REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Real“ - „Žalgiris“ 88:85

Kauno „Žalgirio“ krrepšininkai pralaimėjo Madride pirmąsias Eurolygos antrojo etapo F grupės rungtynes vietos „Real“ komandai rezultatu 85:88 (16:22, 23:21, 20:16, 26:29).

REKLAMA
REKLAMA

Madridas šį sezoną rengs finalo ketverto tyrnyrą, todėl „Real“ yra surinkęs labai pajėgią komandą ir yra laikomas vienu rimčiausių pretendentų laimėti visą turnyrą. Vis dėlto šiandien Madrido komanda nebuvo stipriausios sudėties. Jai jau kuris laikas dėl traumos negali padėti pagrindinis vidurio puolėjas graikas Lazaras Papadopoulas. Tuo tarpu kauniečių ekipje šiandien debiutavo neseniai įsigytas vidurio puolėjas senegalietis Mamadou N‘Diaye.

REKLAMA

„Žalgirio“ komandoje jau nėra Michaelo Bradley, traumuotu pirštu žaidė Marko Popovičius.

Per pirmojo etapo varžybas C grupėje „Real“ iškovojo 11 pergalių, patyrė 3 pralaimėjimus ir į priekį praleido tik viena pergale daugiau iškovojusį Atėnų „Panathinaikos“. Tačiau per paskutinio turo varžybas ispanai namie palaužė graikus po pratęsimo rezultatu 95:87.

Kauniečiai sėkmingai pradėjo rungtynes ir pasinaudodami apsnūdusios "Real" ekipos veiksmais pelnė 6 taškus iš eilės. Bet atsibudę šeimininkai laimėjo atkarpą 12:0 ir pirmavo 12:6. Ispanai per pirmąjį kėlinuką pataikė keturis tritaškius iš septynių, bet prasčiau atakavo krepšį nuo baudų metimo linijos. Vienu metu "Real" pirmavo 9 taškų skirtumu (18:9), bet sėkmingai į žaidimą įsijungės M.N'Diaye pataikė du dvitaškius iš eilės, J.Mačiulis pridėjo tritaškį ir žalgiriečių deficitas sumažėjo iki 3 taškų (16:19). Vis dėlto po pirmojo kėlinuko "Real" buvo priekyje 22:16.

REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukėlės M.N'Diaye dvitaškis su pražanga sumažino atsilikimą iki 4 taškų (20:24), o kiek vėliau aikštelėje esant M.Popovičiui "Žalgiris" spurtavo 9:0 ir ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai (29:26). Tačiau L.Bullocko tritaškis rezultatą išlygino, o keletas kauniečių klaidų gynyboje leido "Real" ekipai padidinti persvarą iki 7 taškų (40:33). Kėlinuką užbaigė paskutinę sekundę paleistas M.Popovičiaus tritaškis - 43:39 ispanų naudai.

Nors "Žalgirui" trečiasis kėlinys dažnai būna sunkiausias, šiandien jį kauniečiai pradėjo M.N'Diaye dvitaškiu ir D.Collinso tritaškiu. Tai svečiai persvėrė rezultatą savo naudai (44:43). Ispanai netrukus susigrąžino pranašumą, bet ilgai tylėjęs Marcusas Brownas pataikė net tris tritaškius iš eilės ir vėl išvedė "Žalgirį" į priekį (54:48). Po Gprano Jurako tritaškio kauniečių pranašumas padidėjo iki 7 taškų (59:52), bet per likusį laiką "Žalgiris" taškų nepelnė, o "Real" įmetė 7 taškus be atsako ir išlygino rezultatą (59:59). "Žalgirio" žaidimas trečio kėlinio pabaigoje išsiderino, kai į aikštę vienu metu buvo išleisti Damiras Markota ir Mantas Kalnietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Real" to ir tereikėjo. Pasinaudodami svečių sutrikimu ispanai staigiai trūktelėjo pirmyn. Du tritaškius įmetė Charlesas Smithas, vieną - Kermas Tunčeri ir "Real" persvara pirmą kąrtą išaugo iki dviženklės - 70:59. Ispanų spurtą (18:0) nutraukė J.Mačiulio tritaškis, o po M.N'Diaye metimo su pražanga kauniečių atsilikimas sumažėjo iki 5 taškų (65:70). Vis dėlto sustabdyti pergalės skonį pajautusius ispanus buvo labai sunku. Po Ch.Smitho dėjimo jie susigrąžino dviženklį pranašumą (75:65), bet "Žalgirio" komandą lemiamam šturmui pakėlė J.Mačiulis. Jis pelnė net 9 taškus, iš kurių paskutinius tris tolimu likus žaisti 16 sekundžių. Po šios tritaškio šeimininkų persvara sumažino iki minimumo (85:86). Deja, kauniečiai nesugebėjo greitai sustabdyti ispanšų pražanga, o kai teisėjai skyrė J.Mačiuliui nesportinę pražangą, kova buvo baigta. Ispanai nugalėjo rezultatu 88:85.

REKLAMA

RUNGTINIŲ STATISTIKA

F grupė

Real - Žalgiris 88:85
Olympiacos - Maccabi 67:75

"Olympiacos" komandoje mačui jau buvo registruotas Renaldas Seibutis, bet aikštėje jis nepasirodė. Arvydas Macijauskas dar gydosi traumą. Atrodo, kad naujam graikų treneriui Panagiočiui Giannakiui kol kas nepavyko pakeisto komandos žaidimo braižo. Aikštėje vėl šeimininkavo du jo ekipos amerikiečiai - Lynnas Greeras ir Marcas Jacksonas. Kiti liko statistų rolėse. Jei taip Pirėjo komanda žais ir toliau, ketvirtfinalio jai nematyti.

D grupė

Montepaschi - Partizan 71:54 (Montepaschi: Kšištofas Lavrinovičius - 18 taškų, 5 perimti kamuoliai)

E grupė

Aris - Fenerbahče Ulker 88:96

G grupė

Barcelona - Unicaja 64:62

„Barcelona“ rungtynių išvakarėse atleido vyriausiąjį trenerį Duško Ivanovičių. Laikinai jį pavaduos buvęs juodkalniečio asistentas Paschalis Xavieras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų