REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos rytas“ pralaimėjo Eurolygos antrojo etapo E grupės pirmąsias rungtynes Vitorijos „Tau Ceramicai“ rezultatu 81:84..

REKLAMA
REKLAMA

LIETUVOS RYTAS – TAU CERAMICA 81:84 (18:18, 15:26, 24:21, 24:19)

Rungtynes dviem baudos metimais pradėjo Igoris Rakočevičius, o kitoje atakoje taškus pelnęs Willie McDonaldas padidino skirtumą iki trijų taškų - 4:1. Tiesa, čia pat tritaškiu rezultatą išlygino Kenanas Bajramovičius. Sužaidus tris minutes rezultatu 8:6 pirmavo jau vilniečiai. Įpusėjus pirmam kėlinukui abejotina pražanga buvo nubaustas jau antrąja pražanga. Po Jacksono Vromano pirmųjų taškų Eurolygoje "Lietuvos rytas" buvo priekyje 12:9. Likus žaisti kiek mažiau nei dviem minutėm, Mindaugas Lukauskis pataikė iš toli ir persvėrė rezultatą lietuvių naudai - 16:14. Po pirmojo kėlinuko pusiausvyra - 18:18.

REKLAMA

Antrajame kėlinuke vilniečiai kurį laiką negalėjo pelnyti taškų, tuo tarpu 8 iš eilės surinkę varžovai išsiveržė į priekį 26:18. Varžovų sustabdyti nepavyko ir po minutės pertraukėlės. Kamuolį iš viršaus įkrovęs Gabe Muoneke atstatė 8 taškų skirtumą - 28:20. Holliso Price'o tritaškis buvo sumažinęs "Lietuvos ryto" atsilikimą iki 4 taškų, bet "Tau Ceramica" ne tik susigrąžino turėtą pranašumą, bet padidino jį iki 9 taškų - 36:27. Likus daugiau nei minutei, Simas Jasaitis pataikė iš toli, pelnydamas pirmuosius savo taškus - 40:31. Į didžiąją pertrauką komandos išėjo baskams esant priekyje 44:33.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiąjį ketvirtį tritaškiu pradėjo M.Lukauskis, tačiau I.Rakočevičius atsakė tuo pačiu. K.Bajramovičius pelnė du taškus, o iškart kamuolį perėmęs Chuckas Eidsonas sumažino atsilikimą iki 6 taškų. M.Petravičiaus ir K.Bajramovičiaus pastangų dėka vilniečiai priartėjo 46:47. Netrukus I.Rakočevičius prasižengė prieš iš trijų taškų zonos atakavusį M.Lukauskį, o šis pataikė dvi baudas - 48:49. Vis dėlto, "Tau Ceramica" spurtavo 7:0, o atkarpos metu puikiai žaidė prieš tai kiek blankiai atrodęs Mirza Teletovičius. Tiesa, netrukus 4 taškus iš eilės pelnė H.Price'as ir rezultatas tapo 56:60. Situaciją iki kėlinuko pabaigos kontroliavo varžovai, kurie ketvirtį užbaigė pirmaudami 65:57.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtajame kėlinuke, po penkių iš eilės H.Price'o taškų, "Lietuvos rytas" sumažino savo atsilikimą iki 4 taškų - 62:66, bet mūsiškiams itin sunkiai sekėsi stabdyti varžovų atakas. Andrius Šležas sužaidus dvi minutes užsidirbo nesportinę pražangą. Vos tik vilniečiai sumažindavo skirtumą, varžovai sugebėdavo atsakyti taikliais metimais arba išprovokuoti pražangas. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei 4 minutes M.Petravičius nubaustas nesportine pranažanga, bet T.Splitteris pataikė tik vieną baudą. Vis dėlto, kitos atakos metu G.Muoneke pataikė iš toli ir padidino savo ekipos pranašumą iki 9 taškų - 80:71.

REKLAMA

Likus kiek mažiau nei dviem minutėm K.Bajramovičius sumetė abi baudas - 76:81. Likus 44 sekundėm M.Petravičiaus metimas sumažino atsilikimą iki 3 taškų - 78:81. Čia pat du taškus pelnė G.Muoneke. Likus 15 sekundžių K.Bajramovičius pataikė sudėtingą tritaškį (81:83), o I.Rakočevičius prametė abi baudas. Vis dėlto, apmaudžiai, lygioje vietoje, kamuolį prarado H.Price'as. Dar kartą pražangomis sustabdyti varžovai pataikė vieną baudą, tačiau H.Price'o sudėtingas tritaškis metimas iš aikštės vidurio skriejo pro šalį.

REKLAMA

E grupėje taip pat rungtyniauja Stambulo „Fenerbahče Ulker“ ir Salonikų „Aris“. Šios ekipos tarpusavio mačą žais rytoj Graikijoje.

Šiandien D grupėje susitiko Stambulo „Efes Pilsen“ ir Atėnų „Panathinaikos“,  o G grupėje – Maskvos CSKA ;ir Romos „Lottomatica“.

EFES PILSEN – PANATHINAIKOS 74:64 (17:21, 29:14, 17:13, 11:16)

Davidas Blattas toliau įrodinėja, kad gali laimėti prieš bet ką. Jo auklėtiniai namie tvirtai paguldė ant menčių Eurolygos čempionų titulą ginančius "Panathinaikos" krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius per 24 min. pelnė 12 taškų ir kartu su Mike'u Batiste'u buvo rezultatyviausi Graikijos komandoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

CSKA – LOTTOMATICA 72:71 (15:14, 14:18, 15:19, 28:20)

Maskvoje vos neįvyko sensacija. Romos komanda pirmavo beveik visas rungtynes, tačiau CSKA išgelbėjo Trajano Langdono iš 8 metrų atstumo pataikytas tritaškis metimas paskutinę mačo sekundę. Ramūnas Šiškauskas nugalėtojams pelnė 10 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų