REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šios  šiltos grikių ir burokėlių salotos yra lengvos, maistingos, turi daug baltymų, bei mažai kalorijų. Tai itin skanus ir sveikas pasirinkimas!

Reikės (4 porcijos):

  • 350g grikių kruopų;
  • 3 didelių burokėlių;
  • 50g špinatų;
  • 100g pievagrybių arba kitų grybų;
  • 1 nedidelio poro;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 arbt. š. džiovinto rozmarino ir ½ arbt. š. druskos (rozmarino druskai gaminti);
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. š. kokoso aliejaus;
  • 1-2 valg. š. balzaminio acto;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Kaip gaminti:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Nuskuskite ir supjaustykite burokėlius vidutiniais gabaliukais. Grūstuvėje gerai sutrinkite džiovintą rozmariną ir druską.

Burokėlius sudėkite į dubenį. Įpilkite 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. balzaminio acto ir rozmarino druską. Kepkite orkaitėje 40 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Grikių kruopas išvirkite ir palikite, kad išbrinktų. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų. Dėkite supjaustytą porą ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Įdėkite supjaustytą česnaką, pakepkite porą minučių. Tada dėkite supjaustytus grybus ir kepkite kol gerai iškeps.

REKLAMA

Pagardinkite druska, pipirais ir 1 valg. š. balzaminio acto. Įdėkite špinatus ir pakepinkite dar porą minučių. Galiausiai sudėkite išvirtus grikius ir gerai sumaišykite. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Perkelkite grikius į lėkštes ir ant viršaus dėkite kepintus burokėlius.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir  @KasTasAvokadas

Čia ne grikių ruošimas, o grikių salotų ruošimas. Nereikėtų klaidinti.
Grikiai čia tiesiog išverdami - tradiciniu būdu, be jokių ypatumų
Kvailesnio recepto dar neteko skaityti visi aiškina, kad kua mažiau kepti, o čia borokelius dar 40min kepti rašo,beto virti grikiai kaip jie gali dar isbringti?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų