie 90:76 (19:14, 20:20, 26:16, 25:26) įveikė Pirėjo „Olympiacos“ komandą ir laimėjo seriją 3-2.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Panathinaikos“ Graikijos čempionu tapo 29-ąjį kartą klubo istorijoje. „Olympiacos“ komanda nelaimėjo Graikijos lygos nuo 1997 metų.

REKLAMA

Tradiciškai neapsieita be emocijų. Antrajame kėlinuke nesutikęs su teisėjų sprendimu Š.Jasikevičius užsidirbo techninę pražangą, o Q.Woodso dėjimas, Y.Bourousio tritaškis ir L.Greero dvitaškis paskutinę atakos sekundę išvedė „Olympiacos“ ekipą į priekį - 34:33. Tačiau per likusią minutę „Panathinaikos“ krepšininkai susigrąžino persvarą, o paskutinę antrojo kėlinuko sekundę E.Perperoglu paleistas tritaškis iš 8-9 metrų buvo tikslus - 39:34.

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos „Panathinaikos“ tęsė spurtą ir netrukus turėjo dviženklį pranašumą (45:34). Tačiau „Olympiacos“ krepšininkai nenuleido rankų ir vedami L.Greero (pataikė du tritaškius) sumažino deficitą iki minimumo (44:45). Vis dėlto neilgam. Vėl tarsi atsibudę šeimininkai didino persvarą, o po M.Batiste dėjimo su pražanga pirmavo 56:46.

Ilgą laiką šeimininkai išlaikė dviženklį skirtumą, bet iniciatyvos ėmėsi R.Blakney, o su teisėjais nesutikęs D.Diamantidis užsidirbo techninę pražangą ir „Olympiacos“ priartejo 61:67. Emocijų negalėjo tvardyti ir vyriausiasis „Olympiacos“ treneris Panagiotis Yannakis, tačiau jam techninės pražangos pavyko išvengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lemtingu tapo D.Diamantidžio tritaškis iš pačio aikštelės krašto po Š.Jasikevičiaus perdavimo, kai Atėnų ekipa susigrąžino dviženklį pranašumą - 74:63. Kiek vėliau du tritaškius ir du baudos metimus pridėjo ir Š.Jasikevičius.

Sirgaliai paskutinėmis mačo akimirkomis sukūrė dar vieną cirką. Likus žaisti 6 sekundes petarda lėkė į „Olympiacos“ ekipos atsarginių žaidėjų suolelį, todėl Pirėjo krepšininkai nuskubėjo pasišalinti iš aikštelės.

Tuo tarpu kamuolys atiteko „Olympiacos“ ekipai ir arbitrai negalėjo užbaigti susitikimo, nors nugalėtojas jau buvo aiškus. Tada P.Yannakis iš rūbinės pasikvietė 5 būtinus aikštelėje žaidėjus, o kiti slėpėsi už saugios sienos. Svečiai išsimetė kamuolį, pasveikino varžovus su pergale ir išskubėjo iš aikštelės.

REKLAMA

Š.Jasikevičius buvo vienas rezultatyviausių čempionų žaidėjų. Jis pelnė 18 taškų (dvitaškiai 1/3, tritaškiai 4/9, baudos metimai 4/4), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 5 kamuolius prarado ir vieną perėmė bei blokavo 2 varžovų metimus. Beje, 10 taškų lietuvis pelnė ketvirtajame kėlinuke.

Arvydas Macijauskas ir Renaldas Seibutis tradiciškai nebuvo registruoti rungtynėms.

„Panathinaikos“: Š.Jasikevičius (4 rez.perd., 5 kld.) ir M.Batiste (6 atk.kam.) - po 18, V.Spanoulis 15, D.Diamantidis 13, C.Tsartsaris 12 (7 atk.kam.).

REKLAMA

„Olympiacos“: L.Greeras 19 (5 kld.), Q.Woodsas 18 (5 kld.), R.Blakney 13, Y.Bourousis 11 (12 atk.kam.).

Graikijos lygos bronzos medalius iškovojo Atėnų „Panionios“ komanda, „mažojo“ finalo penktosiose rungtynėse namuose 88:74 nugalėjusi Atėnų „Marousi“ ekipą ir laimėjusi seriją iki trijų pergalių 3-2.

„Panionios“ ekipa iškovojo teisę žaisti Eurolygoje, kurioje žais ir Atėnų „Panathinaikos“ bei Pirėjo Olympiacos" komandos.

„Panionios“ komandai Ivanas Zoroskis ir Giannis Kalambokis pelnė po 16 taškų, Leroy Baxteris pridėjo 12 taškų ir 7 atkovotus kamuolius.

„Panionios“ ekipai atstovaujantis Antanas Kavaliauskas nebuvo registruotas rungtynėms.

„Marousi“ ekipoje Brankas Milisavljevičius surinko 18 taškų, išprovokavo 8 pražangas, bet 7 kartus suklydo. Jarodas Stevensonas (7 atk. kam.) ir Kostas Haralabidis įmetė po 14 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų