REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jamie Oliveris pasidalino geriausiais savo patarimais, kaip kaskart tobulai iškepti jautieną orkaitėje. Visi žinome, kad gaminti jautieną nėra labai paprasta.

Jamie Oliveris pasidalino geriausiais savo patarimais, kaip kaskart tobulai iškepti jautieną orkaitėje. Visi žinome, kad gaminti jautieną nėra labai paprasta.

REKLAMA

Net jei viską darome tiksliai pagal receptą, kartais jautiena vis tiek iškepa per sausa ar būna perkepusi. Todėl verta išbandyti Jamie Oliverio patarimus – visa šeima liks sužavėta jūsų maisto gaminimo sugebėjimų. Žymusis virtuvės šefas savo feisbuko puslapyje pasidalino vaizdo įrašu, kuriame savo gerbėjams rodo, kaip pasigaminti sultingos ir minkštos jautienos.

Kruopščiai rinkitės mėsą

Visų pirma, Jamie pataria, kokią jautieną pirkti kepimui orkaitėje. Ekonomiškiausias pasirinkimas – viršutinė kumpio dalis, kuri taip pat būna liesesnė. Taip pat tinka ir nugarinė – pasak Jamie, ji iškepa greičiau, ją nesunku apdoroti ir ji visada būna minkšta. Galiausiai, jei ruošiate pietus ar vakarienę visai šeimai, taip pat rekomenduojami šonkauliai.

Jautieną iš šaldytuvo išimkite anksčiau

Mėsos ruošimo procesas prasideda nuo prieskonių. Jamie sako: „Labai svarbu mėsą iš šaldytuvo išimti bent valandą prieš ją kepant – taip jautiena bus sultingesnė ir minkštesnė.“

REKLAMA
REKLAMA

Negailėkite prieskonių

Virtuvės šefas tęsia: „Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dosniai pagardinkite druska ir pipirais.“

Jamie mėsą pavolioja prieskoniuose ant pjaustymo lentelės, kad mėsa būtų jais padengta iš visų pusių. Druska padės suskaidyti baltymų grandines, kad jautiena būtų sultingesnė.

REKLAMA

Apskrudinkite mėsą

Į metalinį indą įpylęs truputį aliejaus Jamie gerai jį įkaitina virš kaitlentės.

Jis sako: „Noriu, kad jautiena įgautų spalvos, todėl pradedu ją skrudinti.“

Taip apskrudinta, parudavusi mėsa visas sultis išlaiko viduje. Jei ruošiate nugarinę ar priekinius šonkaulius, jums nereikės aliejaus, nes mėsa ir taip yra pakankamai riebi – riebalus tiesiog įpilkite ir į indą, kuriame skrudinsite, dėkite riebiąją puse į apačią, rašoma dailystar.co.uk.

Pasiruoškite daržovių pagrindą

Jamie pasiruošia „trikojį“ pagrindą iš salierų, morkų ir svogūnų, o taip pat įdeda visą česnako galvą. Tada jis dar viską pagardina žolelėmis ir mišinį sudeda po į orkaitę šauti paruošta jautiena.

REKLAMA
REKLAMA

Jamie sako: „Toks daržovių pagrindas padarys du dalykus – sugers visas jautienos sultis ir suformuos pagrindą pačiam gardžiausiam padažui. Be to, jei jautieną dėsite ne tiesiai ant skardos, o ant daržovių, ji neprikeps iš apačios.“

Duokite jautienai pailsėti

Jamie savo viršutinę jautienos kumpio dalį kepa valandą ir penkiolika minučių 180 C temperatūroje. Ją išėmęs iš orkaitės jis primena, kad pats svarbiausias dalykas – duoti mėsai pailsėti.

Jamie sako: „Duokite mėsai pailsėti pusvalandį, nes kai kepate jautieną, karštis visas sultis suvaro į vidurį, todėl prireikia laiko, kol sultys ir vėl pasiskirsto tolygiai, kad mėsa būtų minkštesnė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš daržovių pasigaminkite padažo

Savo padažui virtuvės šefas naudoja nubrauktą valgomąjį šaukštą miltų, kuriuos suberia tiesiai į indą, kuriame ruoš padažą, o kartu su mėsa kepusias daržoves sutrina maisto trintuvu ir įpila šlakelį raudonojo vyno. Tada jis įpila litrą sultinio ir padažą pakaitina tol, kol mėsa baigs ilsėtis. Galiausiai jis į padažą supila į skardą ištekėjusias mėsos sultis ir nukošia padaže likusius stambesnius gabalėlius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų