žirniai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žirniai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žirniai“.

Atskleidė geriausią laiką žirnių sėjimui: derliumi neatsidžiaugsite

Dėl nenusakomos gausos vitaminų ir naudingųjų medžiagų žalieji žirneliai turi atrasti kampelį jūsų darže. Kai ateis tinkamas laikas, kada sėti žirnius, tuomet pasėtos kelios sėklytės vasarą jau atneš neįkainojamo derliaus. Tuomet galėsite aižyti ankštis tiesiai nuo vijoklio arba sulaukto žirnių derliaus užsikonservuoti. Visgi sėkmingam derliui įtaką turi tinkamas sėjos laikas, sodinimo ypatumai ir šiokia tokia priežiūra, tad pagrindinius kriterijus ir panagrinėsime.
2024-03-27

Receptas. Rytietiškos baklažanų, avinžirnių ir alyvuogių salotos

INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių 1 vienetas baklažanų 1 česnakų (padažui) 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 1 stiklinė žirnių (Avinžirniai) šiek tiek alyvuogių aliejaus (padažui) šiek tiek acto (balzaminis, padažui) šiek tiek sojos padažo (padažui) šiek tiek čili pipirų (padažui) šiek tiek žalumynų (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažaną supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, pabarstom druska, paliekam 10-15 min.
2022-03-03

Receptas. Skanios žirnių lazdelės

INGREDIENTAI: 500 gramų žirnių 0.5 arbatinio šaukštelio ciberžolės 2 arbatiniai šaukšteliai druskos šiek tiek vandens (košei išvirti) šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Pasūdytame vandenyje užmerkti žirnelius ir laikyti per nakt. Tada žirnius išvirti ir maišytuvu sutrinti košę (jei masė labai sausa ir nesilipdo, galima pridėti vandens) kartu su ciberžole.
2022-03-03

Receptas. Bandelės su bulvėmis ir žirniais

INGREDIENTAI: 200 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 1 valgomasis šaukštas garstyčių (grūdeliai) 1 vienetas svogūnų 100 gramų žirnių (šviežūs arba šaldyti) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 3 valgomieji šaukštai sulčių (citrinų, šviežiai spaustos) 450 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
2022-03-02

Receptas. Įdarytas karpis

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų šiek tiek ryžių (virti) šiek tiek žirnių (konservuoti) 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas karpių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto šiek tiek prieskonių (žuvims) 1 vienetas žuvies (šaldyta) šiek tiek žalumynų (papuošimui) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti.
2022-03-02

Receptas. Paprasta sriuba

INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių šiek tiek krapų šiek tiek mairūnų 2 vienetai morkų 1 stiklinė žirnių šiek tiek druskos 1 litras sultinio (vištienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Morkas, bulves nulupkite ir nuplaukite. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite juostelėmis. Tada pilkite vištienos sultinį, užvirkite, suberkite tarkuotas morkas, pjaustytas bulves, nuplautus žirnius. Viską pagardinti prieskoniais ir virti kol išvirs.
2022-03-02

Receptas. Konservuoti žirneliai su morkomis

INGREDIENTAI: 400 gramų žirnių 100 gramų morkų 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomieji šaukštai acto 1.5 arbatinio šaukštelio pipirai (juodi, malri) 500 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Morkas nuskuskite ir išvirkite. Kai atvės, supjaustykite nedideliais kubeliais. Išgliaudytus žirnelius sudėkite į pasūdytą vandenį ir pavirkite apie 15 minučių ant vidutinės ugnies.
2022-03-02

Receptas. Maskvos salotos

INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų (maži) 2 vienetai morkų 1 stiklinė žirnių 400 gramų vištos filė šiek tiek alyvuogių aliejaus 2 vienetai marinuotų agurkų 1 valgomasis šaukštas kaparėlių (konservuoti) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustome kubeliais ir verdame su prieskoniais 5 - 7 min., bulves, morkas taip pat pjaustome kubeliais. Į verdantį vandenį sudedame morkas ir užvirus paverdame pora minučių. Sudedame bulves ir užvirus dar verdame 4 - 5 min.
2022-03-02

Receptas. Pieniška brokolių sriuba

INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių 1 vienetas morkų 100 gramų žirnių (konservuoti) 6 stiklinės pieno šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 250 gramų brokolių PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustytos daržovės — morkos, brokoliai, bulvės — verdamos nedideliame vandens kiekyje, paskui suberiami žirneliai. Kai daržovės suminkštėja, supilamas pienas, užvirinama, pagardinama sviestu.
2022-03-02

Receptas. Baltoji mišraine

INGREDIENTAI: 4 vienetai agurkų (marinuoti) 1 kilogramas bulvių 4 vienetai morkų 1 sauja svogūnų (laiškai, smulkinti) 200 gramų žirnių (konservuoti) 4 vienetai kiaušinių 5 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves, morkas bei kiaušinius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustykite agurkus kubeliais.
2022-03-01
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų