Jautienos faršas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Jautienos faršas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Jautienos faršas“.
Receptas. Jautienos kotletukai grybų padaže
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 3 vienetai svogūnų 450 gramų jautienos faršo 10 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 800 mililitrų sultinio (grybų) šiek tiek prieskonių (jautienai) 300 gramų grybų (švieži/šaldyti) PARUOŠIMO BŪDAS: Maltą mėsą sumaišyti su 1 kapotu svogūnu, drus...
Receptas. Jautienos kukulaičiai su spanguolių padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek spanguolių (šaldytos/šviežios) 0.5 stiklinės svogūnų (smulkinti) 750 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės džiūvesėlių (malti) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (jautienai) 1 stiklinė džemo (spanguolių) 0.5 stiklinės padažo (čili) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Receptas. Maltos mėsos kepsnys
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 arbatinio šaukštelio garstyčių 1 vienetas svogūnų šiek tiek šalavijų (džiovinti) 1 ir 1/3 kilogramo jautienos faršo 0.5 stiklinės džiūvesėlių 200 mililitrų pieno 0.5 stiklinės pomidorų padažo 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 1 valgomasis šaukštas vorčesterio padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Česnaką sugrūsti.
Receptas. Pyragas su jautienos įdaru
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 500 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos 4 vienetai svogūnų laiškų 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų 500 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė) PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną, smulkintus svogūnų laiškus, druską, pipirus, pomidorų pastą sudedame į įkaitintą keptuvę ir pakepiname apie 15 minučių.
Receptas. Turkiška pica
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus (tešlai) 2 česnakų šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės petražolių (smulkintos) 4 vienetai pomidorų pastos (nedideli) 1 vienetas svogūnų 200 gramų kiaulės faršo 200 gramų jautienos faršo šiek tiek kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (tešlai) 450 gramų kvietinių miltų (tešlai) 200 mililitrų pieno (tešlai) šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis druskos ...
Receptas. Makaronai su faršu
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 175 gramai kiaulės faršo 175 gramai jautienos faršo 5 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 250 gramų spagečių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Į sūdytą verdantį vandenį sudedame spageti makaronus. Kol verda makaronai, paruošiame faršą. Į įkaitintą keptuvę sudedame jautienos ir kiaulienos faršą ir apkepiname, kad faršas būtų birus.
Receptas. Naminė sočioji lazanija
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų 6 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 800 gramų jautienos faršo 150 gramų majonezo 300 gramų makaronų (vamzdeliai) šiek tiek druskos 150 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti verdančiame pasūdytame vandenyje makaronus.
Receptas. Kitokia lazanija
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek petražolių 300 gramų pomidorų pastos (trinti, tyrė) 3 vienetai svogūnų 700 gramų jautienos faršo (ar kalakutienos, vištienos) 2 valgomieji šaukštai acto (balzaminis) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsos padažui ingredientai išvardinti aukščiau, o baltajam reiks: 3 kiaušinių baltymai, išplakti iki standžių putų 150g rikotos (gaminau pati va taip) 125ml neriebaus pieno 1 a.š. garstyčių truputis tabasco padažo (aš vieto...
Receptas. Makaronų užkepėlė su šparaginėmis pupelėmis ir faršu
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai svogūnų 200 gramų kiaulės faršo 200 gramų jautienos faršo 4 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 350 mililitrų pieno 200 gramų makaronų šiek tiek druskos 500 gramų sparaginių pupelių 50 gramų sūris (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirti. Šparagines pupeles išvirti pasūdytame vandenyje (5 min.
Receptas. Jautienos apkepas su ravioliais
INGREDIENTAI: 75 gramai alyvuogių (juodosios,be kauliukų) 2 česnakų 800 gramų pomidorų pastos (konservuoti) 1 vienetas svogūnų 350 gramų jautienos faršo 150 mililitrų raudonojo vyno 50 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus šiek tiek žalumynų 150 gramų mocarelos sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, kepti 5 min.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 500 gramų jautienos faršo 300 gramų makaronų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas morkų 200 mililitrų grietinėlės 3 skiltelės česnakų 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 arbatinis šaukštelis aliejaus 1 žiupsnelis prieskonių 0.5 žiupsnelio druskos 0.5 žiupsnelio pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Kukuliai pomidorų padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 350 gramų pupelių (konservuotos (padažui)) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų ((padažui)) 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 150 gramų konservuotų kukurūzų ((padažui)) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (augalinis, kepimui) 2 vienetai duonos (riekės) PARUOŠIMO BŪD...
Receptas. Rigatoni makaronai su jautiena
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai bazilikų (kapotas) 4 stiklinės česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai petražolių (kapotos) 250 gramų pomidorų pastos (grūsti) 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos faršo 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 stiklinė raudonojo vyno 400 gramų makaronų (Rigatoni, virti) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai įkaitinkite.
Receptas. Jautiena įdarytos paprikos
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai paprikų 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 450 gramų jautienos faršo 50 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Paprikų viršūnėles nupjauname ir išvalome. Susmulkiname salierus, grybus. Įkaitiname aliejų ir pakepiname keptuvėje svogūnus.
Receptas. Bulvinukas
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 100 gramų jautienos faršo 100 mililitrų pieno 0.5 stiklinės vandens šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus 3 valgomieji šaukštai sviesto 3 valgomieji šaukštai kečupo 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės (prieskoniai) PARUOŠIMO BŪDAS: Jei atsibodo įprastas kugelis ar česnakai, siūlau jums šį labai lengvą ir sotų patiekaliuką.
Receptas. Kotletukai pomidorų pastos padaže
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai svogūnų 400 gramų kiaulės faršo 200 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių 1 valgomasis šaukštas manų kruopų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 2 stiklinės sultinio (daržovių) šiek tiek prieskonių (kiaulienai) 4 valgomieji šaukštai pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos ir jautienos faršą sumaišiau su kiaušiniais, išspaustu če...
Receptas. Lazanija su jautiena
INGREDIENTAI: 500 gramų lazanijos lakštų ((lakštai)) 50 gramų sviesto 100 gramų salierų ( šaknys) 500 gramų jautienos (faršas) 500 gramų kiaulienos (faršas) 1 vienetas jautienos faršo 3 skiltelės česnakų 1 galva svogūnų 3 vienetai pomidorų pastos 1 stiklinė padažo (BEŠAMELIO) 100 gramų sūris (DŽIUGAS) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Padažui: 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 valgomieji šaukštai miltai 250 mililit...
Receptas. Jautienos kukuliai su alyvuogėmis ir pomidorais
INGREDIENTAI: 150 gramų alyvuogių (be kauliukų, žaliosios) 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek maltos kalendros 0.5 arbatinio šaukštelio kmynų 400 gramų konservuotų pomidorų 1 vienetas svogūnų 800 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių 200 gramų pieno šiek tiek druskos 2 vienetai bandelių Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Kepti riestainiai su mėsa ir sūriu
INGREDIENTAI: 400 gramų bandelių (riestainiai) 350 gramų kiaulės faršo 150 gramų jautienos faršo 500 mililitrų pieno 150 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (mėsai) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Sudedame riestainius į dubenį ir užpylę šiltu pienu paliekame maždaug 15-20 min., kad suminkštėtų, bet nepasileistų. Sutarkuojame sūrį. Kiaulienos faršą sumaišome su jautienos faršu, druska, pipirais bei mėsos prieskoniais.
Receptas. Heraklio Kukuliai
INGREDIENTAI: 1 vienetas svogūnų šiek tiek jautienos faršo (ir kiaulienos faršas) šiek tiek kiaušinių šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Išsiverdame kiaušinius, atvėsiname, nulupame. Pasiruošiame heraklio kukulius: imame faršą, į jį dedame pjaustyto svogūno galvą, mušame žalią kiaušinį, beriame žolelių prieskonių (baziliko, petražolių ir kt. ką turite), citrinpipirių, druskos, kardamono.
Receptas. Pietų Afrikos patiekalas iš jautienos faršo
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių 2 valgomieji šaukštai peletrūno 2 vienetai laurų lapų (užpilui) 50 mililitrų migdolų (pasmulkinti) 1 vienetas obuolių 1 vienetas svogūnų 400 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių (užpilui) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 50 mililitrų džiūvesėlių 100 mililitrų pieno 300 mililitrų pieno (užpilui) 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomieji šaukštai kario PARUOŠ...
Receptas. Balandėliai su įvairiais įdarais ir padažais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas kopūstų 0.5 stiklinės ryžių 100 gramų svogūnų 500 gramų jautienos faršo (su kiauliena maišytas) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorų padažui: 1 – 2 tirpaus sultinio kubeliai, 3 šaukštai pomidorų tyrės, 2 šaukštai sviesto, Pipirų, Druskos.
Receptas. „Putpelių kojelės“
INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai svogūnų 350 gramų kiaulės faršo 150 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė džiūvesėlių (malti) 200 gramų majonezo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 200 gramų grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės sūrių lazdelių. Iš grietinės, majonezo bei miltų suminkome elastingą tešlą.
Receptas. Koldūnai „Saulutė“
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek mairūnų 40 gramų porų (baltosios dalys) 100 gramų ryžių (miltai) 20 gramų svogūnų (žali) 120 gramų kiaulės faršo 60 gramų jautienos faršo 100 gramų kvietinių miltų 80 gramų pieno 40 gramų vandens 1 valgomasis šaukštas grietinėlės šiek tiek druskos 40 gramų aliejaus šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 60 gramų mocarelos sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai pieną, vandenį, aliejų, ryžių ...
Receptas. Įdarytos pievagrybių kepurėlės
INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 vienetas salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 300 gramų jautienos faršo (kepintas) 12 vienetų pievagrybių (dideli) šiek tiek aliejaus 1/3 stiklinės salsa padažo 0.5 stiklinės mocarelos sūrio (smulkintas) PARUOŠIMO BŪDAS: Pakepintą jautienos faršą sumaišome su susmulkintais pievagrybių koteliais, svogūnu, salieru, česnaku bei salsa padažu ir pakepiname keptuvėje, kol išgaruoja drėgmė.
Receptas. Mėsa įdaryti kopūstų suktinukai su pomidorų padažu „Niños Envueltos“
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas kopūstų 1 vienetas morkų 1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas) 2 valgomieji šaukštai petražolių (džiovintos) 3 valgomieji šaukštai petražolių (šviežios) 1 stiklinė ryžių 1 vienetas svogūnų 250 gramų kiaulės faršo 250 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 1...
Receptas. Jautiena ir ryžiais įdarytos cukinijos
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės ryžių 2 vienetai svogūnų 400 gramų jautienos faršo šiek tiek majonezo 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 4 vienetai cukinijos (nedidelė) PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite minkštimą. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi.
Receptas. Koldūnai su jautiena
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 100 gramų kiaulės faršo 300 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų pieno šiek tiek druskos šiek tiek svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus supilti ant stalo ir viduryje kauburio padaryti duobutę. 1 kiaušinį išplakti su pienu ir šiek tiek druskos. Kiaušinio ir pieno plakinį supilti į miltų duobutę ir išminkyti tešlą.
Receptas. Kebabai su obuoliais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai obuolių 700 gramų kiaulės faršo 300 gramų jautienos faršo 0.5 vieneto batono šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (kiaulienai/jautienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir sutarkuojame smulkiausia tarka. Kiaulieną ir jautieną sudedame į vieną dubenį, sudedame tarkuotus obuolius, pusę sutrupinto šviežio batono, prieskonius ir gerai išminkome.
Receptas. Balandėliai pagal Sandrą
INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų (didelė galva) 6 vienetai morkų (vidutinės) 125 gramai ryžių 300 gramų kiaulės faršo 300 gramų jautienos faršo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (mėsai) PARUOŠIMO BŪDAS: Apvirti kopūstą ir atsargiai nuimti didžiuosius lapus. Išvirti ryžius ir atvėsinti. Ryžius, kiaulienos bei jautienos faršą sumaišyti ir pagardinti prieskoniais. Paimti kopūsto lapą, ant jo galo dėti faršo ir suvynioti.
Receptas. Čili sriuba
INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 vienetas paprikų 500 gramų pomidorų pastos 400 gramų pupelių (raudonos, konservuotos) 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos faršo šiek tiek sūris (fermentinis) šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek prieskonių (čili arba jautienai) 1 vienetas čili pipirų šiek tiek žalumynų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite nuo jų odelę.
Receptas. Jautienos burritos
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek salotų 1 vienetas svogūnų 600 gramų jautienos faršo 1 stiklinė pomidorų padažo šiek tiek aliejaus šiek tiek grietinės 5 vienetai tortilijos šiek tiek sūris (tarkuotas) šiek tiek padažo (guacamole) PARUOŠIMO BŪDAS: Guacamole padažą galite pasigaminti iš 1 sutrinto prinokusio avacado, 1 valgomojo šaukšto majonezo, 1 arbatinio šaukštelio laimo sulčių ir 3 skiltelių česnako, viską kartu sumaišant iki vientisos ...
Receptas. Aštrus mėsos troškinys su chimichurri padažu
INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 1 valgomasis šaukštas paprikų (rūkyta, milteliai) 2 vienetai svogūnų 300 gramų jautienos faršo 2/5 stiklinės alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 2 stiklinės sultinio (jautienos) 2 arbatiniai šaukšteliai čili pipirų (milteliai) 2 vienetai čili pipirų (pipirai, raudoni) 1 stiklinė prieskonių (Chimichuri) 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (malti) 2 valgomieji šaukštai ...
Receptas. Meksikietiškas sriuba
INGREDIENTAI: 1 kilogramas jautienos faršo 1 skardinė konservuotų pupelių 1 skardinė konservuotų pomidorų 100 gramų sūris 0.5 vieneto čili pipirų 5 valgomieji šaukštai aliejaus 4 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode įkaitinti aliejų, jame apkepinti faršą ir smulkintą česnaką. Supilti pomidorus ir pupeles, smulkintą čili pipirą, pagardinti druska ir troškinti pusvalandį.
Receptas. Musak
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai svogūnų 300 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių 3 valgomieji šaukštai pieno šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 50 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje.
Receptas. Kukuliai pomidorų padaže
INGREDIENTAI: 700 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių 1 sauja ryžių 1 žiupsnelis druskos Padažui: 200 gramų konservuotų pomidorų 200 mililitrų vandens 1 vienetas svogūnų 50 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Jautienos faršą išminkyti su kiaušiniu, virtais ryžiais ir druska. Formuoti kukulaičius. Kukulaičius apkepti keptuvėje iš visų pusių.
Receptas. Škotiški kiaušinukai
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis paprikų (raudona, milteliai) 0.5 vieneto svogūnų 600 gramų jautienos faršo 20 vienetų kiaušinių (putpelės) 1 vienetas kiaušinių (vištų) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Šiam receptui galite naudoti ir vištų kiaušinius, tačiau šiuo atveju gausis didesni kukuliai.
Receptas. Kalėdinis kalakutas
INGREDIENTAI: 12 vienetų gvazdikėlių 20 gramų juodųjų pipirų (trinti) 100 gramų kedro riešutų 5 vienetai laurų lapų 250 gramų medaus 1 vienetas svogūnų 400 gramų vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės) 300 gramų jautienos faršo 4 kilogramai kalakutienos 6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių 5 valgomieji šaukštai sojos padažo 5 litrai vandens 250 gramų druskos 7 valgomieji šaukštai sviesto 12 vienetų kvapiųjų pipirų (t...
Receptas. Višta su perlinių kruopų, granatų bei jautienos įdaru
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek granatų (sėklos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (sėklos) šiek tiek kalendrų (šviežia) 2 valgomieji šaukštai kalendrų (šviežia, smulkinta) 1 vienetas svogūnų 500 gramų vištiena 350 gramų jautienos faršo 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai perlinių kruopų šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis) 3 valgomieji šaukštai ...
Receptas. Raganos kepsnys arba pagerintas kugelis
INGREDIENTAI: 12 vienetų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 400 gramų jautienos faršo 150 gramų sūris šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek prieskonių (faršui arba bet kokie mėgstami) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves smulkiai sutarkuojame, kaip įprasta kugeliui. Tarkius nuplikome verdančiu vandeniu ir paliekame nemaišę kuriam laikui, kad išsiskirtų krakmolas.
Receptas. Mėsinė "duona"
INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos faršo 500 gramų kalakutų faršo 2 vienetai kiaušinių 50 gramų džiūvesėlių šiek tiek druskos 1 vienetas čili pipirų (ankštis) PARUOŠIMO BŪDAS: Čili pipirą susmulkinti, pašalinti sėklas. Faršą sumaišyti su džiūvėsėliais, čili, druska ir kiaušiniais. Faršo tešlą sudėti į kvadratinę kepimo formą, išteptą sviestu. Formą uždengti su folga ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 1,5 val. Kai iškeps, palikti 20 min, kad atvėstų.
Receptas. Meksikietiški pyragėliai
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai alyvuogių (smulkintos) šiek tiek bazilikų 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse) 0.5 vieneto svogūnų 400 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (išplakti su 1 šaukštu vandens) 2 vienetai kiaušinių (kietai virti) 4.5 stiklinės kvietinių miltų 3/5 stiklinės vandens šiek tiek druskos ((įdarui)) 2 arbatiniai šaukštel...
Receptas. Plovas su kopūstais
INGREDIENTAI: 300 gramų kopūstų 2 vienetai morkų 1 stiklinė ryžių 2 vienetai svogūnų 250 gramų kiaulės faršo 250 gramų jautienos faršo 100 gramų sviesto 2 vienetai sultinio (kubeliai) 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Gilioje keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti faršą, truputį patroškinti. Tada sudėti tarkuotas morkas, susmulkintus svogūnus, užpilti sultiniu, paruoštu iš sultinio kubelių, sudėti pomidorų pastą, prieskonius.
Receptas. Lazanija su jautienos faršu
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek muskato 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti be odelių) šiek tiek rozmarino 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos faršo 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 0.5 litro pieno 400 gramų makaronų (lakštiniai) šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 100 gramų mocarelos sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje pakepinti faršą, smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką, įberti druskos...
Receptas. Mėsos kukuliukai su daržovėmis
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų (raudonieji) 300 gramų kiaulės faršo (liesas) 300 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (malti) 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (mėsai) 1 vienetas cukinijos šiek tiek raudonėlių (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Cukiniją sutarkavau.
Receptas. Švilpynės
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 0.5 kilogramo jautienos faršo 250 gramų makaronų (itališki (dideli vamzdeliai)) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinę ir prieskonius sudėti į faršą ir viską išmaišyti. Makaronus prikimšti faršo ir išvirti pasūdytame vandenyje. Patiekti su grietine, sviestu ar kitokiu padažu.
Receptas. Netikras zuikis
INGREDIENTAI: 750 gramų jautienos faršo 170 gramų kiaulės faršo 1 vienetas kiaušinių 1 valgomasis šaukštas šalavijų (smulkinti) 1 valgomasis šaukštas garstyčių 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrė 110 gramų džiūvesėlių 0.5 vieneto maltos saldžiosios paprikos 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų (šviežiai grūsti ) 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Mėsos vyniotinis su kiaušiniais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų šiek tiek muskato šiek tiek petražolių 2 vienetai svogūnų 350 gramų kiaulės faršo 350 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių 25 gramai kiaulės šoninės (rūkyta) 1 vienetas bandelių 0.5 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Rūkytą šoninę supjaustome kubeliais ir apkepiname. Sudedame nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus ir patroškiname 5 min.
Receptas. Meksikietiška sriuba su makaronais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų 600 gramų pomidorų pastos (konservuoti, be odelių) 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos faršo 200 gramų makaronų 1 arbatinis šaukštelis druskos 1.5 litro sultinio (jautienos) 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų 600 mililitrų padažo (salsa) PARUOŠIMO BŪDAS: Papriką ir svogūną supjaustyti smulkiai. Faršą pakepti kartu su smulkinta paprika ir svogūnu.
Receptas. Vyriški pietūs
INGREDIENTAI: 30 gramų margarino 200 gramų svogūnų 220 gramų jautienos faršo 50 gramų pomidorų padažo 230 gramų makaronų šiek tiek vandens (arba vynas) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių 50 gramų sūris (50%) PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdame makaronus. Supjaustytus svogūnus kepame margarine, kol įgaus aukso spalvą.