Grybų sriuba
- Ingredientai
3 bulvės;
druska;
pipirai;
universalūs prieskoniai;
100 g lašinukų;
2 morkos;
petražolės;
krapai;
saliero lapeliai;
5 g sviesto;
1 svogūnas;
1 l vandens;
300 g virtų grybų.- Gaminimas
-
Pirmiausia reikia užvirinti vandenį. Užvirus vandeniui sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei supjaustytas bulves, truputi apvirti ir sudėti virtus grybus. Palikti virti ant nedidelės ugnies apie 15 min. Tuo tarpu kol verda pasiruošiam lašinukus su svogūnu. Lašinukus supjaustyti labai smulkiais kubeliais svogūną taip pat. Pakepinti kol svogūnas įgaus gražią auksine spalvą. Jei iš lašinuko neišgaunat riebaliuko, kepkit su sviestu. Taigi iš keptuvės visa kas pakepė po 15 min supilam i puodą kuriame verda daržovės su grybais. Paliekam pavirti 5 min. supjaustome žalumynus ir sudedam i puodą ir pačioje pabaigoje sudedame druską, prieskonius ir pipirus. Dar 10 min paverdam ir galim skanauti. Jei mėgstate, galite įsidėti grietinės.
Gairės: bulvės, druska, pipirai, universalūs prieskoniai, lašiniai, morkos, petražolės, krapai, saliero lapeliai, sviestas, svogūnas, vanduo, virti grybai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Aštri vištienos sriuba
Į karštą vandenį užmerkiame baltuosius kinietiškus "Fungus" grybus.Kokiam pusvalandžiui.... |
Daržovių sriuba su pievagrybiais
Užvirinti puode vandenį, bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, kopūstą sutarkuoti per burokinę trintuvę,... |
Raudonoji jūra lėkštėje
Pirmiausia trumpai nuviriname (5 min) vištienos blauzdeles, kad nueitų visi nešvarumai ir... |