REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
V. Landsbergis (nuotr. Fotodiena.lt)

Praėjusią savaitę Lietuvą apskriejo nerami žinia. Ligoninėje dėl gripo komplikacijų atsidūrė Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

16

Praėjusią savaitę Lietuvą apskriejo nerami žinia. Ligoninėje dėl gripo komplikacijų atsidūrė Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

REKLAMA

Gripo komplikacijos profesorių beveik dviem savaitėms paguldė į ligos patalą. Dar penktadienį V.Landsbergio žmona tv3 žinioms sakė, kad vyro būklė nėra stabili. 

Tada ji teigė, kad gripas kirto labai smarkiai. „Stengsimės tikėti, turėti viltį ir tikėti ateitim, kad bus geriau. Šiandien yra geriau, bet nestabili situacija“, - teigė Gražina Ručytė-Landsbergienė.

Pasidalijo viltingomis žiniomis

Daug geresnės žinios paaiškėjo pirmadienio pavakarę. tv3.lt susisiekė su profesoriaus sūnumi Vytautu V. Landsbergiu. Jo teigimu, nuotaikos daug geresnės ir šviesesnės. 

„Jau viskas kaip ir geryn. Dar ligoninėje, tačiau jau, turbūt, rytoj ryte žada paleisti. To ir labai tikimės. Ligoninėje praleido beveik dvi savaites“, - kalbėjo profesoriaus sūnus. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, kaip V.Landsbergis jaučiasi dėl to, kad negalėjo dalyvauti itin svarbiose šimtmečio šventėse, pašnekovas nedaugžodžiavo: „Nieko. Susitaikė. Nieko nepadarysi.“

REKLAMA

Siuntė sveikinimą feisbuke

Vis dėlto, sušlubavusi sveikata nesutrukdė V.Landsbergiui nusiųsti sveikinimo Lietuvai vasario 16-osios proga. Profesorius nustebino ne vieną, kai pasirodė transliacijoje socialinio tinklo „Facebook“ savo paskyroje. 

Respublikos šimtmetį mininti Lietuva turi kuo didžiuotis, tačiau jai dar reikia atsikratyti sovietmečio palikimo ir valytis, teigia pirmasis faktinis atkurtos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis.

Kadangi pats politikas šiuo metu gydomas ligoninėje, jo tradicinę kalbą iš Signatarų namų balkono Vilniuje penktadienį perskaitė aktorius Rimantas Bagdzevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidžiaugęs, kad Lietuva gali didžiuotis mokslininkais, sportininkais, kūrėjais, V. Landsbergis tvirtino, jog vis dėlto tai paradoksų šalis.

„Viskas prieštaringa. Esame laisvesni nuo sovietų armijos ir neteisėtos sienos kontrolės, nuo KGB teroro ir tarybų valdžios savivalės, laisvesni rinktis darbą ir studijas, kurti verslus, keliauti po pasaulį ir jame reikštis. Tačiau tebeturime ir pakankamai senųjų valdžios papročių ir savivalės.

Nesame laisvi nuo korupcinių neteisybių, nesame laisvi nuo savo praeities, tai yra sovietinio elgesio normų: gobšumo, pataikavimo. Šia kryptimi dar augti ir augti“, – sakė buvęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gripo komplikacijos gali būti pavojingos net gyvybei

 

Gripo virusas, nepaisydamas nei amžiaus, nei sveikatos būklės, gali būti negailestingas kiekvienam, tačiau didžiausia rizika – vyresnio amžiaus žmonėms. Šiems ir taip susiduriant su silpstančia sveikata uždelstas, sunkus gripas gali sukelti net pavojų gyvybei.

 

„Vyresniame amžiuje gripas ypač pavojingas, kadangi žmogui paūmėja jau turimos lėtinės ligos. Be to, įprastai gripo virusas labiausiai suaktyvėja drėgnu ir žvarbiu oru.

Tuomet kiekvienas sinoptikų prognozuojamas ciklono atėjimas į Lietuvą žiemos metu mums reiškia didesnį darbo krūvį“, – teigia Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyriaus vedėja Rimantė Balčiūnaitienė.

REKLAMA

Dažniausiai tikėtinos gripo komplikacijos: plaučių uždegimas, bronchitas, šlapimo takų infekciniai susirgimai, gripinis meningitas.

Vis dėlto, pasak Rimantės Balčiūnaitienės, gripo virusas ne tik sukelia įvardintas komplikacijas, paūmina jau turimas ligas, tačiau ypač vyresniame amžiuje gali iššaukti ir naujų ligų atsiradimą, sutrikdyti širdies darbą.

Specialistė perspėja, kad gripo virusas yra visiškai neprognozuojamas, tad pajutus pirmuosius jo simptomus būtina nedelsti ir laiku kreipti į medikus.

„Uždelsus kreiptis į medikus gripo atveju, ypač vyresniems žmonėms, viskas išties gali baigtis net mirtimi. Deja, tačiau kiekvienais metais būna nuo gripo mirusių ligonių ir dažniausiai tai būna garbingo amžiaus žmonės“, – sako pašnekovė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų