Pyragėliai su kalakutiena ir grybais
- Ingredientai
Druska;
1 kiaušinis;
2 kiaušinių tryniai;
130 g lydyto sviesto;
250 g maltos kalakutienos;
malti juodieji pipirai;
250 g miltų;
miltai tešlai kočioti;
100 g pievagrybių;
1 svogūnas;
tarkuotas muskato riešutas.- Gaminimas
-
Iš miltų, 3 šaukštų šalto vandens, 100 g lydyto sviesto, druskos ir kiaušinių trynių užminkyti minkštą tešlą. Ją susukti į foliją ar maišelį ir apie 30 min. laikyti šaltai. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Grybus nuplauti, nuvalyti ir smulkiai sukapoti. Keptuvėje įkaitinti likusį sviestą, pakepinti svogūnus ir grybus. Masę atvėsinti. Mėsą išmaišyti su atšalusia grybų mase, paskaninti druska, pipirais, muskato riešutu (įdaras turi būti aštrus). Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti tešlos lakštą ir išpjauti apie 7 cm skersmens skritulius. Atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio. Į kiekvieną tešlos gabalėlį dėti įdaro, skritulio kraštus patepti plaktu kiaušinio baltymu. Sujungti pyragėlių kraštus ir gerai užspausti. Viršų patepti plaktu kiaušinio tryniu ir dėti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepti apie 20 min. 200 C temperatūros orkaitėje.
Gairės: druska, kiaušinis, kiaušinių tryniai, lydytas sviestas, malta kalakutiena, juodieji pipirai, miltai, pievagrybiai, svogūnas, muskato riešutas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
Kalakutiena su daržovėmis
Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |
Troškinti vištų skrandukai
Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |
Įdaryti vamzdiniai makaronai
Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |
Baklažanų bokšteliai
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |
Troškinta vištiena su daržovėmis
Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais
Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |
Vištiena mandarinų apklote
Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |
Vištienos file agurkėlių apklote
Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |
Vištienos kepsnys
Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |
Sparneliai meduje
Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |
Kimšti vištienos ketvirčiai
Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |
Žąsis su obuoliais
Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |
Kimšta antis su bulvėmis
Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |
Saldžiai rūgšti vištiena
Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |