REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 350 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus išsijojame ir sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Dedame sviestą, cukrų, kiaušinių trynius bei grietinę. Viską kapojame peiliu, vėliau pradedame minkyti rankomis. Jei tešla limpa prie rankų, reikia dar miltų. Gerai išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą valandai laiko.

    Du trečdalius tešlos iškočiojame ir dedame į kepimo formą. Kepame 20 minučių 180 C laipsnių orkaitėje.

    Įdarui:
    1,5 kg obuolių ir rabarbarų
    3 kiaušinių baltymai
    100 g razinų
    150 g cukraus pudros
    2 šaukštai krakmolo


    Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Rabarbarus taip pat nulupame iš supjaustome. Dedame į puodą ir verdame, jei reikia įpilame du šaukštus vandens bei cukraus (tai priklauso nuo obuolių sultingumo). Paverdame keletą minučių. Sumaišome su razinomis. Šią masę uždedame ant tešlos pagrindo.

    Kiaušinių baltymus išsukame iki putų ir sumaišome su cukraus pudra bei krakmolu. Užpilame ant vaisių.

    Galiausiai užtarkuojame likusią tešlą iš kepame dar 40 — 45 minutes. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.

Autorius: Sniegė

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 350 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus išsijojame ir sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Dedame sviestą, cukrų, kiaušinių trynius bei grietinę. Viską kapojame peiliu, vėliau pradedame minkyti rankomis. Jei tešla limpa prie rankų, reikia dar miltų. Gerai išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą valandai laiko.

    Du trečdalius tešlos iškočiojame ir dedame į kepimo formą. Kepame 20 minučių 180 C laipsnių orkaitėje.

    Įdarui:
    1,5 kg obuolių ir rabarbarų
    3 kiaušinių baltymai
    100 g razinų
    150 g cukraus pudros
    2 šaukštai krakmolo


    Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Rabarbarus taip pat nulupame iš supjaustome. Dedame į puodą ir verdame, jei reikia įpilame du šaukštus vandens bei cukraus (tai priklauso nuo obuolių sultingumo). Paverdame keletą minučių. Sumaišome su razinomis. Šią masę uždedame ant tešlos pagrindo.

    Kiaušinių baltymus išsukame iki putų ir sumaišome su cukraus pudra bei krakmolu. Užpilame ant vaisių.

    Galiausiai užtarkuojame likusią tešlą iš kepame dar 40 — 45 minutes. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.

Autorius: Sniegė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų