šokoladas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šokoladas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šokoladas“.
            
 Tobulas vasaros desertas, patiksiantis smaližiams: pasigaminti labai paprasta
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti nesudėtingą ir labai skanų, puikiai vasarai tinkanti desertą. Tai – plikyti pyragėliai, kitaip žinomi kaip profitroliai, su ledais ir šokoladiniu padažu. 
Tešlai reikės: 
	150 ml vandens 
	150 ml pieno 
	120 g sviesto 
	180 g miltų 
	5 kiaušinių 
	Šaukšto cukraus 
	Žiupsnio druskos 
Šokolado padažui reikės:
	100 g juodojo šokolado 
	100 g grietinėlės 35 proc.
                            
 Šis šokoladinis pudingas – tikra smaližių svajonė: sužavės kiekvieną
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti tobulą desertą – šokoladinį pudingą su mažais morengais. 
Šokoladiniui pudingui reikės:
	5 kiaušinių trynių
	200 ml grietinėlės 35 proc.
	200 ml pieno
	100 g cukraus
	150 g juodojo šokolado
	Šaukšto krakmolo
 
Gaminimo eiga:
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Pudingui reikalingi tik tryniai, bet baltymai bus panaudoti mažiems morengams kepti.
                            
 Itališkas tinginys – parodė, kaip kitaip pasigaminti lietuvių pamiltą desertą
                                Visi mes esame pripratę prie klasikinio lietuviško tinginio. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai panašų, bet kiek kitokį desertą – itališką šokoladinę dešrą, kurią italai vadina šokaladiniu saliamiu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Nepaprastas šokoladinio pyragėlio receptas: nustebins visą šeimą
                                Šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ tema – šokoladas. Laidos svečiai Mykolas ir Laura dalijasi dviem gardžiais receptais – šokoladainio su sausainių gabalėliais ir „lava cake“ šokoladinių pyragėlių. 
Lava cake ir šokoladainis, dažnai sutinkamas brownie pavadinimu – du nuostabūs šokoladiniai desertai, kurie užburia ir savo skoniu, ir tekstūra.
                            
 Atskleidė, kodėl „Nutella“ pavadinime „N“ raidė yra juoda: pasirodo, kad daugelis to nežino
                                Vasario mėnesį buvo patvirtinta, kad per Valentino dieną, būdamas 97 metų, mirė italų šokolado gamintojas ir „Nutella“ kūrėjas Francesco Rivella. 
Žinia, kad tokio kultinio skanėsto tėvas mirė dieną, kuri įprastai siejama su šokolado dovanojimu ir gavimu, privertė susimąstyti daugelį cukraus mėgėjų, rašoma ladbible.com. 
Paaiškėjo, kad daugybė žmonių galvojo apie tą patį.
                            
 Kandžių namuose neliks nė kvapo: pasakė, kas padės
                                Kasmet Lietuvoje pagaminama tūkstančiai tonų šokolado produktų. Tai rodo, kad šokoladas yra dažna gyventojų kasdienio gyvenimo dalis. Tačiau pasirodo, kad šiuos skanėstus mėgsta ir maistinės kandys.  
Atvejai, kai atidarius saldainių dėžutę ar išvyniojus šokolado plytelę randamos besiraizgančios kirmėlės, pasak bendrovės „Dezinfa“ kenkėjų kontrolės eksperto, biologo Liutauro Grigaliūno, nėra reti, rašoma pranešime spaudai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Europoje brangsta kava ir šokoladas: nebeįperkantiems siūlomos alternatyvos
                                Pranešama, kad konditerijos gaminių gamintojams iššūkį kelia didėjančios žaliavų kainos, kurias daugiausia lemia klimato kaitos poveikis gamybos regionuose, pavyzdžiui, Dramblio Kaulo Krante (kakava) ir Brazilijoje (kava). Tačiau augant kavos ir šokolado kainoms pasaulinėse rinkose, kaip alternatyva auga ir grūdinių produktų paklausa, rašoma „Euractive“. 
Šių valstybių gamintojams padidėjo gamybos sąnaudos, todėl nors pastaraisiais metais kakavos kaina svyravo nuo 1920 iki 2880 eurų už toną...
                            
 Tokio šokoladinio pyrago dar neragavote: išbandyti būtina
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanų šokoladinį pyragą vadovaujantis gana neįprastu receptu. Šį pyragą iškepti nėra sudėtinga, jam nereikia įmantrių ingredientų, o skonis, garantuojame, kad patiks visiems šokoladinių gardumynų megėjams. K. Starkienė desertą rekomenduoja valgyti tik išimtą iš orkaitės, nes pyragui kepant jo viduje pasigamina karštas šokoladinis sirupas.
                            
 Nauja mada Lietuvoje: už Dubajaus šokoladą vieni moka 50 eurų, kiti neradę bando pasigaminti patys
                                Šokoladas – vienas populiariausių desertų. Tačiau Dubajaus šokoladas su traškiu įdaru šiuo metu muša visus populiarumo rekordus Lietuvoje. Pirkėjai už plytelę šio skanėsto sutinka mokėti ir 50 eurų, o neradę parduotuvėse – gamina jį patys. 
Portalo tv3.lt skaitytoja Rugilė pasakojo, kad socialiniuose tinkluose ypač „Tiktok“ Dubajaus šokoladas šiuo metu vienas populiariausių ir dažniausiai gaminamų desertų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Kaip pasigaminti Dubajaus šokoladą patiems? Atskleidė superinį receptą
                                Dubajaus šokoladas – naujausias saldumynų pasaulio fenomenas, užkariavęs tiek socialinius tinklus, tiek smaližių širdis. Ši stambi pieniško šokolado plyta su ypatingai traškiu vidumi ir pistacijų bei sezamų pasta išgarsėjo visame pasaulyje. 
Šokolado kūrėja – Dubajuje gyvenanti moteris, kuri net nesitikėjo, kad jos gaminys taps toks populiarus. Tai privertė penkių žmonių komandą dirbti be pertraukų, tačiau vis tiek jie nesuspėjo įvykdyti visų užsakymų.
                            
 Paragavę šių batonėlių, parduotuvėje jų pirkti nebenorėsite: ne tik sveika, bet ir skanu
                                Ieškote sveikesnės alternatyvos šokoladiniams batonėliams? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip savo namų virtuvėje nesudėtingai pasigaminti itin maistingus batonėlius.
                            
 Parodė, kaip pagaminti dieviško skonio šokoladinį desertą: pirštus apsilaižysite
                                Ieškote deserto recepto, kuriuo galėtumėte nustebinti? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti dieviškai skanų šokoladinį desertą. Pagaminti visai nesudėtinga, tačiau reikės šiek tiek pakentėti, kol desertas sustings.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Atskleidė, ar šokoladas nuima galvos skausmą: kiti to nežino
                                Jei galvos skausmas kyla dėl išsekimo ir mažo cukraus kiekio kraujyje, skausmą galima malšinti kofeinu ir cukrumi, esančiais populiariame saldumyne. 
Neurologas pasiūlė šokoladą, kuris gali būti „vaistas“ nuo galvos skausmo, nes jo sudėtyje yra daug skausmą malšinančių medžiagų. 
Šokolado nauda
Birmingemo ligoninės „The Priory Hospital“ neurologas, daktaras Dougallas McCorry „Woman's Weekly“ teigė, kad šokolado teikiamos medžiagos gali padėti sumažinti galvos skausmą, rašoma express.co.uk.
                            
 100 metų sulaukusi moteris 1 produktą vadina ilgaamžiškumo paslaptimi
                                Vasario 23 d. Betty Fairley sukako 100 metų ir ji pasidalijo savo ilgo gyvenimo paslaptimi. 100 metų jubiliejų švenčianti britė sako, kad jos ilgaamžiškumo paslaptis – vienas produktas. 
Betty Fairley kasdien suvalgo po vieną šokoladinį saldainį, tad per gimtadienį sulaukė ypatingos dovanos – jai padovanojo šimtą šokoladų, rašo mirror.co.uk. Moterį globos namuose „Croftbank House“ netgi aplankė jos provaikaitis, lordas.
                            
 „Rimi“ prašo kuo skubiau grąžinti vieną prekę
                                „Rimi Lietuva“ informuoja, kad skubiai nuo 2024 02 20 iki 2024 03 05 vykdomas galimai nesaugaus maisto pašalinimas iš rinkos ir susigrąžinimas iš vartotojų. 
Prekybos centras ragina pirkėjus, įsigijusius pieninį šokoladą su vanilės skonio pieniniu įdaru „Milka“ (EAN 7622210717238), jos nebenaudoti ir kreiptis į „Rimi“ dėl pinigų grąžinimo. 
„Rimi“ tvirtina, jog pieninį šokoladą yra galimai nesaugi vartoti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šventiniai desertai stebina gyventojus: už įspūdingus kūrinius nepagaili ir 100 eurų
                                Paryžiuje desertų meistrai šventėms gamina įspūdingus desertus. Sužinokite, kas juos įkvepė ir kodėl pirkėjai už desertą negailėjo ir šimto eurų. 
Prestižinėje Paryžiaus desertinėje prieš šventes buvo pats darbymetis. Meistrai gamino išskirtinius desertus, o jų įkvėpimas – ikoniniai Paryžiaus pastatai. Vienas populiariausių šio sezono desertų – šokoladiniai Garnjė operos rūmai su visais autentiškais papuošimais.
                            
 Saldesniam gyvenimui: Seimas nusipirko šokolado už 100 tūkst. eurų
                                Artėjant rudens sesijai ir po metų vykstantiems rinkimams, Seimas nusprendė nusipirkti šokolado už apvalią sumą – 100 tūkst. eurų. 
Kaip skelbiama Centrinėje viešųjų pirkimų informacijos sistemoje, Seimo kanceliarija sutartį dėl šokolado pirkimo sudarė su bendrove „AJ Šokoladas“. 
Joje pirkimo dalykas įvardijamas taip: „Šokolado plytelių ir šokoladinių saldainių rinkinių su logotipu“. 
Sutartis sudaryta 1 metų laikotarpiui. Pagal ją Seimas gali užsakyti šokolado ir už 10 proc.
                            
 Prieš naktį šiukštu nevalgykite šių produktų: miegosite daug geriau
                                Pasak „Benenden Health“, ne pelno siekiančios savidraudos draugijos JK, teikiančios privačią medicininę priežiūrą, ekspertų teigimu, yra trys maisto produktai, dėl kurių gali būti sunku išsimiegoti  naktimis – tai šokoladas, sūris ir traškučiai. 
„Norint pagerinti miego režimą, svarbu peržiūrėti, ką ir kada valgome, – sako Cheryl Lythgoe, magistro laipsnį turinti slaugytoja konsultantė, daugiau nei du dešimtmečius dirbanti bendrosios praktikos ir privačiame sektoriuje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šiaulių įkvėptas jautienos išpjovos kepsnys: skonį praturtins išskirtinis padažas
                                TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas šį šeštadienį aplankė Saulės miestą Šiaulius. Įkvėpti šio miesto įspūdingų vaizdų vedėjai žiūrovams paruošė skonių kupiną jautienos išpjovą su šokolado padažu.
                            
 1 produktas mažina insulto riziką: ragina išbandyti
                                Insultas yra rimta ir potencialiai mirtina medicininė būklė, kai staiga nutrūksta kraujo tekėjimas į smegenis. Daugeliu atvejų tai sukelia kraujo krešulys, tačiau tai gali būti ir dėl kraujagyslės plyšimo. Insulto riziką gali padidinti keletas veiksnių.  
Aukštas kraujospūdis ir didelis cholesterolio kiekis yra du veiksniai, kurie gali būti susiję su nesveiku gyvenimo būdu, pavyzdžiui, prasta mityba ir fizinio aktyvumo trūkumu.
                            
 Lietuviai ir vokiečiai masiškai šluoja 1 prekę: jos viduje – netikėta staigmena
                                Velykiniame šokoladiniame kiškyje – 10 eurų. Tokie vaizdai iš Vokietijos ėmė plisti socialiniuose tinkluose, o žmonės ir ten ir įvairiose šalyse pradėjo šluoti šokoladinius kiškius ir ieškoti juose pinigų. Ar tai speciali gamintojų akcija, ar tiesiog vieno žmogaus nufilmuota apgavystė, lieka neatsakytas klausimas. Lietuvoje tokie kiškiai Velykų laikotarpiu taip pat buvo parduodami ir šiandien jų prekyboje liko vos keli. Lietuviai trauko pečiais ir neatmeta, kad tai tebuvo pokštas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Pabalo šokoladas? Pasakė, ar jį saugu valgyti
                                VMVT specialistai atsako, jog vartoti šokoladą, kuris vietomis yra pabalęs nėra pavojinga. Šokoladas dėl jame esančio cukraus yra laikomas negreitai gendančiu produktu, o tokio pobūdžio pakitimai nėra susiję su sauga. 
Pagamintame šokolade ar jo produktuose vyksta cukraus ir riebalų pakitimai, kurie gali atsirasti dėl aplinkos temperatūros pasikeitimo ar laikymo aplinkoje, kurioje yra per didelė santykinė drėgmė.
                            
 Nufilmavo, kaip ukrainiečių karius prajuokino lietuviškas šokoladas: užkliuvo žodis „pieninis“
                                Kitų šalių kalbos kai kuriems žmonėms gali pasirodyti juokingos, o kartais sukelti ir juoką keliančias asociacijas. Panašiai nutiko ir dviem Ukrainos kariams, kurie paragavo lietuviško pieniško šokolado. 
Platformoje „TikTok“ plinta kuriozinis vaizdelis, kuriame matyti, kaip vienas karys savo rankose laiko lietuvišką pieninį šokoladą „Karūna“, o kitas karys jį filmuoja. Būtent jis ir bando ištarti žodį „pieninis“, o šis jam kuo toliau, tuo vis labiau kelia juoką.
                            
 Ragina išbandyti šį užkandį: jūsų širdis padėkos
                                Saldumynų pasiūla Kalėdų laikotarpiu būna didžiulė, tad tikrai nelengva išsirinkti šokoladą tiek švenčių stalui, tie dovanoms.  
Prekybos tinklo „Rimi“ kategorijos vadovė Diana Špūrienė pastebi, kad šventiniu laikotarpiu lietuviai saldumynams netaupo: paklausa didėja kiekvienais metais, o asortimentą kasmet papildo sezoninės prekės.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Paryžiuje – šokolado mugė: pasižvalgykite į įspūdingus iš šokolado pagamintus papuošalus
                                Paryžiuje vyksta pati saldžiausia mugė pasaulyje – šokolado. Tačiau visų nuostabai ten galima ne tik pasmaližiauti, bet ir pasižvalgyti į įspūdingus iš šokolado pagamintus papuošalus bei aksesuarus. 
Tai – ne Paryžiaus mados savaitė, o šokolado mugė. Ir ji čia prasideda išties įspūdingai. Podiumu žengia modeliai, kurių apdarai papuošti įvairiausiais šokolado skanėstais. 
Taip, teisingai.
                            
 Keista pareigūno dovana Putinui tapo parodija: žmonės nesulaiko juoko
                                Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gavo netikėta dovaną, kuri sukėlė juoką bei nuostabą ne tik aplinkiniams, tačiau ir pačiam prezidentui. 
Rusijos Federacijos Belgorodo srities, iš kurios kiekvieną dieną yra apšaudomas Charkivas, gubernatorius Viačeslavas Gladkovas V. Putinui padovanojo kelias „Alioška“ šokolado plyteles.  
Netikėtumas
Tokia dovana Rusijos prezidentui buvo įteikta per neseniai įvykusį susitikimą.
                            
 Didžiausia pasaulyje šokolado gamykla, kurioje buvo rasta salmonelių, atnaujino darbą
                                Šokolado gamykla Belgijos Vyzės mieste – laikoma didžiausia pasaulyje šokolado gamykla – pirmadienį pranešė atnaujinusi veiklą po šešių savaičių pertraukos, per kurią ėmėsi priemonių pašalinti užkratą salmonelių genties bakterijomis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Daugelis nežino šio unikalaus Trakuose esančio objekto: lankytojai pasijaučia kaip pasakoje
                                TV3 laidos „Sveiki atvykę“ komanda vasariškų pramogų ieškojo vienoje labiausiai turistų mėgiamų Lietuvos vietų – vaizdingame ir savo istorija itin turtingame Trakų krašte. Nors daugelis lietuvių pačias populiariausias šio krašto vietas ko gero jau yra aplankę, tačiau net ir čia galima rasti poilsiautojus maloniai nustebinančių vietų. 
Viena tokių – pačiame Trakų centre įsikūrusi šokoladinė, kurioje be kita ko veikia ir šokolado skulptūrų muziejus.
                            
 Didžiausioje pasaulyje šokolado gamykloje aptikta salmonelių
                                Šveicarijos milžinei „Barry Callebaut“ priklausančioje didžiausioje pasaulyje šokolado gamykloje Belgijos Vyzės mieste aptikta salmonelių genties bakterijų, ketvirtadienį pranešė įmonė. 
Įmonės atstovas naujienų agentūrai AFP teigė, kad gamyba gamykloje, kuri gamina skystą šokoladą 73 klientams, sustabdyta. 
„Visų produktų, pagamintų po mėginio paėmimo, išsiuntimas užblokuotas“, – teigė įmonės atstovas spaudai Korneelis Warlopas.
                            
 Šokoladas Lietuvoje brangsta sparčiausiai Europoje: rudenį kainos gali dar kilti
                                Liūdni laikai smaližiams – šokoladas Lietuvoje brangsta sparčiausiai Europoje. Šias metais jis pabrango dešimtadaliu. Šokolado gamintojai sako, kad ir tai ne riba – rudenį kainos gali kilti dar.  
Nepaisant to, lietuviai saldumynų perka vis daugiau – kai kurie prekybos centrai sako, kad šiais metais vien šokoladinių batonėlių parduoda 60 procentų daugiau nei tuo pačiu laiku pernai, o šokolado plytelių pardavimai tolygūs pabrangimui – jų parduodama 10 procentų daugiau.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Avietinis šokoladainis
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   aviečių (šaldytis ir atšilusios)    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 stiklinė   pieno    50 gramų   sviesto (tirpintas)    3 vienetai   kiaušinių    0.5 stiklinės   cukraus (rudas)    2 valgomieji šaukštai   kakavos ((milteliai))    1 žiupsnelis   druskos    120 gramų   šokoladas (tamsus)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinkite orkaitę ir į ją iki 200 temperatūros.   Uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite 15 min.
                            
 Receptas. Ledinukai "Cace popsai"
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   kiaušinių    200 gramų   cukraus    200 gramų   grietinės    150 gramų   margarino    400   miltai    1   kepimo miltelių    200   šokoladas    šiek tiek   pabarstukų (įvairūs)    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išplakti su cukrumo ir vanile,supilti ištirpintą ir atvėsintą margariną,grietinę ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti, išsijoti miltus ir dar sykį gerai išmaišyti.
                            
