Tikriausiai nėrasite lietuvio, kuris nemėgtų cepelinų. Žinoma, visi turime mėgstamiausią padažą, įdarą, tačiau tai nekeičia fakto, kad tai vienas mėgstamiausių patiekalų. 

Šviežių bulvių cepelinai

Šviežių bulvių cepelinai

Pagaminti cepelinų nėra sunku, o iš šviežių bulvių jie bus pasakiškai skanūs. Atrodys, lyg gamino močiutė. 

Jums reikės: 

bulvių, maltos kiaulienos, 1 svogūno, 2 kiaušinių, 3 valgomųjų šaukštų maltų džiūvėsėlių, žiūpsnelio druskos, žiūpsnelio maltų juodųjų pipirų. 

Padažui: 150 gramų šaltai rūkytos šoninės, 1 svogūno, 200 gramų sviesto, 3-4 šaukštų grietinės. 

Pirmiausia didžiausias malonumas - nuskuskime bulves. Kokias aštuonias iš jų išvirkime, atvėsinkime bei sumalkime. Likusias sutarkuokime bei nusunkime skystį. Žalias bei virtas bulves sudėkime į vieną indą.

Ten pat dėkime žiūpsnį druskos bei nuo žalių bulvių sunkos “nusistovėjusio” krakmolo. Iš viso šito ką sudėjom, suminkykime skanią cepelinų tešlą.

Toliau gaminkime įdarą. Į dubenį su malta mėsa dėkime smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinius, džiūvėsėlius, berkime druskos, pipirų bei viską gerai sumaišykime.

REKLAMA

Dabar jau formuokime cepelinus. Imam rutuliuką tešlos, padarykime “blyną”, dėkime pasiruošto įdaro bei gražiai sulipdykime.

Tada cepelinus dėkime į pasūdytą verdantį vandenį bei virkime tol, kol išvirs. Maždaug 20-30 minučių. Tol kol mūsų cepelinai verda, gaminkime padažą. Kubeliais supjaustytą šoninę dėkime į įkaitintą keptuvę. Kai ši kiek pakepa, suverskime smulkiai supjaustytą svogūną.

Kepinkime tol, kol viskas gražiai apskrus. Tada į keptuvę sudėkime sviestą, o jam išsilydžius dėkime ir grietinę.

Galiausiai išvirusius cepelinus dėkime į lėkštę, užpilkime padažo bei lepinkimės. Tikras skanumėlis mūsų skandžiui.

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt

muse
2019-05-08 21:31:57
Padazas su sutraukta grietine visai nevilioja
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
www 2019-10-23 17:45:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
o aš mėgstu įdarą tokį:smulkiai supjaustau šoninę/šaldyta smulkiau susipjausto/, svogūnas,druska,pipirai , padažas- sūdyti pakepinti lašiniai su svogūnu ir grietinėlė, maltos mėsos įdaras man neskanu   ATSAKYTI
Nu nu 2019-06-01 23:01:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Grietinė dedama,kai jau viskas išsilydo ir išjungiama ugnis.Grietinė išmaišoma,tik tiksliau autorė nepaaiškino. Aš džiuvėsius ir kiaušinį nededu,o mėsa būna per pusę jautiena ir kiauliena.
   ATSAKYTI
a 2019-05-26 13:03:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
O kam tie džiuvėsiai ir kiaušinis į mėsą ? Kažkoks tarybinis receptas, kai į kotletus batoną dėdavo, kad mažiau mėsos reiktų.   ATSAKYTI
SKAITYTOJA 2019-05-17 21:19:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Na jau rašliava, kaip rusai sako "vokrug do okolo" - nuskust, sutarkuot, išvirt, sumalt bulves. Aiškiau jaunimui reikia parašyti, kurie galbūt gamins pirmą kartą. Dėti džiuvėsėlius į faršą? Eikit, eikit, pirmą kartą girdžiu. Geriausi cepelinai gaunasi: 2 dalys gerai išspaustų tarkių ir 1 dalis virtų sumaltų ar sutrintų bulvių ir sudėti nusistovėjusį krakmolą, nuo nusunktų tarkių. Druskos - kas kaip mėgsta. Faršas - sumalta kiauliena, pipirai, druska pagal skonį, smulkiai pjaustytas svogūnas ir pipiriukai, Kai kas deda į faršą truputuką majonezo. Geriausias padažas tai sumalta šoninė, pakepinta su svogūnais ir viskas. Kam ta grietinė ir kam tas sviestas?   ATSAKYTI
Samana 2019-05-17 09:53:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
žiūpsnis? kažkaip rėžia ausį. žiupsnis, jei ką   ATSAKYTI
a 2019-05-26 13:06:17
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Žiūpsnis - lietuviškas žodis. Dažniau sakoma - žiūpsnelis.  
a 2019-05-26 13:07:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nors teisingai, U trumpoji.   
Ghy 2019-05-12 19:28:48
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Nu ir koks cia receptas,visada taio visi gamina.ar neturit ko rasyt???    ATSAKYTI
Petriuks 2019-05-12 14:30:44
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Mano Onutė už bulvių nuskutima sakė duos neeilinę palkute nudrozti. Bus dviguba šventė.   ATSAKYTI
Beata 2019-05-10 18:27:41
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Likusias bulves tai čia kiek iš tų Jums reikės:bulvių.....    ATSAKYTI
Auklėtoja 2019-05-09 14:40:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Tam vaje.
Nueini į Maxsimą,nusiperki sintetinių tarkių maišelį ir susilipdai cepelinus.Meilužės ir jas vaikančios pirmos žmonos(senės) anot jaunimo bus laimingos ir tokių gavę.
Jei turi mamą ar uošvę ,,senes,, tai tos išvirs tokrų tik bulves nuskusk ir sutarkuok.   ATSAKYTI
Vaje 2019-05-09 16:41:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
-7
Kokia tu pikta boba. Leisk vyrams ramiai gyvent. Pigiau ir daug ramiau cepelinus bus valgyt kavinej, nei turet tokia boba.  
Nu bet 2019-05-09 13:31:28
Pranešti apie netinkamą komentarą
-10
Padažas tai kalorijų bomba! Kas gali tokia riebybe valgyti?    ATSAKYTI
Vilija 2019-05-09 08:12:27
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Juokinga ir skaityt, rašo kaip bulves nuskust, kaip faršą paruošti , mes visos tai puikiai mokam ir dar rašo , kad legendiniai. Reklamos moteriškė nori   ATSAKYTI
ToVilija 2019-05-09 12:10:02
Pranešti apie netinkamą komentarą
-7
Jus ,senes, zinoma, kad mokat. Bet yra jaunu zmoniu, kurie nemoka. Verciau vaikykis savo vyrelio meiluzes. Jus, senes,puikiai tai mokat.  
Onute 2019-05-09 07:01:48
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
8 isvirti, o kiek is viso bulviu reikia?    ATSAKYTI
Violeta 2019-05-09 20:00:23
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
As 8 jei verdu 20-25,gaunasi liuks tesla, nereik papildomai krakmolo, nuo tų uztenka ir cepų apie 20 gaunas  
a 2019-05-26 13:05:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Rašo, kad cepelinai iš šviežių bulvių, vadinasi proporcijos vėl kitokios, nei iš senų bulvių.  
Marija 2019-05-08 22:32:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
o per kurią čia vietą jie legendiniai?:))))   ATSAKYTI
muse 2019-05-08 21:31:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Padazas su sutraukta grietine visai nevilioja    ATSAKYTI
Vaje 2019-05-08 13:24:32
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Kaip uzsinorejau cepelinu. Seiles tista kaip buldogui :)   ATSAKYTI

Top Video

Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
DABAR RODOMA
Išsitraukė kamerą, pamačius, ką išdarinėja lėktuvo keleivė – vos sulaikė juoką
DABAR RODOMA
Įrašas spaudžia širdį: šuns reakcija į veterinarą nepalieka abejingų
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Meiželytė dėl darbo Seime neteko meilės: „Puikiai suprantu Grybauskaitę“
DABAR RODOMA
Gražuolės bandymas atkreipti sportininkų dėmesį virto sensacija – visai nesidrovėjo
DABAR RODOMA
Princas Williamas su žmona Kate vos sulaikė juoką po žurnalistų komentarų
DABAR RODOMA
Negalėjo nenufilmuoti: vaizdas danguje priminė baisiausią siaubo filmą
DABAR RODOMA
Tokio padaro žvejai dar nebuvo regėję: nesuprato, kas per mutantas
REKLAMA
Mišrainė su daržovėmis ir kiaušiniu (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Daržovių mišrainę su kiaušiniu rekomenduoju pasigaminti tiems, kurie ieško alternatyvos visoms naminėms salotoms su bulvėmis, ryžiais ir majonezu. Ši mišrainė, kur kas ...
„La maistas“ švenčia Lietuvos nepriklausomybę – ypatingi Vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
Česnakinės bulvių skiltelės (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Traškios išorėje, minkštos viduje ir labai skanios česnakinės bulvių skiltelės savo aromatu privilios visus namiškius į virtuvę. Tiems, kas mėgsta česnakines bulvytes, šios ...
Konditerijos dama Lina Striužienė (nuotr. asm. archyvo)
Praėjusių metų vasaros pabaigoje, po vedybų dešimtmečio, išsipildė Linos Striužienės svajonė. Ji tapo „Konditerijos dama“. Striužų sodybos kieme konditerijos ceche kepa Linos ...
Moteris atskleidė kiaušinių lupimo gudrybę (nuotr. facebook.com)
Kiaušiniai – tokie skanūs, bet juos taip sunku nulupti. Laimei, į pagalbą mums ateina „Lunchbox Mums“ Feisbuko grupė. Kristina Lee pasidalino klaidoms atsparia gudrybe, kaip be ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų