REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nausėda: „savivaldybės skundžiasi ministerijos veikla“

papildyta 13.31 val.

Kauno regiono savivaldybės pasigenda pagalbos sprendimų iš Švietimo, mokslo ir sporto (ŠMSM), Sveikatos apsaugos ministerijų (SAM), sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Kauno regiono savivaldybės pasigenda pagalbos sprendimų iš Švietimo, mokslo ir sporto (ŠMSM), Sveikatos apsaugos ministerijų (SAM), sako prezidentas Gitanas Nausėda.

REKLAMA

Pirmadienį susitikime su Kauno regiono savivaldybių vadovais Birštone jis tvirtino, kad daugelis merų skundžiasi, jog „nesusilaukia pakankamai dėmesio“ iš ŠMSM dėl moksleivių pavėžėjimo, įtraukaus ikimokyklinio ugdymo ir kitų problemų.

„Deja, reikia pripažinti, kad savivaldybės skundžiasi ministerijos veikla, kad nesusilaukia pakankamai dėmesio iš jos pusės – kaip jie liūdnai juokavo, Prezidentūra buvo pirmoji, kuri išklausė jų skundus, nes iki to laiko išklausyti tų skundų tie, kurie tiesiogiai atsakingi už šias problemas, nenorėjo arba nerado laiko. Tikiuosi, kad ledai pajudės ir galėsime išspręsti klausimus, kurie susiję kitą kartą su elementariomis problemomis, kurias tikrai galima išspręsti, reikia tik šiek tiek politinės valios tai padaryti“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė šalies vadovas.

Anot jo, visi pokalbyje dalyvavę savivaldybių merai patikino, kad jų savivaldybių gydymo įstaigos iki šiol nėra gavusios kompensacijų už su koronavirusu susijusias išlaidas, t.y. už apsaugos priemones ir kitus pirkimus.  

REKLAMA
REKLAMA

„(Klausiami – BNS) ar jos, tos išlaidos yra kompensuotos, atsakymas buvo ne. Tuo metu dar visai neseniai telefoninio pokalbio su ministru metu gavau patikinimą, kad reikalai yra sprendžiami. Tad kažkurioje vietoje arba laikas mus apgaudinėja, arba kažkuri iš pusių yra ne visai teisi konstatuodamą susidariusią padėtį. Tikiuosi, sprendimai pajudės“, – kalbėjo G. Nausėda.

REKLAMA

Jis sako gavęs dėl to ir Lietuvos medikų sąjūdžio kreipimąsi ir žadėjo nepalikti šios problemos.

Anot G. Nausėdos, kyla daug klausimų su laivybos Nemune atgaivinimu, vagos išvalymu, tačiau šios problemos jau pradėtos spręsti.

„Šitoje vietoje labai sveikinu bendradarbiavimą tarp savivaldybių ir centrinės valdžios. Atrodo, kad kartais vien mūsų paskelbimas, kad važiuosime į vieną ar kitą regioną ir domėsimės problemomis, kurios regionams yra aktualios, paskatina kompetetingus ministrus nuvykti į vietą ir pažadėti tam tikras investicijas problemai spręsti“, – sakė jis.

„Mes, aišku, labai džiaugiamės ir galbūt, galvojame, vertėtų paskelbti sąrašą Lietuvos problemų prieš vykstant į vieną ar kitą regioną. Ir jei tai padėtų pradėti spręsti problemas čia ir dabar, realiu laiku, tai būtų labai realus indėlis į šių klausimų sprendimą“, – ironizavo G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų