REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (šviežias, susmulkintas)
  • 1 stiklinė pupelių (daigai)
  • 12 vienetų žirnių (ankštys)
  • 300 gramų krevečių su kevalu
  • 6 stiklinės sultinio (daržovių)
  • 5 vienetai grybų (kininiai)
  • 1 vienetas kininių kopūstų
  • 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus
  • 120 gramų tešlos (koldūnams)
  • 3 valgomieji šaukštai svogūnų laiškų (smulkinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Prasideda viskas nuo džiovintų kinininių grybų užmerkimo vandenyje.
    Šaldytos krevetės užmerkiamos šaltame vandenyje.
    Užverdamas vištienos sultinys.
    Sudedami krevečių kiautai, kad sultinys įgautų jų skonio.
    Verdama apie 10 min.
    Po to sultinys nukošiamas, kad liktų skaidrus – be jokių krevečių kojelių, uodegėlių ar kitų trupinių.
    Ruošiamas koldūnų įdaras. Smulkiai supjaustomas kininis kopūstas. Dar įdedami 2 šaukšteliai smulkiai pjaustyto imbiero, smulkinti pupelių daigai, smulkiai pjaustytos česnako skiltelės bei šaukštelis sezamų aliejaus ir viskas išmaišoma.
    Tešla plonai iškočiojama ir supjaustoma į maždaug 12 kvadratėlių.
    Tešlos kvadratėlių kraštai patepami vandeniu, kad geriau liptų.
    Ant kiekvieno kvadratėlio dedama po šaukštelį įdaro, sulenkiama į trikampį ir visi trys kampai susukami.
    Į puodą dedami supjaustyti kininiai grybai, žirniai su ankštimis ir išgliaudytos krevetės.
    Palengva sudedami koldūnai.
    Jie išverda per maždaug 3-4 min.
    Supylus sriubą į dubenėlius, ji papuošiama pjaustytais svogūnų laiškais.
    Skanumėlis!

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (šviežias, susmulkintas)
  • 1 stiklinė pupelių (daigai)
  • 12 vienetų žirnių (ankštys)
  • 300 gramų krevečių su kevalu
  • 6 stiklinės sultinio (daržovių)
  • 5 vienetai grybų (kininiai)
  • 1 vienetas kininių kopūstų
  • 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus
  • 120 gramų tešlos (koldūnams)
  • 3 valgomieji šaukštai svogūnų laiškų (smulkinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Prasideda viskas nuo džiovintų kinininių grybų užmerkimo vandenyje.
    Šaldytos krevetės užmerkiamos šaltame vandenyje.
    Užverdamas vištienos sultinys.
    Sudedami krevečių kiautai, kad sultinys įgautų jų skonio.
    Verdama apie 10 min.
    Po to sultinys nukošiamas, kad liktų skaidrus – be jokių krevečių kojelių, uodegėlių ar kitų trupinių.
    Ruošiamas koldūnų įdaras. Smulkiai supjaustomas kininis kopūstas. Dar įdedami 2 šaukšteliai smulkiai pjaustyto imbiero, smulkinti pupelių daigai, smulkiai pjaustytos česnako skiltelės bei šaukštelis sezamų aliejaus ir viskas išmaišoma.
    Tešla plonai iškočiojama ir supjaustoma į maždaug 12 kvadratėlių.
    Tešlos kvadratėlių kraštai patepami vandeniu, kad geriau liptų.
    Ant kiekvieno kvadratėlio dedama po šaukštelį įdaro, sulenkiama į trikampį ir visi trys kampai susukami.
    Į puodą dedami supjaustyti kininiai grybai, žirniai su ankštimis ir išgliaudytos krevetės.
    Palengva sudedami koldūnai.
    Jie išverda per maždaug 3-4 min.
    Supylus sriubą į dubenėlius, ji papuošiama pjaustytais svogūnų laiškais.
    Skanumėlis!

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų