REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusui šalyje ir toliau siaučiant, vienas po kito žmonės dalijasi siaubą keliančiomis ligos istorijomis. Tačiau vienas Lietuvoje gerai žinomas visuomenininkas pasakoja priešingą patirtį. Net sirgdamas gretutinėmis ligomis, jaunas vyras įveikė koronavirusą ir visuomenei sako: jei man pavyko – gali pavykti ir Jums.

Koronavirusui šalyje ir toliau siaučiant, vienas po kito žmonės dalijasi siaubą keliančiomis ligos istorijomis. Tačiau vienas Lietuvoje gerai žinomas visuomenininkas pasakoja priešingą patirtį. Net sirgdamas gretutinėmis ligomis, jaunas vyras įveikė koronavirusą ir visuomenei sako: jei man pavyko – gali pavykti ir Jums.

REKLAMA

Visuomenininkas, socialinės iniciatyvos „Skirtingos Spalvos“ iniciatorius Dalius Stankevičius prieš porą savaičių užsikrėtė koronavirusu. Kaip pats vaikinas pasakoja, ligos jis bijojo, mat serga cukriniu diabetu.

Šiuo metu D. Stankevičius Covid-19 jau nebeserga, ligą įveikė, o savo istorija pasidalino socialiniuose tinkluose. Jo įrašas sulaukė gausaus socialinių tinklų vartotojų dėmesio.

Interneto vartotojai giria vaikiną dėl pozityvumo ir atvirumo. Kaip pasakoja D. Stankevičius, sunku patikėti, kad istorija palietė tiek daug žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Dalijamės D. Stankevičiaus įrašu:

„Apsinuodijimas, virtęs į COVID-19

Ir viskas prasidėjo naktį, lapkričio 9-ąją.

Atsikeliu iš nežmoniško šalčio, rankų drebėjimo, negalėjimo pajudėti. Atrodo, kad guliu ant geležinkelio bėgių ir mane nuolat pervažiuoja traukiniai, kurie niekad nesustoja. Puolu tikrintis cukrų, nes galvoju, kad tuoj ištiks hipoglikeminė koma. Pasimatuoju cukrų, o ten tobulas skaičius kaip sergančiam pirmo tipo cukriniu diabetu – 5,6. Tada antroji mintis, kad greičiausiai apsinuodijau savo pačiu mėgstamiausiu „Monami“ kepyklėlės tortu.

REKLAMA

Būtent tą naktį teko dirbti iki vėlumos prie cukrinio diabeto konferencijos, kuri įvyks už kelių dienų, todėl kartu su keliais „Skirtingos Spalvos“ komandos nariais Jurgita ir Monika apsidovanojome save torto gabaliuku. Todėl šis variantas man buvo realiausias, nes pilvą raižė lyg manyje būtų Salmonella bakterijos, o skrandį be perstojo dūrė lyg su ilgiausiu peiliu.

Šiaip ne taip pavyko iškentėti šią ne itin fainą būseną ir ryte pabusti baloje. Tikrąja to žodžio prasme – baloje. Temperatūra per 39 laipsnius, o pykinimas niekur nedingęs, todėl puolu skambinti gydytojai, kuri liepė išgerti vaistų nuo galimo apsinuodijimo, aukštos temperatūros ir taip netikėtai užsiminė apie galimą COVID-19 infekciją.

REKLAMA
REKLAMA

Jei temperatūra nenukris, teks atvykti pasidaryti tyrimą dėl koronos. Ir tada aš suprantu, kad tai yra labai realus trečiasis variantas, nes temperatūra nukrito, bet ji vėl staiga užkilo ir šokinėjo lyg važinėjant amerikietiškais kalneliais, o apsinuodijimo simptomai jau buvo išnykę.

Namie kyla nedidelė panika, kurią bando išsklaidyti sesė, nes atrodau lyg sveikas, tik šiek tiek išbalęs. Po dienos namie kilo dar didesnė panika...

Skambutis iš gydytojos su žinia, kad manyje yra tas, ko diabetu sergančiam žmogui nėra smagu turėti. Staiga širdis pradeda plakti LABAI greitai, rankos dreba ir vėl aplankė ta pati būsena, kai išgirdau diabeto diagnozę. Neslėpsiu, buvo tikrai baisu, nes atrodo, kad susirgau tokia liga, nuo kurios rizikoje esantys žmonės sunkiai išsikapsto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir tada prisiminiau pamoką, kurią išmokau po diabeto diagnozės. Niekada neleisk blogoms emocijoms užvaldyti tavo vidaus, nes liga ims ir aplenks tave. Padaryk taip, kad su liga eitum drauge, o ją prisijaukinęs – įveiksi arba būsi priekyje jos.

Izoliavausi nuo šeimos ir dėkoju Dievui, kad nieko neužkrėčiau. Gėriau labai daug arbatų, kurių pagrindą sudarė žolelės ir citrina su imbieru. Pertraukose nuo arbatos gerdavau vandenį tiek šiltą, tiek šaltą. Kad lengviau įsivaizduoti žodžius „labai daug vandens“ – skysčių į dieną išgerdavau apie 6 l.

Nuolat tikrindavausi temperatūrą, kuri šokinėdavo dar penkias dienas nuo 35,8 iki 37,6. Taip pat vartojau vitaminą C, D ir magnį, kalį. Svarbiausia, neskaičiau jokios spaudos ir neleidau prisileisti jokių blogų minčių. Todėl šį įrašą rašau su viltimi padėti kitiems ir nuotrauką su mikrofonu pasirinkau ne be reikalo. Tik nuo mūsų priklauso, kokio tikslu mes tą mikrofoną laikome.

REKLAMA

Daugelis laiko jį dėl to, kad mus įbauginti ir priversti dažną galvoti, kad užsikrėtus COVID-19 yra galima tik viena išeitis – …

Kas labai liūdina, nes daugelis žmonių gyvena su dideliu nerimu bei baime, kuri neretai baigiasi savęs žalojimu, dažnu smurto atsiradimu artimoje aplinkoje ir daugeliu kitų baisių dalykų.

Arba

Mikrofoną galime laikyti, norint žmones informuoti, kad būna ir šviesių istorijų, kad gali baigtis viskas ir laimingai. Aišku, priklauso ir nuo to, kokia forma tu sergi, bet manau labai didelę rolę užima ir mūsų emocinė būklė, kuri priklauso tik nuo mūsų pačių.

Praėjus 11 dienų, supratau, kad pasaulis tikrai pavargo nuo žmonijos – jam reikia pertraukos ir tos pertraukos reikia ir mums. Sustoti ir pagalvoti, turėti ir įvertini, suklysti ir išmokti, o svarbiausia – padėkoti.

Ir šiandien aš dėkoju labiausiai gydytojams, kurie kovoja su nematomu priešu kiekvieną dieną. Kovokite ir Jūs. Nepasiduokite.

Jei man pavyko – gali pavykti ir Jums.

Likite sveiki ir sąmoningi“, – įraše rašo D. Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų