REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas kukurūzų (burbuolės)
  • 1 vienetas morkų
  • 0.5 stiklinės ryžių
  • 2 valgomieji šaukštai salierų (lapai, supjaustyti)
  • 2 vienetai salierų (stiebai)
  • 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
  • 1 stiklinė žirnių (šaldyti)
  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek vandens ((virimui))
  • šiek tiek druskos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vyno acto (raudonasis)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas kukurūzų (burbuolės)
  • 1 vienetas morkų
  • 0.5 stiklinės ryžių
  • 2 valgomieji šaukštai salierų (lapai, supjaustyti)
  • 2 vienetai salierų (stiebai)
  • 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
  • 1 stiklinė žirnių (šaldyti)
  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek vandens ((virimui))
  • šiek tiek druskos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vyno acto (raudonasis)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supilkite į puodą ryžius, 1 stiklinę vandens ir 0,25 šaukštelio druskos ir užvirkite. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 17 min., kol gerai išvirs ryžiai.
    Išvirtus ryžius nusunkite ir leiskite jiems atvėsti.
    Tuo tarpu į kitą puodą su pasūdytu vandeniu sudėkite susmulkintą morką, užvirkite ir pavirkite dar apie 2 min.
    Išvirtas morkas išgriebkite su kiaurasamčiu, sudėkite į dubenį ir užpilkite iš 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, vyno acto, SANTA MARIA raudonėlių, šiek tiek druskos bei pipirų sumaišytu padažu.
    Išvirkite atskirai puode nuo burbuolės nugliaudytus kukurūzus (apie 3 min. verdančiame vandenyje) ir sudėkite į dubenį su morkomis.
    Taip pat apvirkite žirnius (apie 1 min. verdančiame vandenyje) ir sudėkite į tą patį dubenį su morkomis ir kukurūzais.
    Sudėkite į tą patį dubenį ryžius, kubeliais pjaustytus salierų stiebus, pjaustytus salierų lapus, susmulkintą svogūną, paskaninkite druska, pipirais, apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.
    Patiekite šaltas.
    Skanaus.

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų