Kadangi mėsa troškinama ilgai, troškiniui tinka ir sausesnė mėsa, pvz., mentė.
INGREDIENTAI:
- 1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos
 - 2 vienetai svogūnų
 - 2 vienetai morkų
 - 300 mililitrų grietinėlės
 - 100 mililitrų vandens
 - 0.5 stiklinės žirnių
 - 1 sauja miltai
 - 3 valgomieji šaukštai aliejaus
 - 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
 - 0.5 arbatinio šaukštelio pipirai
 - 2 vienetai laurų lapų
 
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
  
  REKLAMA
     
 Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaulieną supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Juos apvolioti miltuose.
 - Puode įkaitinti aliejų ir jame apkepinti kiaulieną su smulkintais svogūnais.
 - Užpilti vandeniu ir grietinėle ir ant mažos ugnies troškinti apie 30 minučių.
 - Sudėti morkas, patroškinti 15 minučių. Tuomet sudėti žirnelius ir prieskonius. Patroškinti dar 15 minučių.
 - Tiekti su ryžiais ar bulvių koše.
 
REKLAMA
 
  
