Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

4 kiaušinių baltymai;
200 g cukraus miltelių;
200 ml grietinėlės;
vanilinis cukrus;
šviežios uogos.

Gaminimas

Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po šaukštą cukraus. Plakame gana ilgai, kol pasidarys standžios blizgančios putos. Skardą ištiesiame sviestiniu popieriumi, ant jo formuojame nedidelį kvadratą iš išplaktų baltymų. Skardą kišame į orkaitę ir 150 C temperatūroje pyragaitis kepa apie 70 min. Tada išjungiame orkaitę ir geras porą valandų paliekame džiūti. Tuo tarpu išplakame grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir, prieš patiekiant, pyragaitį apipilame plakta grietinėle ir pabarstome šviežiomis uogomis. Galima papuošti mėtos lapeliais.

Gairės: Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis, kiaušinių baltymai, cukraus milteliai, grietinėlė, vanilinis cukrus, šviežios uogos.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis
Plikytos tešlos pyragaičiai
 
 
Į viršų