Lazanija
- Ingredientai
Mėsos padažui:
1 kg neriebios jautienos kalakutienos ar vištienos faršo;
2 valg. šaukštai balzaminio acto;
3 smulkiai supjaustyti svogūnai;
3 skiltelės smulkinto česnako;
300 g trintų pomidorų tyrės;
smulkintų petražolių;
truputis druskos.Baltajam padažui: 3 kiaušinių baltymai (išplakti iki standžių putų);
150 g rikotos arba gerai ištrintos lietuviškos varškės'
125 ml neriebaus pieno;
1 arbat.šaukšt. garstyčių;
truputis tabasco padažo (arba šiek tiek kajeno pipiriuko).- Gaminimas
-
Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio riebalo). Pakepiname vis pamaišydami apie 6-7min kol mėsa pakeis spalvą. Pilame truputį balzaminio acto, sudedame svogūnus, česnakus, pamaišome. Tada pilame pomidorus, kuriuos, beje, galima naudoti ir šviežius, tik pasmulkinti vertėtų arba išvis naudoti cherry mažuliukus pomidoriukus, tokiu atveju reikėtų pilti dar ir sultinio, kad būtų iš ko troškintis mėsai. Pagardiname petražolėmis, druska ir troškiname apie 10min uždengtu dangčiu.
Toliau ruošiame neriebų baltąjį padažą. Į išplaktus baltymus dedame rikotą ir gerai išmaišome iki vientisos masės, pilame pieną, dedame pagardus ir vėl gerai išmakaluojam.
Toliau sluoksniuojame. Į karščiui atsparų indą pilame pusę mėsos padažo. Tada dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, kad jie padengtų mūsų mėsytę, gali tekti šiek tiek aplaužyti lakštus, bet nieko tokio. Tada vėl pilame likusią mėsą, dėliojame lakštus ir galiausiai užpilame baltuoju padažu. Pabarstome parmezano, Džiugo ar kokiu kitu panašiu sūriu ir kepame 40min iki 200C įkait. orkaitėje.
Gairės: Jautienos faršas, balaziminis actas, svogūnai, česnakas, pomidorų tyrė, petražolės, druska, pienas, garstyčios, kiaušiniai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Makaronai su krevetėmis





Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |

Makaronai su šonine ir pievagrybiais





Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išverdame makaronus. Svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius ir... |

Lazanija su cukinija





Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą... |

Kiaušiniais užkepti makaronai





Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perliekit šaltu vandeniu ir dėkite į šalį.... |

Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas





Susmulkinti pipiriuką čili ir sumaišyti su supjaustytu svogūnu, apkepinti aliejuje. Vištų kepenėles... |

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu





Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1... |

Kepenėlių tortas





Viska sumaišyt ir iškepti blynus (didumo tokio, kokio dydžio bus tortas).Jei gaunasi tiršta... |

Pistacijomis įdaryta višta





Vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti mėsą ir kaulus nuo odos,labai atsargiai, kad oda... |

Vištiena su spagetti makaronais





Verdančiame vandenyje išverdame makaronus, perskalaujame po šaltu vandeniu ir sumaišome su... |

Vištienos pyragas





Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais... |

Vištiena su medumi





Sumaišomas margarinas, medus, druska, garstyčios ir karis. Užpilama ant vištienos. Kepama orkaitėje... |

Švelni vištiena su abrikosais





Vištienos filė išplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Filė apkepti, įdėti druskos pagal... |

Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai





Vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Pabarstome prieskoniais. Palaukiame apie 10-15 min, kol... |

Vištiena su kariu ir medumi





Apiberti vištieną druska, kariu ir pipirais. Česnakus smulkiai sutarkuoti ir įtrinti į vištieną.... |

Vištiena su pomidorų salotomis





Vištienos šlauneles apiberti prieskoniais ir druska, ištepti vištieną majonezu, kad ji... |