 Receptas. Tiramisu su plikytais sausainiais
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   plikytų sausainių    200 gramų   maskarponės sūrio    50 mililitrų   grietinėlės    50 gramų   šokoladas    šiek tiek   cukraus (pagal skonį)    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Grietinėlę išplakti su cukrumi, atsargiai išmaišyti su mascarpone sūriu.   Į indą sluoksniuotį plikytus sausainius ir kremą, kol jie pasibaigs.   Viršų aplieti tirpintu šokoladu ir palikti šaldytuve pernakt.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Šokoladinės braškės
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   braškių    šiek tiek   uogų    šiek tiek   šokoladas    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ant medinių iešmelių suverkite braškes ir uogas. Iešmelius (nepilnai) įmerkite į tirpintą šokoladą ir leiskite sustingti.  Skanaus.
                            
 Receptas. Rudens vakaro kokteilis
                                INGREDIENTAI:    600 mililitrų   pieno    400 gramų   šokoladas    2 vienetai   bananų    2 valgomieji šaukštai   vanilinių ledų    2 valgomieji šaukštai   cukraus    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Supilame pieną bei cukrų į puodą ir užviriname.   Į karštą pieną sudedame sutrintus bananus, išmaišome, sumažiname ugnį, sudedame šokoladą ir maišant kaitiname, kol gauname vientisą masę. Išjungiame ugnį.   Įdedame vanilinius ledus ir viską gerai išmaišome.
                            
 Receptas. Šokoladinis keksas
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   šokoladas ( juodasis)    3 vienetai   kiaušinių    100 gramų   cukraus    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    100 gramų   sviesto    šiek tiek   aliejaus    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   citrinos rūgšties    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą išplakti su cukrumi ir sumaišyti su tirpintu šokoladu, įmušti kiaušinius, sudėti kepimo miltelius su miltais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Greitai pagaminamas tortas "Juodasis princas"
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   šokoladas    3/4 stiklinės   cukraus    10 gramų   vanilinio cukraus    4 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   krakmolo    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Suplakite kiaušinių trynius su 4 šaukštais šilto vandens, pridėkite cukraus, vanilės ir maišykite.
                            
 Receptas. Ledų tortas
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   ledų (šokoladiniai)    1 vienetas   šokoladas (sulaužytas)    400 gramų   sviesto    1 sauja   sausainių (susmulkinti)    1 sauja   saldainių    5 valgomieji šaukštai   karamelės    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ledus palikti kambario temperatūroje suminkštėti. Apvalią formą iškloti plėvele. Lydytą sviestą sumaišyti su sausainių trupiniais. Iškloti paruoštos formos dugną ir paslėgti. Padėkite į šaldiklį.
                            
 Receptas. Šokoladiniai pyragėliai su varške
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   šokoladas    2 stiklinės   cukraus    200 gramų   varškės    šiek tiek   vaisių (pvz. kiviai)    šiek tiek   uogų (vyšnios (šaldytos))    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Taip pat Jums reikės silikoninių formelių ir silikoninio teptuko.  Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje, o tada storu sluoksniu ištepkite formeles ir padėkite į šaldymo kamerą sustingti. Šią procedūrą pakartokite 3 kartus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Šokoladinis slyvų džemas
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   slyvų    500 gramų   cukraus    50   kakavos    100   šokoladas (juodas)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Slyvas nuplauti, išimti kauliukus, sudėti į puodą ir užpilti cukrumi.Viską gerai sutrinti elektriniu trintuvu. Virti apie 15 min. Tada sudėti susmulkintą šokoladą,o jam ištirpus įsijoti kakavą ir pavirti dar apie 5 min. Karštą džemą išpilstyti į stiklainius ir uždaryti.  Skanaus.     Autorius: Jolanta.
                            
 Receptas. Kokosiniai keksiukai
                                INGREDIENTAI:    2 stiklinės   cukraus    1 stiklinė   aliejaus    2 valgomieji šaukštai   grietinės    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   kokosų (drožlės)    1 stiklinė   miltai    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    100 gramų   šokoladas    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 12   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pilam cukrų, užpilam aliejumi, išplakam, dedam grietinę, mušam kiaušinius. Vėl išplakam. Pilam kokoso drožles, išmaišom.
                            
 Receptas. Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   sausainių    2 pakeliai   pudingo (grietinėlės skonio)    600 mililitrų   pieno    100 gramų   sviesto    500 gramų   kondensuoto pieno (virtas)    1 vienetas   šokoladas (pieniškas)    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 25   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvirkite pudingą pagal instrukcijas, pateiktas ant pakelio, tačiau dviems pakeliams pudingo naudokite 600 ml pieno.   Į išvirtą pudingą sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kol sviestas ištirps.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Gaivus grietinėlės desertas
                                INGREDIENTAI:    250 mililitrų   grietinėlės    1 valgomasis šaukštas   šokoladas (juodas, tarkuotas)    3 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    100 gramų   sausainių    1 valgomasis šaukštas   romo (arba brendis)    šiek tiek   aviečių (geriau šaldytos)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sausainius sutrinkite iki stambių trupinių. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra.
                            
 Receptas. Obuolių pyragas su šokolado gabaliukais
                                Lengvas, greitas, skanus. Puikiai tiks visai šeimai vakare prie puodelio karštos arbatos.  
 INGREDIENTAI:    200 gramų   miltai    3 vienetai   obuolių    150 gramų   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   šokoladas    100 gramų   sviesto    2 valgomieji šaukštai   pieno    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    2 arbatiniai šaukšteliai   cinamono    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Šokoladinis pyragas su grietinėlės kremu
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   kiaušinių    65 gramai   sviesto    60 gramų   cukraus    100 gramų   šokoladas (juodas)    3 valgomieji šaukštai   miltai    1 žiupsnelis   druskos    200 gramų   grietinėlės (35% riebumo)    1 pakelis   grietinėlės standiklis    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    Papuošimui:     3 vienetai   braškių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą ištirpinam su šokoladu. Šiek tiek atvėsinam. Trynius atskiriam nuo baltymų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Moliūgo duonelė su šokolado lašeliais
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   moliūgų (tarkuoti)    50 gramų   šokoladas (juodas ar pieniškas)    1.5 stiklinės   miltai    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 ir 1/4 stiklinės   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    1 žiupsnelis   druskos    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   jogurto ((gali būti ir su priedais))    1/4 stiklinės   aliejaus    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Kolos ir ledų kokteiliukas
                                INGREDIENTAI:    200 mililitrų   kola gerimo    200 gramų   ledų (plombyras)    40 gramų   šokoladas (tarkuotas)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ledus suplakite plaktuvu, užpilkite kola, o ant viršaus užbarstykite šokolado drožlių.
                            
 Receptas. Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
                                INGREDIENTAI:    170 gramų   sviesto (minkštas)    125 gramai   cukraus    2 vienetai   kiaušinių (tryniai)    375 gramai   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    Antras sluoksnis:     100 gramų   lazdyno reišutų    100   šokoladas (juodas)    2 vienetai   kiaušinių (baltymai)    80 gramų   cukraus    1 žiupsnelis   citrinos rūgšties    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Braškės su riešutais
                                INGREDIENTAI:    10 vienetų   braškių    1 sauja   riešutų ( (įvairių))    1 pakelis   šokoladas ((plytelė))    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Šokoladą ištirpinti.   Braškių nosytes pamirkytį į karštą šokoladą - geriausia suėmus už lapelių.   Tada aplipinti riešutais.   Skanaus.
                            
 Receptas. Vaisių vėrinukai su šokoladu ir žemės riešutais
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   vaisių    100 gramų   šokoladas    100 gramų   riešutų (sūdyti, žemės)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vaisius (labai tiks besėklės vynuogės ar/ir bananai) pamauti ant medinio pagaliuko pamerkti į tirpintą pravėsusį šokoladą ir apvolioto smulkintuose žemės riešutuose.  Skanaus.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 