Šios šiltos grikių ir burokėlių salotos yra lengvos, maistingos, turi daug baltymų, bei mažai kalorijų. Tai itin skanus ir sveikas pasirinkimas!
Reikės (4 porcijos):
- 350g grikių kruopų;
- 3 didelių burokėlių;
- 50g špinatų;
- 100g pievagrybių arba kitų grybų;
- 1 nedidelio poro;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 arbt. š. džiovinto rozmarino ir ½ arbt. š. druskos (rozmarino druskai gaminti);
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. š. kokoso aliejaus;
- 1-2 valg. š. balzaminio acto;
- Druskos;
- Pipirų.
Kaip gaminti:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Nuskuskite ir supjaustykite burokėlius vidutiniais gabaliukais. Grūstuvėje gerai sutrinkite džiovintą rozmariną ir druską.
Burokėlius sudėkite į dubenį. Įpilkite 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. balzaminio acto ir rozmarino druską. Kepkite orkaitėje 40 minučių.
Grikių kruopas išvirkite ir palikite, kad išbrinktų. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų. Dėkite supjaustytą porą ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Įdėkite supjaustytą česnaką, pakepkite porą minučių. Tada dėkite supjaustytus grybus ir kepkite kol gerai iškeps.
Pagardinkite druska, pipirais ir 1 valg. š. balzaminio acto. Įdėkite špinatus ir pakepinkite dar porą minučių. Galiausiai sudėkite išvirtus grikius ir gerai sumaišykite. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Perkelkite grikius į lėkštes ir ant viršaus dėkite kepintus burokėlius.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @KasTasAvokadas
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!
Grikiai čia tiesiog išverdami - tradiciniu būdu, be jokių ypatumų