Miltų ir kruopų patiekalai
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Miltų ir kruopų patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Miltų ir kruopų patiekalai“.
            
 Turbo greiti karšti sumuštiniai pagal Audronę: nuo stalo dings žaibo greičiu
                                „Karšti sumuštiniai puikiai tiks ne tik pusryčiams. Jie puikiai tiks pasisėdėjimui su draugais ir net tada, kai neturite noro ar laiko gaminti. Dar gaminant karštus sumuštinius galima sunaudoti ir užsilikusius maisto likučius“, – sako tinklaraštininkė Audronė.  
Reikės: 4 baltos forminės duonos riekelių; 2 kiaušinių; dešros ar šoninės; fermentinio ar mocarelos tarkuoto sūrio; pomidorų; raugintų agurkų; prieskoninių žolelių; druskos.
                            
 Naminė pasta pagal Gian Luca: pamėgsite nuo pirmo kąsnio
                                Praėjusį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Gian Luca Demarco ne tik džiaugėsi malonia pažintimi su malūnininku Pranciškumi ir jo anūke, bet žiūrovams pagaliau parodė ir tai, kaip nuo pačių mažiausių žingsnelių pagaminti pastą. O taip pat laidos žiūrovai sužinojo ir tai, kodėl italai taip nemėgsta, kai šis patiekalas yra vadinamas makaronais… 
Naminę pastą paruošti nėra sudėtinga, o ragauti labai skanu. Puikus padažas pagardina kiekvieną kąsnelį.
                            
 Receptas. Skruzdelytė
                                Desertas tikriems smaližiams.  
 INGREDIENTAI:    1 stiklinė   medaus    250 gramų   miltai    50 gramų   sviesto    3 vienetai   kiaušinių trynių    2 valgomieji šaukštai   vandens    2 valgomieji šaukštai   cukraus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 1   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinių trynius, miltus, sviestą sumaišome ir išminkome tešlą. Tešlą pamušame kočėlu, tuomet lakštuose bus iškilę burbuliukai.   Tešlą iškočiojame labai labai plonai, nes kitaip bus kieti lakštai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Vaniliniai keksiukai su spanguolėmis
                                INGREDIENTAI:    150   cukraus    150   sviesto    250   miltai    3 vienetai   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   grietinės    1 arbatinis šaukštelis   vanilės ((esencija))    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    2 saujos   spanguolių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kambario temperatūros sviestą išsukti iki vientisos masės su cukrumi. Kiaušinius išplakti, supilti į sviesto masę, įdėti grietinę, viską išmaišyti.
                            
 Receptas. Naminiai vafliai
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   margarino    1 stiklinė   cukraus    0.5 litro   pieno    2 vienetai   kiaušinių    400 gramų   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į ištirpintą margariną supilkite cukrų ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, tada supilkite pieną, suberkite miltus ir vanilinį cukrų ir viską išmaišykite. Vaflius kepkite vaflinėje.
                            
 Receptas. Karaimų kibinai (sultingi)
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulės šoninės    450 gramų   kvietinių miltų    200 gramų   sviesto (arba margarinas)    3 vienetai   kiaušinių    4 galvos   svogūnų    150 gramų   grietinės (18%)    100 mililitrų   vandens (verdantis)    2 vienetai   sultinio kubelių    šiek tiek   malti juodieji pipirai    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 12   PARUOŠIMO BŪDAS:   Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę, bei išplaktus kiaušinius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Varškinės spurgos
                                Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos! Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški.  
 INGREDIENTAI:    180 gramų   varškės    110 gramų   miltai    1 vienetas   kiaušinių (dideli)    50 gramų   cukraus    15 gramų   vanilinio cukraus    1 arbatinis šaukštelis   acto (sodai gesinti)    2 arbatiniai šaukšteliai   sodos    1 žiupsnelis   druskos    Kepimui:     šiek tiek   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Eklerai su šokoladiniu įdaru
                                INGREDIENTAI:    120 gramų   miltai    2 vienetai   kiaušinių    80 gramų   sviesto    150 mililitrų   vandens    3 valgomieji šaukštai   kremas (šokoladinis, )    150 mililitrų   grietinėlės    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 15   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vandenį užvirti kartu su sviestu, kai virs, nukelti nuo ugnies, greitai įmaišyti miltus ir grąžinti ant ugnies bei pavirti, kol tešla sušoks į gabalą. Atvėsinti.
                            
 Receptas. Pyragas su agrastais ir vyšniom
                                INGREDIENTAI:    250 gramų   miltai    120 gramų   sviesto    1 vienetas   kiaušinių    100 gramų   cukraus    Įdarui:     300 gramų   agrastų    200 gramų   vyšnių (be kauliukų)    200 gramų   grietinės    100 gramų   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   miltai    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į persijotus miltus suberti cukrų,šaltą pjaustytą sviestą,druską ir viską sutrinti iki trupinių. Įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Citrininis kukurūzų miltų pyragas
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   citrinų    4 stiklinės   cukraus pudros    1.5 stiklinės   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    280 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    120 gramų   kukurūzų miltų    šiek tiek   cukraus pudros (apybarstymui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išsukame sviestą su cukrumi. Į gautą sviesto ir cukraus kremą po vieną įmaišome kiaušinius.
                            
 Receptas. Meduoliai su ruginiais miltais
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    130 gramų   cukraus pudros    1 arbatinis šaukštelis   gvazdikėlių    1 arbatinis šaukštelis   imbierų    1 valgomasis šaukštas   kakavos    100 gramų   margarino (arba sviestas, tirpintas)    100 gramų   medaus    1 arbatinis šaukštelis   muskato    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   ruginių miltų (rupūs)    300 gramų   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   sodos (nugesinta)     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Medų, sviestą ir cukraus pudrą i...
                            
 Receptas. Duona "Ežiukas"
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   miltai (kvietiniai)    200 gramų   miltai (ruginiai)    11 gramų   mielių (sausos)    2 valgomieji šaukštai   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    380 mililitrų   pieno    šiek tiek   moliūgų sėklų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 12   PARUOŠIMO BŪDAS:   Šią duoną geriausiai ruošti duonkepėje. Į kepimo indą (duonkepės) pilti aliejų, pašildytą pieną, miltus, druską, cukrų ir mieles.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištiena su anakardžių riešutais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   vištiena (file)    šiek tiek   makaronų (tagliatelle)    šiek tiek   grietinėlės ((12% riebumo))    120 gramų   riešutų (anakardžiai)    1 sauja   gražgarsčių    1 sauja   gražgarsčių    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    2 vienetai   ruošinio („MAGGI Idea... Vištienai grietinėlės ir žolelių padaže”)    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. „Bounty“ keksiukai
                                INGREDIENTAI:    130 gramų   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    250 gramų   kvietinių miltų    100 gramų   grietinėlės (10 proc. riebumo)    2 vienetai   pieniško šokolado (šokoladukai „Bounty“)    šiek tiek   druskos    120 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    4 valgomieji šaukštai   uogienės (aviečių)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išmaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniais.
                            
 Receptas. Blynai su tarkuotais obuoliais
                                Galima obuolius ir pjaustyti. Užliejau auksaspalviu sirupu, papuošiau šaldytomis uogomis.  
 INGREDIENTAI:    1 stiklinė   miltai    1 stiklinė   vandens    1 stiklinė   pieno    2 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   obuolių (stambiai tarkuoti)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Šafraninis keksas
                                Kas gali būti prabangiau nei šafraninis keksas ant kalėdinio stalo? O jei mėgstate razinas, galima į šį keksą įdėti ir jų. Tik tuomet jas reikės pamirkyti stiprioje juodojoje arbatoje. Taip pat šį keksą galimą papuošti ne tik glajumi, bet ir cukraus pudra ar pabarstukais - patiekalo patiekimas ir dekoravimas kiekvieno fantazijos reikalas.
                            
 Receptas. Riešutų pyragas
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus    6 vienetai   kiaušinių    250 gramų   kvietinių miltų    100 gramų   sviesto    100 gramų   razinų    150 gramų   riešutų    1 valgomasis šaukštas   citrinos žievelės (tarkuota)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išsukite minkštą sviestą su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius.  Razinas užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite 30 minučių.  Į tešlą įmaišykite miltus, nusausintas razinas, citrinos žievelę ir smulkintus riešutus (pagal skonį).  Sudėkite tešlą į kepimo indą.
                            
 Receptas. Koldūnai su špinatų ir sūrio įdaru
                                INGREDIENTAI:    120 gramų   špinatų    2 vienetai   kiaušinių    2.5 stiklinės   kvietinių miltų    150 gramų   vandens    70 gramų   sūris    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlai sumaišyti pirmuosius tris produktus, o įdarui - sūrį bei truputėlį pakeptus špinatus. Iš iškočiotos tešlos išspausti skrituliukus, į juos dėti įdarą ir užspausti, kad verdant neišbėgtų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pica su grybais
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   salotų lapelių    3 vienetai   sūrio lazdelių    3 saujos   džiovintų grybų    1 vienetas   svogūnų    4 valgomieji šaukštai   kietojo sūrio (tarkuotas)    1 valgomasis šaukštas   majonezo    1 valgomasis šaukštas   pomidorų padažo    1 saujelė   krapų    Kepimui:     2 valgomieji šaukštai   aliejaus    Tešlai:     300 gramų   miltai    100 mililitrų   pieno    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    1 gramas   sausų mielių    Paruoši...
                            
 Receptas. Amerikietiškas šokoladinis tortas
                                Biskvitai iškepa labai purūs, stori ir nesukrenta (tik, žinoma, nereikia atidarinėti orkaitės durelių, kuomet kepa, tik pabaigoje kepimo). Beje, su kiekviena diena šis tortas tampa tik skanesnis, nes kremas vis labiau įsigeria į biskvitus. Matavimui naudojau 250 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 Receptas. Blynų ir braškių bokšteliai
                                INGREDIENTAI:    250 gramų   miltai    šiek tiek   braškių    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    1 stiklinė   pieno    1 sauja   aguonų    šiek tiek   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į miltus suberti cukrų ir aguonas, supilti pieną. Išmaišyti tešlą.   Jeigu ji bus per tiršta, įpilti dar pieno.   Iškepti blynelius. Papuošti šviežiomis ir trintomis braškėmis ir mėtos lapeliu.  Skanaus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Greiti sausainiukai
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   miltai (kvietiniai)    200 gramų   miltai (migdolų)    5 vienetai   kiaušinių ((tryniai ))    100 gramų   sviesto    1 valgomasis šaukštas   krakmolo    150 gramų   cukraus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą sukapoti su curkumi, supilti kiaušinių trynius.   Įmaišyti migdolų ir paprastus miltus, krakmolą.   Iš gautos tešlos suformuoti sausainiukus. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 15 min. Skanauti su šviežiom uogomis.
                            
 Receptas. Avietiniai blyneliai Valentino dienai
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   aviečių (trintos su cukrumi)    0.5 stiklinės   cukraus (rudasis)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės (ekstraktas)    1 vienetas   kiaušinių    1 stiklinė   miežinių miltų    1 stiklinė   kvietinių miltų    1 stiklinė   pieno    1/3 stiklinės   jogurto    300 gramų   varškės    1 arbatinis šaukštelis   druskos    3 valgomieji šaukštai   sviesto (+ truputį kepimui)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Persikinės gėlytės
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   sluoksniuotos tešlos (bemielė)    1 skardinė   persikų (konservuoti arba švieži)    1 vienetas   kiaušinių    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlą supjaustyti 10 × 10 cm kvadratėliais, o į vidurį įdėkite po persiko puselę. Tada iki persiko padarykite pjūvius (lyg darytumėte voką) ir kiekvieną kampą sulenkite. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite įkaitintoje iki 180° temp. orkaitėje apie 20 minučių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sumuštinis „Monte Cristo“
                                Sumuštiniui pagaminti naudokite mėgstamą kumpį (tiks tiek kiauliena, kalakutiena ar vištiena) ir mėgstamą šviesų sūrį (tačiau paprasčiausia ir turbūt skaniausia su sūriu skirtu sumuštiniams). Manau rasite sau labiausiai patinkantį sumuštinio variantą ir galėsite mėgautis puikiu skoniu.
                            
 Receptas. Greitai paruošiamas bei skanus obuolių pyragas
                                INGREDIENTAI:    4   kiaušinių    200 gramų   cukraus    200 gramų   kvietinių miltų    4   obuolių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius suplakti. Į kiaušinius įberti cukrų ir gerai išmaišyti, vėliau įberti miltus irgi gerai sumaišyti.   Įšmaišytą tešlą supilti į kepimo indą išteptą šiek tiek aliejaus o ant viršaus sudėlioti nuluptus ir supjaustytus griežinėliais obuolius. Tada įdėti i orkaitę, kepti apie 20 min 180°C temp.
                            
 Receptas. Pyragėliai su braškėmis ir medetkų žiedais
                                INGREDIENTAI:    1 pundelis   tešlos (mielinė)    šiek tiek   braškių    1 žiupsnelis   cukraus    1 sauja   medetkų ( žiedai )    1 žiupsnelis   cukraus pudros    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 7   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešla atšildoma. Iškočiojama ir supjaustoma nedideliais keturkampiukais.   Ant kiekvieno tokio lapelio uždėti po braškę – po 1 jeigu didesnė, po 2 – kai mažesnės.   Apibarstyti medetkų žiedlapiais – vienai bandelei galima imti po viena vidutinio dydžio žiedą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Grybukai
                                INGREDIENTAI:    4 stiklinės   miltai    200 gramų   cukraus    200 gramų   sviesto    150 gramų   cukraus pudros    4 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   kiaušinių baltymų    0.5 stiklinės   grietinės    1 vienetas   citrinų    2 valgomieji šaukštai   aguonų    1 valgomasis šaukštas   kakavos    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 12   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išsukti su cukrumi.   Į grietinę suberti sodą.
                            
 Receptas. Sausainiai „Velykiniai kiaušiniai“
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   citrinų (glazūra)    75 gramai   cukraus pudros    75 gramai   krakmolo    150 gramų   kvietinių miltų    1 valgomasis šaukštas   pieno    150 gramų   sviesto    šiek tiek   uogienės    5 gramai   vanilinio cukraus    šiek tiek   citrinos žievelės    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos.  Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.
                            
 Receptas. Greitai paruošiami purūs keksiukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   bananų    6 valgomieji šaukštai   cukraus    šiek tiek   migdolų (drožlės)    2 vienetai   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    100 mililitrų   kefyro    60 gramų   sviesto    1 sauja   razinų    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius sumaišyti su kefyru ir cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Ištirpintą ir atvėsintą sviestą supilti į kiaušinių masę. Miltus berti į skystą masę, sumaišyti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Spageti su kukuliais ir lydyto sūrelio padažu
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulės faršo    1 pakelis   spagečių    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   džiūvesėlių (apvaliojimui)    šiek tiek   juodųjų pipirų    Padažui:     2 stiklinės   pieno    150 gramų   lydyto sūrio    100 gramų   sviesto    5   alyvuogių aliejaus    4 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    Kepimui:     šiek tiek   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutėliais
                                INGREDIENTAI:    3 valgomieji šaukštai   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    4 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    1 sauja   riešutų    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    1 sauja   vaisių (džiovinti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išplakiau kiaušinius. Po to įmaišiau cukrų, kol ištirpo.
                            
 Receptas. Prancūziški pyragėliai "Canneles"
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   kiaušinių (2 baltymai ir du tryniai)    2 litrai   pieno (riebus)    100 gramų   kvietinių miltų    200 gramų   cukraus    1 vienetas   vanilės (ankštis, smulkinta)    80 mililitrų   romo    25 gramai   sviesto    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į nedidelį prikaistuvį supilti pieną, sudėti sviestą ir kaitinti ant didelės liepsnos, kol užvirs.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sausainiai „Kavos bučinukai“
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   cukraus pudros (kremui)    75 gramai   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   vanilės    1 vienetas   kiaušinių    174 gramai   kvietinių miltų    1 valgomasis šaukštas   vandens (karštas)    75 gramai   sviesto    50 gramų   sviesto (kremui)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 valgomasis šaukštas   tirpios kavos    1 valgomasis šaukštas   tirpios kavos (kremui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Keksas su konjaku ir citrinomis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    220 gramų   cukraus    4 vienetai   kiaušinių    450 gramų   kvietinių miltų    šiek tiek   druskos    220 gramų   sviesto    100 gramų   razinų    2 valgomieji šaukštai   konjako    3 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    2 valgomieji šaukštai   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius sutrinti su vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir cukrumi. Iš citrinos išspausti sultis ir sutarkuoti žievelę. Sudėti į kiaušinio masę.
                            
 Receptas. Reditos bandelės
                                INGREDIENTAI:    4 valgomieji šaukštai   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    500 gramų   kvietinių miltų    250 mililitrų   pieno    šiek tiek   druskos    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    40 gramų   mielių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pieną pašildau iki 40 laipsnių. Cukrų išsuku su mielėmis, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imame miltus, į juos supilame aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkome, kol bus vientisa masė.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Duona su kumpiu ir sūriu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    250 gramų   kiaulienos kumpio (rūkytas)    4 vienetai   kiaušinių    220 gramų   kvietinių miltų    100 mililitrų   baltojo vyno (sausas)    šiek tiek   druskos    100 mililitrų   aliejaus    5 gramai   mielių (sausos)    200 gramų   sūris (fermentinis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus išsijoti ir suberti į dubenį kartu su mielėmis, druska ir pipirais. Išmaišyti. Tada po vieną įmušti kiaušinius.
                            
 Receptas. Senoviniai kūčiukai, iškepti laikantis tradicijų
                                INGREDIENTAI:    4 valgomieji šaukštai   cukraus    800 gramų   kvietinių miltų    300 gramų   vandens    šiek tiek   druskos    50 gramų   aliejaus    40 gramų   mielių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Šiltame vandenyje su cukrumi ištirpinti mieles. Miltus supilti į dubenį, o į jų viduriuką supilti tą skystį, šiek tiek pamaišyti su miltais ir padėti šiltai. Kai pakyla, galima minkyti.   Supilamas aliejus, įberiama druskos, išminkoma ir vėl paliekama šiltai pakilti.
                            
 Receptas. Šokoladiniai sausainiai su apelsinine glazūra
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    100 gramų   cukraus pudros (glazūrai)    125 gramai   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių (glazūrai)    100 gramų   juodojo šokolado    šiek tiek   druskos    125 gramai   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir sudėti vieno apelsino sutarkuotą žievelę, išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti su stambia tarka.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Cinamoniniai suktinukai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    0.5 stiklinės   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   aliejaus (skardos patepimui)    500 gramų   tešlos (mielinė sluoksniuota)     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Iškočioti 1/5 tešlos. 2. Po visą tešlos lakštą paskirstyti cinamoną, sumaišytą su cukrumi (galima dar šiek tiek pakočioti, kad cinamonas priliptų prie tešlos). 3. Susukti visą iškočiotą lakštą ir supjaustyti maždaug 4 cm storio gabalėliais.
                            
 Receptas. Maskarpones sūrio tortas
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   cukraus (biskvitui)    170 gramų   cukraus (kremui)    6 vienetai   kiaušinių (biskvitui)    240 gramų   kvietinių miltų (biskvitui)    200 gramų   jogurto (kremui)    100 mililitrų   vandens (želatinai išbrinkinti)    400 gramų   grietinėlės (kremui)    35 gramai   želatinos (kremui)    0.5 arbatinio šaukštelio   vanilinio cukraus (kremui)    500 gramų   maskarponės sūrio (kremui)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Biskvitui kiaušinius, cukrų išplakti mikseriu iki putų, tada dė...
                            
 Receptas. Tortilijų blynai
                                INGREDIENTAI:    350 gramų   kvietinių miltų    200 mililitrų   pieno    1 arbatinis šaukštelis   druskos    2.5 valgomojo šaukšto   aliejaus    2.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Užvirinkite pieną. Visus sausus ingredientus supilkite į dubenį, tuomet supilkite aliejų ir viską išmaišykite. Maišant palengva supilkite karštą pieną ir dar 6-7 minutes pamaišykite. Tuomet tešlą išimkite ant miltai pabarstyto stalo ir šiek paminkykite.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Manų košė su moliūgu
                                INGREDIENTAI:    400 mililitrų   pieno    100 gramų   moliūgų    3 valgomieji šaukštai   manų kruopų    1 valgomasis šaukštas   sviesto    3 žiupsneliai   cukraus    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Moliūgo minkštimą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į verdantį vandenį virti 10 - 15 min. Tada išgrėbti kubelius ir sutrinti.   Užvirkite pieną ir į jį , sijojant, suberti kruopas.
                            
 Receptas. Citrininis pyragas-keksas (Lemon Pound Cake)
                                INGREDIENTAI:    230 gramų   miltai    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   druskos    60 gramų   grietinės    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    1 valgomasis šaukštas   citrinos žievelės (nebūtina)    250 gramų   cukraus    227 gramai   sviesto (arba margarinas)    5 vienetai   kiaušinių    Sirupui:     50 gramų   cukraus    60 mililitrų   citrinų sultys    Glajui:     65 gramai   cukraus pudros    1 valgomasis šaukštas   citrinų sultys    Paruošimo laikas...
                            
 Receptas. Makaronai su sūriu ir svogūnais
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   krapų (smulkinti)    3/5 valgomojo šaukšto   petražolių (smulkintos)    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   makaronų    400 gramų   sūris    šiek tiek   druskos    šiek tiek   sviesto    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 7 porcijos. Užvirinti puode pasūdytą vandenį. Į užvirusį vandenį sudėti makaronus ir virti, kol jie taps minkšti. Kol makaronai verda maždaug 10 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pyragėliai su grybais
                                INGREDIENTAI:    3 skiltelės   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   svogūnų    šiek tiek   aliejaus    400 gramų   grybų (sūdyti)    500 gramų   tešlos ((mielinė))    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kol tešla kyla, paruošti įdarą. Grybus nuvarvinti (jei labai sūrūs, perplauti ar permirkyti) ir sumalti. Svogūną bei česnakus nulupti ir susmulkinti.
                            
 Receptas. Šokoladiniai melasos sausainiukai
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   cukraus    5 valgomieji šaukštai   kakavos (milteliai)    1/4 stiklinės   margarino    1 arbatinis šaukštelis   vanilės    1 vienetas   kiaušinių    2 stiklinės   kvietinių miltų    2 arbatiniai šaukšteliai   sodos    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    0.5 stiklinės   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Papildomai dar reikės 0,25 stiklinės melasos. Sviestas bei margarinas gerai išsukami su cukrumi. Sudedama vanilė, kiaušinis ir išmaišoma.
                            
 Receptas. Pyragas su obuoliais ir rabarbarais
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukraus    3 vienetai   kiaušinių (tryniai)    350 gramų   kvietinių miltų    200 gramų   sviesto    2 valgomieji šaukštai   grietinės    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    šiek tiek   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus išsijojame ir sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Dedame sviestą, cukrų, kiaušinių trynius bei grietinę. Viską kapojame peiliu, vėliau pradedame minkyti rankomis. Jei tešla limpa prie rankų, reikia dar miltų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sausainukai "Non plus ultra"
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    280 gramų   kvietinių miltų    250 gramų   sviesto (kambario temperatūros)    šiek tiek   vanilinio cukraus    šiek tiek   džemo (mėgstamas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Sviestą išsukite su cukrumi (100g), sudėkite trynius, vanilinį cukrų ir miltus. Gerai išmaišykite. Laikykite šaldytuve apie 30 minučių.  2. Dubenyje sumaišykite baltymus su cukrumi (100g), kol išsimaišys.
                            
 Receptas. Varškės keksas
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   kvietinių miltų    150 gramų   sviesto (minkštas)    330 gramų   cukraus    250 gramų   varškės ( 9%)    200 gramų   razinų    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    2 valgomieji šaukštai   sviesto ((pyragui aplieti))    2 vienetai   kiaušinių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Plaktuvu išsukite sviestą su cukrumi. Tada sudėkite varškę ir vėl išplakite. Įmuškite kiaušinius, sudėkite razinas ir labai gerai išmaišykite.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 