Virtiniai
- Ingredientai
Tešlai reikia:
0,5 kg miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
stiklinės vandens arba tokio pat kiekio pieno, praskiesto vandeniu.- Gaminimas
-
Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad ištirptų druska), vėliau pilkite likusį vandenį ir miltus. Užmaišykite tešlą.
Virtinių gaminimas
Pirmas būdas. Paruoštą tešlą suskirstykite slyvos dydžio gabalėliais, plonai iškočiokite, į vidurį įdėkite pasirinktą įdarą ir tešlos kraštus gerai užspauskite.
Antras būdas. Tešlos gabalą iškočiokite plonu sluoksniu, pakraščiu (per 2–3 cm) vienas nuo kito kupsteliais išdėliokite įdarą ir uždenkite tešlos kraštu. Pirštais prispauskite tešlą prie įdaro ir specialia formele arba stikline išspauskite virtinius. Virtinių kraštus dailiai užsukite. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 minučių. Išvirtus išgriebkite kiaurasamčiu, užpilkite trupučiu riebalų (kad nesuliptų) ir atsargiai išmaišykite. Virtinius su mėsos, kopūstų ar žalių bulvių įdaru virkite 15–20 min. Patiekite su norimais padažais.
Gairės: miltai, kiaušiniai, druska, vanduo, pienas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Tailandiška aštriai- saldi jūros gerybių
| Susmulkintus česnakus su svogūnais pakepinti ant sviesto. Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiomis... |
Pyragėliai su kalakutiena ir grybais
| Iš miltų, 3 šaukštų šalto vandens, 100 g lydyto sviesto, druskos ir kiaušinių... |
Tortas keptuvejė
| Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... |
Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru
| Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... |
Pyragas su varške ir pomidorais
| Iš sluoksniuotos tešlos lakšto išpjauti maždaug 25 cm dydžio blyną, kurį padėti ant... |
Bandelės su daržovėmis
| Kubeliais supjaustykite šalto rūkymo šoninę ir ją pakepinkite. Sudėkite šaldytas daržoves su... |
Kokosiniai keksai
| Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir... |
Obuolinis čatnis
| Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,... |
Įdaryti obuoliai
| Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... |
Ledai tik suaugusiems
| Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... |
Namuose gaminti grietininiai ledai
| Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... |
Sūrio mišrainė
| Sūrį, kiaulienos liežuvį supjaustyti kubeliais, porą smulkiai supjaustyti. Įdėti konservuotus kukurūzus, prieskonius... |
Makaronų mišrainė su tunu
| Makaronus išvirti, agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustyti, įdėti pagal jūsų skonį prieskonių ir... |
Salotos ''TRIO''
| Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedynais ir nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti užpylus... |
Tuno salotos
| Pekino salotą supjaustyti juostelėmis, agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis, virtą kiaušinį... |


