REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Oro uostai yra labai specifinės erdvės, kuriose galioja savitos taisyklės – čia vyksta įvairūs patikrinimai, slepiasi ieškomi asmenys, paprastas anekdotas gali sukelti didžiulę paniką... Daug žmonių nemėgsta oro uostų dėl skubėjimo, įtampos, labirintą primenančio išplanavimo ir nebuvimo ką veikti. Tačiau vienas didžiausių Europos oro uostų – Amsterdame esantis Schipol – paneigia daug su oro uostais siejamų steriotipų.

REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingas dydis

Į Schipol oro uostą griežtai patartina atvykti prieš dvi valandas, o tarpinių skrydžių atveju turėti mažiausiai valandos tarpą. Žinoma, tais atvejais, jei keliaujate ne Šengeno erdvėje, būtina pasilikti atitinkamai daugiau laiko. Griežtas taisyklės laikymasis būtinas dėl šio oro uosto dydžio – kalbame apie kur kas daugiau nei 100 vartų. Pirmos mintys apie oro uosto teritoriją ateina tuomet, kai nusileidęs lėktuvas dar bent 10-15 minučių važiuoja į jam paskirtą aikštelę. Jau išlipus ir ieškant savo kito skrydžio iš pradžių viskas atrodo paprasta – tarkime, kad per valandą laiko reikia atlikti visas dokumentų ir saugumo patikros procedūras ir susirasti vartus. Bet pamačius švieslentę, kurioje nurodoma jog vien iki reikiamo sektoriaus laukia dvidešimties minučių kelionė pėsčiomis (net ir naudojantis greitaisiais takais), kyla klausimas, ar tikrai pavyks spėti.

REKLAMA

Keleivių patogumui ir siekiant sumažinti pasiklydimo tikimybę oro uosto sektoriai yra atriboti vieni nuo kitų. Tai reiškia, kad norėdami „netyčia atklysti“ į sektorių, iš kur vykdomi skrydžiai į, pavyzdžiui, JAV ir Kanadą, reikės eiti į visiškai atskirą pastatą.

Paslaugos ir pramogos

Šis oro uostas garsėja ir kaip vienas įdomiausių pasaulyje. Čia keleivių laukia ne tik visur įprastos suvenyrų, gėrimų, rūbų parduotuvės bei kavinės, bet ir grožio salonai, maisto turgus, biblioteka su leidiniais įvairiausiomis kalbomis. Kelios valandos laisvo laiko šiame oro uoste tikrai neprailgsta – net jei nesate nusipirkę įėjimo į prabangias uždaras laukimo sales.

REKLAMA
REKLAMA

Apsipirkinėjimą mėgstantiems ar tiesiog dovanų ieškantiems keleiviams čia tikrai verta atkreti dėmesį į parduotuves ir stendus. Nesvarbu, apie ką pagalvosite – olandiškus tulpių svogūnėlius, belgišką šokoladą ar škotišką viskį – čia jūsų laukia didžiulis pasirinkimas, išradingas dizainas ir malonus aptarnavimas.

Nusprendę užsukti į kavinę irgi galite rinktis iš daugybės pasiūlymų – klientai viliojami ne tik įvairiu maistu, bet ir neįprastais sprendimais. Užėję į stilingą „Grand Cafe“ greit pamiršite, kad esate uždarame oro uoste ir pasijusite tarsi Amsterdame, Briuselyje ar Paryžiuje. Sporto mėgėjams tikrai patiks „Sports bar“ – daug televizorių leidžia stebėti įvairias tuo metu vykstančias rungtynes, lengvi užkandžiai tiks ir nelabai alkanam keleiviui, o teniso ir golfo kamuoliukais puošti stalai tikrai sužavės originalumu. Tiesa, svarbu nepamiršti, kad šios pramogos Olandijoje nėra pigios – už sumuštinį, kavą ir vandens buteliuką sumokėsite ne mažiau nei 10 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Schipol patogus ir tuo, kad vienas iš nedaugelio didžiųjų Europos oro uostų leidžia valandą naudotis nemokamu internetu. Taigi, jums nereikia ieškoti specialių IT punktų ir aiškintis interneto apmokėjimo procedūrų – tereikia tik prisijungti.

Galiausiai, jei nutinka taip, jog turite oro uoste praleisti ne porą valandų, o pavyzdžiui visą naktį ir net rytą, tai pasirinkimų jums vėlgi netrūks. Visai šalia oro uosto yra du dideli viešbučiai ir net muziejaus padalinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų