REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
VMI skelbia pajamų deklaravimo startą (nuotr. Fotodiena.lt)

„Atlikite tam tikrą veiksmą iki savaitės galo ir atsiimkite savo 6 tūkst. eurų“, – tokius laiškus valstybinėmis institucijomis ir komerciniais bankais prisidengę sukčiai masiškai siunčia Lietuvos gyventojams.

3

„Atlikite tam tikrą veiksmą iki savaitės galo ir atsiimkite savo 6 tūkst. eurų“, – tokius laiškus valstybinėmis institucijomis ir komerciniais bankais prisidengę sukčiai masiškai siunčia Lietuvos gyventojams.

REKLAMA

Portalo tv3.lt skaitytojai dalinasi nerimą keliančiais sukčių elektroniniais laiškais, kuriuose prisistatoma Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) „Sodros“, bei banko „Swedbank“ vardu, primenant apie „tariamas pinigų perlaidas“.

Apie sukčius įspėja ne tik VMI, „Sodra“, bet ir Lietuvos policija. Informacijos iš žmonių apie tokius laiškus pareigūnai sulaukė nuo praėjusios savaitės pabaigos, teigė policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

„Būkite atidūs, sukčiai! Jei gavote tokias ar panašaus pobūdžio žinutes, ar pranešimus, nespauskite nuorodų ir neatidarinėkite“, – savo „Facebook“ paskyroje perspėja policija.

REKLAMA
REKLAMA

VMI atstovė spaudai Rūta Asadauskaitė portalui tv3.lt taip pat sakė, kad inspekcija gyventojų skundų apie sukčių laiškus sulaukė net ir per šventes. VMI atstovė gyventojus įspėjo į tokius laiškus neatsakinėti ir nereaguoti.

REKLAMA

„Kažkas, pasinaudodamas šventėmis, nori nudžiuginti jus „pinigų perlaidomis“. Netikėkit, kad švenčių proga sukčiai, prisidengdami VMI vardu, jums staiga nei iš šio, nei iš to pervedė pinigų. Patariame į tokius laiškus nereaguoti ir net nesusimąsčius juos ištrinti. Saugokite savo asmeninius duomenis. Primename, kad permokas, pervestas Mokesčių inspekcijos, jūs gaunate tiesiai į savo banko sąskaitą. Ir nereikia jų „išsigryninti per savaitę“. Jos jūsų ir be „išsigryninimo“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo VMI.

„Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius portalui tv3.lt taip pat patvirtino, kad bankas jokių panašių laiškų nesiuntė ir nesiunčia. Banko atstovas gyventojus ragina panašaus pobūdžio laiškų neatidarinėti, neatsakyti į juos suteikiant savo asmeninę informaciją ir visada kreiptis į banką, jei kilo klausimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Gavę įtartinus laiškus, tokius, kokių niekada nesate gavę, rekomenduojame neatidaryti jokių prisegtų priedų, jeigu prašoma atskleisti savo prisijungimo duomenis ar mokėjimo kortelės duomenis, jokiu būdu to nedaryti. Sukčiai nuolatos stebi situaciją ir, aišku, jų išmanumui nėra ribų, tai jie vis sugalvoja naujų būdų, kaip tuos gyventojus atakuoti. Mūsų bendras patarimas būtų niekada stačia galva nepulti daryti to, ko jūsų prašo“, – tv3.lt sakė S. Abraškevičius.

„Sodra“ taip pat perspėja apie sukčių siunčiamus elektroninius pranešimus, kuriuose raginama spausti aktyvias nuorodas ir sumokėti įmokas arba susigrąžinti permokas, deklaruoti pajamas. Nieko bendro su „Sodra“ šie pranešimai neturi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įtartiną laišką gavę gyventojai jo tikrumą gali patikrinti keliais būdais. Bet kuris į elektroninį paštą atsiųstas pranešimas taip pat atsiduria ir asmeninėje „Sodros“ paskyroje gyventojui arba draudėjui. Taip pat kilus įtarimų galima su mūsų specialistais susisiekti tel. 1883 ir pasitikslinti. Kviečiame gyventojus būti budrius ir neskubėti atidaryti nuorodų“, – pranešime spaudai aiškino „Sodros“ valdybos Klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis.

Portalas tv3.lt primena, kad Valstybinė mokesčių inspekcija šiuo metu gyventojams iš tiesų grąžina pajamų mokesčio permokas. Bet apie bet kokias permokas sužinosite prisijungę prie Elektroninių valdžios vartų ar susisiekę su VMI.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų