• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kalakutiena karaliauja ant mano pietų stalo. Greitai pagaminama, skani ir soti apkepėlė. Kalakutiena, bulvės, grietinėlė – tai jau ne dietos derinys. Bet patikėkite tai taip skanu, kad norisi pirštus apsilaižyti“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Kalakutiena karaliauja ant mano pietų stalo. Greitai pagaminama, skani ir soti apkepėlė. Kalakutiena, bulvės, grietinėlė – tai jau ne dietos derinys. Bet patikėkite tai taip skanu, kad norisi pirštus apsilaižyti“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Ingredientai apkepėlei: 500 g kalakutienos filė; 5 bulvės; 1 morka; 1 poras; 1 skiltelė česnako; pundelis krapų; pundelis laiškinių česnakų; druskos pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. persilado prieskonių; 1 a. š. džiov raudonėlio; 1 a. š. saldžios paprikos miltelių; 200 ml grietinėlės; 100 ml vandens; šlakelis aliejaus.

Kalakutienos filė supjaustome plonomis juostelėmis. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, persiladu. Daržoves nulupame. Porą supjaustome žiedais, morką griežinėliais, česnaką pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname porą ir morkas.

Tada sudedame česnaką ir kalakutieną. Pakepiname, kol mėsa šiek tiek suminkštės. Grietinėlę sumaišome su vandeniu ir smulkintais žalumynais. Bulves supjaustome mandolina tipo pjaustykle plonais griežinėliais. Pabarstome druska, raudonėliu. Keptuvės turinį su kalakutiena ir daržovėmis dedame į kepimo indą. Ant viršaus dedame bulvių griežinėlius. Užpilame grietinėlės ir žalumynų padažu. Dedame į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30–40 min. Skanaujame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų