REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytuje gyvenanti Jurgita Abaravičiūtė (35) su vyru ir ketverių metų sūnumi prieš keletą metų grįžo iš emigracijos atgal į Lietuvą. Optimizmu spinduliuojanti moteris pasakoja, kad čia šeima džiaugėsi paprastu ir laimingu gyvenimu, kol prieš mėnesį viskas neapsivertė aukštyn kojomis.

Alytuje gyvenanti Jurgita Abaravičiūtė (35) su vyru ir ketverių metų sūnumi prieš keletą metų grįžo iš emigracijos atgal į Lietuvą. Optimizmu spinduliuojanti moteris pasakoja, kad čia šeima džiaugėsi paprastu ir laimingu gyvenimu, kol prieš mėnesį viskas neapsivertė aukštyn kojomis.

REKLAMA

Jurgitai buvo diagnozuotas piktybinis trečios stadijos krūties vėžys, atsiradęs dėl paveldėtos genų mutacijos.

„Likus porai dienų iki 35-ojo gimtadienio, kuris buvo gegužės 29 dieną, išlipus iš dušo ir braukiant per pažastį antiperspirantu, šis lyg stuktelėjo į kažkokį darinį pažastyje ar krūties šone. Staigiai supratau, kad tai negeras ženklas ir tą pačią dieną kreipiausi į medikus“, – pradeda pasakojimą Jurgita.

Šokas ir skaudus susitaikymas

Tos pačios savaitės bėgyje moteriai buvo atlikta echoskopija, parodžiusi krūtyje atsiradusį darinį bei pakitusius limfmazgius. Tuomet, kaip pati pašnekovė sako, viskas kaip reikiant įsibėgėjo, nieko nelaukiant buvo kreiptasi į privačią gydymo įstaigą, vėliau į kitus medikus ir visi tyrimai rodė vienodus rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tuo metu mane lydėjo nežinomybė, baimė, stresas, ašaros, apėmė toks jausmas, kad man, tiesiog, kažkas paėmė ir peršovė galvą. Negalėjau suvokti kas vyksta.

REKLAMA

Buvau visiškai sveikas žmogus, niekuo nesirgau, sveikai gyvenau, jau 25 metus esu vegetarė, pasižymiu absoliučiu pozityvu ir nesuvokiau, kaip tai galėjo man nutikti“, – sako Jurgita.

Ji neslepia, kad susitaikymas su diagnoze buvo skausmingas, tačiau šiandien pavyksta stovėti tvirtai ir į viską žvelgti pozityviomis mintimis. Jurgitai ne kartą medikai siūlė ir antidepresantus, jei visgi su liga susitaikyti nepavyktų, tačiau moteris džiaugiasi, kad su savo mintimis susitvarkyti pajėgė.

„Kiekvieną kartą apsilankant pas medikus ir girdint, kad man piktybinis trečios stadijos krūties vėžys, aš sėdžiu, drebu, nesuvaldau ašarų ir tik linkčioju galvą. Vis dėlto, stengiuosi sau neleisti liūdėti. Kaip tik šiandien esu po pirmos chemoterapijos, savijauta keista, bet jaučiuosi gana gerai. Žinoma, negalavimų yra, tačiau mane supa šeima, artimieji ir jaučiu didelį palaikymą“, – pasakoja Jurgita.

REKLAMA
REKLAMA

Moters šeima atskleidžia, kad šoką sukėlė ne tik liga, tačiau ir jos priežastis – paveldėta genų mutacija. Dėl šios priežasties visiems šeimos nariam kyla didelė rizika taip pat susirgti krūties bei kiaušidžių vėžiu.

Medikų prognozės

Dabar Jurgitai yra paskirtos aštuonios stiprios chemoterapijos, po jų laukia abiejų krūtų pašalinimas, o sulaukus 40-45 metų taip pat ir kiaušidžių pašalinimas.

„Kai tai pasako jaunam žmogui, yra be galo sunku. Visgi, bandau per save perlipti ir tikėtis geriausio. Kiekvienas turime tam tiktų savo nusiraminimo metodų, o aš šventai tikiu minties galia. Esu save užsiprogramavusi tik teigiamiems dalykams ir kol kas tai puikiai veikia“, – tikina pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, ar Jurgita dar anksčiau buvo pajutusi onkologinės ligos simptomus, moteris atskleidžia, kad tik diagnozavus ligą ir ligoninėje pildant detalų klausimyną supratusi, kad dar prieš pusantrų metų kūnas ją bandė perspėti apie vėžį.

„Prieš pusantrų metų buvo prasidėjęs labai stiprus naktinis prakaitavimas. Tuomet nesupratau, kas man darosi, nes nubusdavau visa šlapia, atrodo, iki pat plaukų galiukų. Tada dėl visko apkaltinau stresą, nes gyvenime vyko daug pokyčių.

Kitas simptomas, pasireiškęs šią žiemą – varginantis sausos gerklės jausmas, toks stiprus, kad net būdavo šlykštu ir pykindavo. Atrodė, kad kažkas įstrigę per visą stemplę iki pat skrandžio, tačiau vėlgi nesupratau, kas vyksta ir, tiesiog, pamaniau, kad per sūriai valgau“, – prisimena moteris.

REKLAMA

Nepaisant šių simptomų, Jurgita tuo metu jautėsi stipri ir sveika, o ir visi profilaktiniai kraujo tyrimai rodė puikius rezultatus.

Sunki finansinė padėtis

Moteris atskleidžia, kad prasidėjus gydymui turi didelę baimę prarasti plaukus ir nors visi artimieji ramina, kad tai menkniekis, anot moters, tai moteriškumo simbolis, kurio netekti bus itin sunku.

„Žinau, kad greičiausiai neteksiu plaukų, bet kol kas laikausi. Bandėme ir specialų šalmą, padedantį juos išsaugoti, tačiau su juo išsėdėti penkias valandas nėra lengva.

Ligoninės aplinka taip pat nuteikia neigiamai. Matau nemažai moterų, kurios jau nuleidusios rankas, tačiau galiu pasidžiaugti medikais, nes jie mus visada pasitinka su šypsenomis ir labai dėl mūsų stengiasi“ – šypsosi Jurgita.

REKLAMA

Nors chemoterapijos nemokamos, tačiau kaip pati pašnekovė teigia, tai tik lašas jūroje. Vaistai, specialūs papildai ir vitaminai imunitetui stiprinti, pasiruošimas operacijai kainuoja nemažai. Deja, šeimos finansinė padėtis nėra iš lengvųjų.

„Aš dėl ligos nedirbu, esame pasiėmę būsto paskolą, taip pat stengiamės padėti mano tėvams, kurie gyvena vieni, o tėčiui neseniai buvo insultas.

Nenoriu sau būti blogu pranašu, tačiau jei pradėjau gydytis, nereiškia, kad imsiu sveikti. Neatmetame galimybės kreiptis į Vokietijos ar Šveicarijos medikus, nes pasveikimo istorijų daug ir skirtingų. Taigi, šiuo metu neramina klausimas, o kas, jeigu reikės važiuoti gydytis svetur? Nes tai kainuoja didžiulius pinigus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, piktų žmonių komentarus girdime, jie klausia, ką pirksime už surinktus pinigus, tačiau aš šiems žmonės linkiu iš visos širdies nesusidurti su tokiais gyvenimo sunkumais, kuomet tenka prašyti kitų pagalbos, nes tai yra labai sunku“, – atvirai kalba Jurgita.

Jurgita Abaraviciute

LT454010051004091531, DNB Luminor

Mokėjimo paskirtis: auka

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų