Špinatų sriuba
- Ingredientai
200 g špinatų;
100 vnt nedidelių cukinijų;
100 g žalieji žirneliai;
100 g morkų;
1 nedidėlis svogūnas;
1.5 valg. šaukšt. sviesto;
1 valg. šaukšt. miltų;
1 l daržovių sultinio arba vandens;
2 valg. šaukšt. grietinės;
druska ir pipirai - pagal skonį;
petražolės ir čiobreliai - 1 saujelė- Gaminimas
-
Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles susmulkinkite, morkas ir svogūną kubeliais supjaustyti. Žirnelius galima naudoti ir konservuotus. Puode išlydyti sviestą ir jame kepti svogūnus, kol jis taps skaidrus. Tada sudėti visas daržoves ir dalį prieskoninių žolelių ir ant silpnos ugnies troškinti apie 3 minutes. Tuomet į puodą reikia suberti miltus, maišant kepti. Supilti daržovių sultinį arba vandenį ir užvirinti. Užvirus vandeniui, puodą ant silpnos ugnies virinti dar 5 minutes, kol žirneliai ir morkos suminkštės. Baigus virti sudėti grietinę, prieskonius. Prieš patiekiant į lėkštę įberti šiek tiek smulkintų petražolių ir čiobrelių.
Gairės: špinatai, Cukinijos, žalieji žirneliai, svogūnas, morkos, miltai, grietinė, druska, pipirai, petražolės, čiobreliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Tailandiška aštriai- saldi jūros gerybių
Susmulkintus česnakus su svogūnais pakepinti ant sviesto. Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiomis... |
Troškinta vištiena su daržovėmis
Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |
Troškinys ir sriuba viename
Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |
Šalta mėlynių sriuba
Uogos užpilamos verdančiu vandeniu, suberiami prieskoniai, pavirinama ir ištrinama. Supilama grietinė su joje... |
Aštri sriuba
Faršą sudedame į keptuvėje įkaitiną aliejų, pabarstome prieskoniais ir sukepiname. Morkas sutarkuojame... |
Pomidorų sriuba
Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu.... |
Grybų sriuba
Pirmiausia reikia užvirinti vandenį. Užvirus vandeniui sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei supjaustytas... |
Daržovių sriuba
Smidrus nulupti, nupjauti abu galus ir supjaustyti maždaug 3-4 cm ilgio gabaliukais. Cukinijas supjaustyti... |
Špinatų sriuba
Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... |
Sriuba su voveraitėmis
Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... |
Daržovių sriuba su vištiena
Visas daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir beriame į puodą, kur jau verda vištienos gabaliukai.... |
Trinta morkų sriuba su saulėgrąžomis ir skrebučiais
Nuskutam bulves ir morkas, nusilupam svogūnus ir kiek pasmulkinę metam į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Galim... |
Taupi, sveika ir gardi sriuba
Morkas, bulves nulupame, nuplauname. Bulves supjaustome kūbeliais, morkas sutarkuojame burokinę tarka. Kopūsto... |
Sriuba "vaikų džiaugsmas"
Užviriname puodą vandens, sudedame nuplautus džiovintus vaisius (vaisiai gali būti įvairus: razinos, slyvos,... |
Sūrio sriuba
Visą faršą reikia apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus, ant mažos ugnies, kol apskrus. Supjaustyti poras... |