REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujovė uostamiestyje – kiekvienam nuo šių metų spalio pirmosios gimusiam vaikui skiriama po 122 eurus. Tiesa, dalis tėvų pasigenda nuolatinės Klaipėdos valdžios paramos auginant vaikus, o ne tik šiems gimus.

Naujovė uostamiestyje – kiekvienam nuo šių metų spalio pirmosios gimusiam vaikui skiriama po 122 eurus. Tiesa, dalis tėvų pasigenda nuolatinės Klaipėdos valdžios paramos auginant vaikus, o ne tik šiems gimus.

REKLAMA

Spalio pirmosios naktį gimęs Domantas yra pirmasis klaipėdietis, kuris pagal naują tvarką gaus 122 eurus. Tokie pinigai nuo šio mėnesio pradžios skiriami kiekvienam naujagimiui, kurio nors vienas iš tėvų gyvena uostamiestyje. Berniuko tėvai juokauja, kad vaikas lyg žinodamas vėlavo ateiti į pasaulį:

„Juokais šnekant, šiaip turėjo gimti rugsėjį pagal terminus. Dar juokiausi, sakau laukė specialiai. Dar negimęs jau skaičiuoti pradėjo.“

Per metus iš miesto biudžeto naujagimių išmokoms planuojama skirti per 200 000 eurų. Esą ši suma numatyta atsižvelgiant į gimstamumo statistiką Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Duomenys yra sudaromi pagal statistinius duomenis. Tai, maždaug, 1700 per metus užregistruojama gimusių vaikų ir ta suma suskaičiuota šiam kiekiui. Jei daugiau – bus papildomi pinigai skiriami“, – sako Klaipėdos savivaldybės atstovė Gina Vilimaitienė.

REKLAMA

Tiesa, uostamiesčio tėvai pasigenda nuolatinės Klaipėdos valdžios paramos auginant vaikus, o ne tik šiems gimus. Kaip antai tėvai vardija, kad išleisti atžalą į mokyklą ar būrelius kainuoja nemažus pinigus.

„Vienkartinė pašalpa yra vienkartinė. Tėveliai pasigenda paramos auginant vaikus. Kad būtų pastoviai galimos kažkokios nuolaidos, kažkokia pagalba šeimai, nes ji reikalinga“, – mano tėvų forumo pirmininkė Aušra Zarambienė.

Tokią nuomonę palaiko ir jau ūgtelėjusius vaikus auginančios mamos:

„Kai mes gimėm, tai mums tokios išmokos nebuvo. Dabar tik vaiko pinigai yra pagalba. Bet geriau, kad išmoka būtų didesnė, nes vaiko išlaikymui daug išlaidų.“

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad geriau pinigai, nes tas kraitelis, ar nupirks vienokią priemonę ar kitokią, tu niekad nežinai, kas tiks tavo kūdikiui. Tai geriau tėveliai patys nusiperka.“

„Mamai – pinigai, nes kiekviena mama žino kas geriausia jos vaikui ir gali nupirkti ką nori.“

Klaipėda nėra vienintelė, skirianti pašalpą naujagimiams.

Tarkime, Šiaulių rajone tėvai gauna dvigubai daugiau – 300 eurų. Tiesa, metus iki vaiko gimimo ir tiek pat po to, reikia gyventi Šiaulių rajone. O štai Kauno rajone ir Šiaulių mieste skiriamas kraitelis – naujagimiui galimai reikalingų prekių rinkinys. Vis tik besilaukiančios klaipėdietės mieliau rinktųsi pinigus.

Naujagimiai taip pat gauna vienkartinę valstybės skiriamą išmoką – 418 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų