REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantinas švelninamas, jau pradėjo dirbti ne tik maisto, bet ir remonto ar sodo prekių parduotuvės. Šią savaitę duris atvėrė ir lauko kavinės, kirpyklos, muziejai, bibliotekos, lauko sporto aikštynai. Tačiau nepaisant atidarytų parduotuvių ir įstaigų vis dar bus ribojami klientų srautai. Taip pat visiems privaloma dėvėti apsaugines kaukes. Pasak prekybininkų, apsauginių kaukių poreikis vis dar didelis.

Karantinas švelninamas, jau pradėjo dirbti ne tik maisto, bet ir remonto ar sodo prekių parduotuvės. Šią savaitę duris atvėrė ir lauko kavinės, kirpyklos, muziejai, bibliotekos, lauko sporto aikštynai. Tačiau nepaisant atidarytų parduotuvių ir įstaigų vis dar bus ribojami klientų srautai. Taip pat visiems privaloma dėvėti apsaugines kaukes. Pasak prekybininkų, apsauginių kaukių poreikis vis dar didelis.

REKLAMA

Portalas tv3.lt pasidomėjo, kiek parduotuvėse ir vaistinėse kainuoja apsauginės kaukės, respiratoriai, vienkartinės pirštinės, kokių apsaugos priemonių žmonės dažniausiai ieško ir perka.

Apsaugos priemonių kainos prekybos tinkluose

Prekybos tinkluose kaukės parduodamos nuo 0,55 euro iki 4,99 euro už vienetą. Tiesa, prekybos tinkle „Lidl“ apsauginių kaukių yra likę labai nedideli kiekiai. Papildyti asortimentą prekybos tinklas tikisi artimiausiomis dienomis.

REKLAMA
REKLAMA

O šiuo metu bene pigiausiai kaukių galima įsigyti prekybos tinkle „Norfa“. Prekybos tinklo atstovo Dariaus Ryliškio teigimu, parduotuvėse 50 medicininių kaukių pakuotė kainuoja 29,99 eurus, o praėjusį savaitgalį, balandžio 24–26 dienomis, kaukės kainuos 27,99 eurų. Vienos kaukės kaina išeina 0,56 euro.

REKLAMA

„Žmonės apsaugines kaukes perka, tačiau tokio didžiulio susidomėjimo kaip anksčiau nebėra“, – sako prekybos tinklo atstovas.

Pasak D. Ryliškio, vienkartinėmis pirštinėmis prekybos tinklas neprekiauja.

Kituose prekybos tinkluose parduodamos kaukės šiek tiek brangesnės.

Štai prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė teigia, kad parduotuvės pradėjo prekiauti vienkartinėmis medicininėmis kaukėmis nuo balandžio 8 dienos.

„Laikantis Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymų, vienas pirkėjas gali įsigyti ne daugiau nei 50 vienetų kaukių, t. y. vieną jų dėžutę. Tokia dėžutė parduotuvėse kainuoja 29,99 euro. Vienos kaukės kaina išeina 0,60 euro.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę iš Kinijos atsigabenome dar beveik milijoną tokių kaukių, kurios penktadienį pasiekė parduotuvių lentynas“, – sako prekybos tinklo atstovė.

Kalbėdama apie kaukių paklausą E. Dapkienė tikina, kad jos yra tikrai perkama prekė.

„Juk jas visi turime nešioti, jeigu norime išeiti iš namų. Į savo parduotuves, laikydamiesi Sveikatos apsaugos nurodymų, net negalime įsileisti klientų, kurie kaukėmis, respiratoriais ar, pavyzdžiui, šalikais, skarelėmis nėra prisidengę burnos ir nosies.

Vienkartinių pirštinių šiuo metu prekyboje dar neturime, tačiau savo klientams prie įėjimo į parduotuves suteikiame galimybę dezinfekuoti rankas arba užsidėti šalia kabančias, klientams skirtas vienkartines pirštines“, – tvirtina prekybos tinklo atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Perka ir vienkartines, ir daugkartines kaukes

Pasak Indrės Baltrušaitienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šiuo metu parduotuvėse galima įsigyti vienkartinių kaukių, kurios parduodamos pakuotėmis po 50 vienetų, KN95 respiratorių, jie parduodami vienetais. Taip pat galima nusipirkti daugkartinių įvairių spalvų – rožinės, žydros, pilkos, kūno spalvos – medžiaginių kaukių. Nuo kitos savaitės parduotuvėse bus galima įsigyti daugkartinių kaukių vaikams ir kaukių su tautine atributika.

Vienkartinių kaukių pakuotė parduotuvėse kainuoja 34,99 euro, vieno vieneto kaina išeina 0,70 euro, KN95 respiratorius – 3,99 euro, o medžiaginę kaukę galima įsigyti už 4,99 euro.

REKLAMA

„Metų pradžioje niekas nebūtų galėjęs nuspėti populiariausių kovo – balandžio prekių. Iki karantino net nebuvo svarstoma į asortimentą įtraukti vienkartinių ar daugkartinių kaukių, respiratorių.

Tačiau mes reaguojame į pirkėjų norus. Panašu, kad kaukės jau tampa stiliaus detale – ryškiaspalvės pardavimais nenusileidžia neutralių spalvų prekėms.

Vienas pirkėjas gali įsigyti ne daugiau kaip vieną vienkartinių kaukių pakuotę ir ne daugiau kaip dešimt vienetų respiratorių. Norime patikinti, kad šių prekių tikrai nepritrūks – daugkartinės kaukės gaminamos pagal iš anksto pateikiamą poreikį, įsivertinus pardavimus ir likučius mūsų parduotuvėse“, – žada prekybos tinklo atstovė.

REKLAMA

Dar vieno prekybos tinklo „Rimi“ atstovė Renata Keršienė tikina, kad prekybos centruose pirkėjai gali įsigyti tiek daugkartinių, tiek vienkartinių apsauginių kaukių.

Kaukių poreikis išlieka didelis, kaukėmis pirkėjai domisi ir intensyviai ieško. Jų patogumui kaukes įsigyti išdėstėme prie kasų.

Vienkartinių kaukių pakuotė, kurioje yra 5 vienetai, parduotuvėse šiuo metu kainuoja 3,99 euro, vienos kaukės kaina išeina 0,80 euro, daugkartinės kaukės kainuoja 3,49 euro“, – teigia prekybos tinklo atstovė.

Pasak jos, atsižvelgdami į rekomendacijas, pirkėjai iš karto perka po kelias daugkartinio naudojimo kaukes, kad galėtų užtikrinti higieną ir periodiškai jas keisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apsauginių kaukių kainos vaistinėse

Pigiausiai medicininių apsauginių kaukių įsigyti galima „Camelia“ vaistinėse, čia vienetas kainuoja 0,59 euro, o vienkartinių pirštinių pora – 0,15 euro.

Vaistinių tinklą valdančios įmonės „Nemuno vaistinė“ generalinės direktorės Aušros Budrikienės teigimu, pastaruoju metu stebimas ryškus apsauginių kaukių pardavimų augimas – vien nuo šio mėnesio pradžios jų jau parduota gerokai daugiau nei milijonas vienetų.

„Nuo karantino pradžios daugiausiai buvo parduota vienkartinių apsauginių kaukių. Jos populiaresnės dėl keleto priežasčių, tačiau pagrindinė jų – prieinamesnė kaina.

Vieno apsipirkimo metu vaistinių klientai fizinėse parduotuvėse vidutiniškai įsigyja apie 9 apsaugines veido kaukes.

REKLAMA

Taip pat pastebėjome, kad karantino metu pirkėjai vis dažniau reikiamas prekes užsisako internetu. Būtent tokiu būdu klientai įsigijo beveik penktadalį minėtų produktų“, – vaistinių tinklo direktorė.

A. Budrikienė atskleidžia, kad apsauginių kaukių pardavimai vien balandžio mėnesį sudarė 7 procentus visos vaistinių tinklo apyvartos. Tačiau, jos nuomone, šis skaičius palaipsniui turėtų mažėti.

„Didžioji dalis mūsų tinklo klientų jau apsirūpino daugkartinėmis kaukėmis arba pakankamu kiekiu vienkartinių medicininių kaukių, tad ateityje prognozuojame paklausos sumažėjimą.

Žinoma, šių prekių galėsime ir toliau pasiūlyti viso karantino laikotarpiu ir jam pasibaigus“, – teigia įmonės direktorė.

REKLAMA

Perka mažais kiekiais

Pasak vaistinių tinklo „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovės Lauros Bielskės, viena kaukė vaistinėse kainuoja 0,70 euro.

„Kelias savaites negalėjome užtikrinti pakankamo medicininių kaukių kiekio vaistinėse, tačiau šiuo metu tinklo vaistinėse kaukių turime daugiau nei du milijonus. Kitą savaitę jų laukiame dar tiek pat.

Tačiau veikiančios tinklo vaistinės aprūpintos medicininėmis kaukėmis tiek klientams, tiek darbuotojams, o sušvelninus karantiną atsiranda vis didesnis poreikis verslui saugumo priemonėmis aprūpinti savo darbuotojus.

Pastebime, kad atvykę į vaistinę klientai prašo vidutiniškai nuo 11 iki 15 vienetų kaukių, visą galimą įsigyti 50 vienetų žmogui kiekį įsigyja rečiau. Pasitaiko daug atvejų, kai dažniau į vaistinę įpratę užsukti klientai įsigyja ir vos vieną ar dvi medicinines kaukes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip jie patys sako – perka vienai dienai. Tai suprantama, nes kaukių kaina vis dar mums visiems neįprastai didelė, todėl džiaugiamės, kad laikydamiesi saugumo turime galimybę kaukes pardavinėti ne dėžutėmis, o vienetais“, – sako L. Bielskė.

Vaistinių tinklo atstovės teigimu daugkartinėmis kaukėmis vaistinės neprekiauja, norėdamos užtikrinti kokybę, o respiratorių galima įsigyti elektroninėje vaistinėje ir kai kuriose fizinėse parduotuvėse už 5 eurus.

Pasak jos, daugiausia kaukių įsigyjama Vilniuje, o vieno apsipirkimo metu daugiausia įsigyjama Jonavoje, Utenoje, Mažeikiuose, Gargžduose ir Palangoje.

„Kiek kitokia situacija su vienkartinėmis pirštinėmis – jų atsargos vaistinėje nedidelės, šiuo metu laukiama, kada atkeliaus didelis užsakymas.

REKLAMA

Nuo balandžio 10 iki 19 dienos vaistinėse turėjome vinilines vienkartines pirštines, tačiau susidomėjimas jomis buvo toks didelis, kad per šį laikotarpį klientai įsigijo tiek, kiek per visus 2019 metus“, – tikina vaistinių tinklo atstovė.

Dar vieno vaistinių tinklo „Benu“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas Mindaugas Urbas tikslios kainos apsauginių kaukių kainos neatskleidė.

„Šiuo metu tiek vienkartinių, tiek daugkartinių kaukių turime visose vaistinėse. Palaikome nuolatinį ryšį su tiekėjais, ieškome naujų, tad kaukių kaina yra kintanti kliento naudai – su kiekviena siunta ji mažėja, tad tikimės išlaikyti ir toliau nuolatinį kainos mažėjimą.

REKLAMA

Dabar stebime išaugusį vienkartinių pirštinių pardavimą. Žvelgiant į visą karantino laikotarpį, galima pastebėti, tam tikrą apsaugos priemonių pardavimo dinamiką. Prieš pat karantiną stebėjome didelį vienkartinių kaukių pardavimo šuolį, karantinui prasidėjus, ypač aktyviai gyventojai pirko dezinfekcinį skystį.

O vaistinėms gavus apsauginių kaukių bei respiratorių siuntą balandžio pradžioje, jų pardavimas vėl šoktelėjo, tačiau dabar viršų ima pirštinių pardavimai.

Vaistinėse vienkartinių pirštinių turime, tačiau negalime prognozuoti jų paklausos. Tikime, kad gyventojai per karantino laikotarpį išmoko planuoti pirkinius ir nepuls kaupti namuose atsargų“, – teigia vaistinių tinklo atstovas.

Portalas tv3.lt paskambino pasiteirauti apie kainas į budinčią „Benu“vaistinę.

Pasak atsiliepusios vaistininkės, vienkartinės medicininės kaukė kainuoja 0,75 euro, o respiratorius 4,29 euro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų