INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas kukurūzų (burbuolės)
- 1 vienetas morkų
- 0.5 stiklinės ryžių
- 2 valgomieji šaukštai salierų (lapai, supjaustyti)
- 2 vienetai salierų (stiebai)
- 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
- 1 stiklinė žirnių (šaldyti)
- 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
- šiek tiek vandens ((virimui))
- šiek tiek druskos
- 2 arbatiniai šaukšteliai vyno acto (raudonasis)
- 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supilkite į puodą ryžius, 1 stiklinę vandens ir 0,25 šaukštelio druskos ir užvirkite. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 17 min., kol gerai išvirs ryžiai.
Išvirtus ryžius nusunkite ir leiskite jiems atvėsti.
Tuo tarpu į kitą puodą su pasūdytu vandeniu sudėkite susmulkintą morką, užvirkite ir pavirkite dar apie 2 min.
Išvirtas morkas išgriebkite su kiaurasamčiu, sudėkite į dubenį ir užpilkite iš 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, vyno acto, SANTA MARIA raudonėlių, šiek tiek druskos bei pipirų sumaišytu padažu.
Išvirkite atskirai puode nuo burbuolės nugliaudytus kukurūzus (apie 3 min. verdančiame vandenyje) ir sudėkite į dubenį su morkomis.
Taip pat apvirkite žirnius (apie 1 min. verdančiame vandenyje) ir sudėkite į tą patį dubenį su morkomis ir kukurūzais.
Sudėkite į tą patį dubenį ryžius, kubeliais pjaustytus salierų stiebus, pjaustytus salierų lapus, susmulkintą svogūną, paskaninkite druska, pipirais, apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.
Patiekite šaltas.
Skanaus.
Autorius: Eglė
REKLAMA