REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimt sveikatą gerinančių produktų

Teisingi mitybos įpročiai padeda išlaikyti gražią išvaizdą, tad labai svarbu suvokti, ką dedamės į burną.

REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame dešimt produktų, padėsiančių ne tik gerai jaustis, bet ir gražiai atrodyti.

Vanduo

Jei kasdien išgersite daug vandens, oda bus lygi, minkšta ir jauna.

Organizmą prisotindami vandens pagerinsite išvaizdą, odos, plaukų ir nagų struktūrą. Jei jaučiatės išsipūtę, gali būti, kad taip yra dėl natrio pertekliaus organizme. Gerkite daugiau gryno vandens, kad išplautumėte natrį. Vanduo padeda mažinti kūno svorį, atkuria fizinių pratimų metu netektą vandens kiekį.

REKLAMA

Vitaminas C

Vitaminas C žmogaus organizmui padeda kovoti su infekcijomis ir ligomis.

Jis stiprina imuninę sistemą ir lengvina gijimą. Ar žinote, kad šis vitaminas būtinas kolageno, kuris padeda išsaugoti odos elastingumą, tamprumą ir sumažinti raukšleles, gamybai? Citrusiniai vaisiai, braškės, pomidorai, brokoliai, kopūstai ir jų sultys – puikūs vitamino C šaltiniai.

Žalioji arbata

Žaliojoje arbatoje gausu antioksidantų, ji mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina imuninės sistemos darbą ir mažina tikimybę susirgti kai kuriomis vėžinėmis ligomis. Jei geriate daug kavos, pabandykite rytinį šio gėrimo puodelį pakeisti žaliąja arbata. Geriama be grietinėlės, cukraus ir kitų dirbtinių priedų ji padės sumažinti svorį, taip pat patenkins kofeino poreikį.

REKLAMA
REKLAMA

Soja

Sojos baltymuose gausu aminorūgščių, vitamino E ir antioksidantų. Šie komponentai padeda odai išlaikyti drėgmę, išlygina ją ir padidina elastingumą.

Riebiosios rūgštys

Omega-3 ir omega-6 riebiosios rūgštys vadinamos „geraisiais riebalais“, nes padeda funkcionuoti ląstelėms. Šios rūgštys teigiamai veikia odą, plaukus, nagus, raumenis. Kaip ir kiti minėti „gerieji“ produktai, jos padeda išvalyti odą, saugo nuo dėmelių ir raukšlių atsiradimo, gerina plaukų būklę ir nagų augimą.

Pienas

„Pienas naudingas organizmui“, – tai ne šiaip reklaminis šūkis, o įrodytas faktas. Piene gausu kalcio, vitaminų B2, B12 ir D. Kalcis kartu su vitaminu D, kuris pagreitina kalcio įsisavinimą, padeda išlaikyti tvirtus kaulus ir sveikus dantis. Vitaminai B2 ir B12 svarbūs eritrocitų gamybai, todėl dalyvauja aprūpinant organizmo ląsteles deguonimi. Kokią įtaką šie vitaminai turi jūsų išvaizdai? Plaukai ir nagai tampa sveiki ir gražūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaliosios daržovės

Špinatuose ir įvairių rūšių kopūstuose gausu vitaminų A, C ir E, geležies ir ląstelienos.

Gražiai išvaizdai greta vitamino C reikia vitaminų A ir E. Vitaminas A pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir palaiko akių, odos ir gleivinių drėgmę. Vitaminas E padeda odai likti sveikai, lygiai ir jaunai.

Jogurtas

Jogurtas – pieno produktas, todėl pasižymi tais pačiais privalumais kaip ir pienas. Be to, jame yra organizmui naudingų bakterijų, kurios lengvina virškinimą ir imuninės sistemos veiklą. Naudojamas kaip kaukė veidui, jogurtas drėkina ir valo odą.

REKLAMA

Česnakas

Jau senovėje buvo žinomos gydomosios česnako savybės. Tyrimai rodo, kad česnakas mažina arterinį kraujo spaudimą, cholesterolio kiekį ir apsaugo nuo vėžio. Vargu, ar kas nors norės bučiuotis su jumis po to, kai suvalgysite česnako, tačiau atminkite, kad jame gausu antioksidantų. Be to, jis padeda išlikti jauniems. Jei negalite pakęsti česnako kvapo ar skonio, naudokite jį kapsulėmis.

Šokoladas

Šokoladas teigiamai veikia nuotaiką, gerina endorfinų ir serotonino (medžiagų, kurios ramina nervų sistemą ir gerina savijautą) išsiskyrimą. O kas gerai jaučiasi, tas gerai ir atrodo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų