REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš porą savaičių duris atvėrė sodo, daržo ir remonto prekių prekybos tinklai. O nuo balandžio 29 dienos prekiauti ne tik maisto produktais leista ir turgavietėms. Tačiau prieš ilgąjį savaitgalį pirkėjai plūdo į turgų ne drabužių, prekių buičiai ar remontui, bet gėlių sodinukų. Juos žmonės ketina savaitgalį sodinti kapinėse.

Prieš porą savaičių duris atvėrė sodo, daržo ir remonto prekių prekybos tinklai. O nuo balandžio 29 dienos prekiauti ne tik maisto produktais leista ir turgavietėms. Tačiau prieš ilgąjį savaitgalį pirkėjai plūdo į turgų ne drabužių, prekių buičiai ar remontui, bet gėlių sodinukų. Juos žmonės ketina savaitgalį sodinti kapinėse.

REKLAMA

Po to, kai dar kartą buvo palengvintos karantino sąlygos ir leista kone visa prekyba, portalo tv3.lt žurnalistė apsilankė Vilniaus Kalvarijų turguje.

Veikė jau beveik visos drabužių, batų, buities prekių prekyvietės. Tačiau daugiausia žmonių būriavosi aplink sodinukus ir daigus. Tiek pardavėjai, tiek pirkėjai buvo apsiginklavę apsauginėmis kaukėmis ir vienkartinėmis pirštinėmis. Pardavėjai ant prekystalių turėjo pasistatę dezinfekcinio skysčio.

O dauguma pirkėjų stengėsi laikytis atstumo ir eilėse stovėti toliau vienas nuo kito. Tačiau visi norėjo iš arčiau apžiūrėti sodinukus, pasiteirauti jų veislių ir kainų. Todėl atstumas labai greitai sumažėdavo ir žmonės stovėdavo vienas šalia kito.

REKLAMA
REKLAMA

Sutaupys neskubantys

Tądien daugelio populiariausias pirkinys buvo našlaičių daigai. Jų pirkėjai galėjo įsigyti įvairiausių dydžių ir spalvų. Vieno daigo kaina siekė apie 0,50 euro. Už mažesnius daigus pardavėjai prašė keliasdešimt euro centų pigiau nei už didesnius.

REKLAMA

Sutaupyti galėjo tie, kurie nepirko daigų iš pirmo pasitaikiusio pardavėjo. Arčiau įėjimo daigai buvo brangesni, o turgaus gilumoje jau pigesni.

Našlaitėmis prekiaujanti pardavėja tikino, kad dauguma žmonių savaitgalį ruošiasi lankyti kapus, todėl rūpinasi, kuo juos apsodinti. Anot jos, būna, kad vieni pirkėjai perka vos porą daigų, o kiti dešimt ar daugiau.

Tačiau žmonės pirko ne tik gėlių sodinukus, bet ir skintas gėles. Klientų dėmesiu nesiskundė narcizais prekiaujantis pardavėjas. Viena dvidešimties žiedų puokštė kainavo apie 3 eurus. Vis dėlto pirkėjus domino ne tik kaina, o kiek ilgai gėlės bus gražios ir nenuvys.

REKLAMA
REKLAMA

Kita dalis pirkėjų turguje ieškojo daržovių daigų. Jų kainos pas skirtingus pardavėjus skyrėsi keliasdešimt euro centų. Sutaupyti galėjo taip pat tie, kurie ilgiau vaikščiojo, lygino ir tikrino kainas pas skirtingus pardavėjus.

Kopūstų daigai turguje kainavo nuo 0,10 iki 0,30 euro, paprikų nuo 0,30 iki 0,40 euro. Už agurkų ir pomidorų daigą visi pardavėjai prašė po 1 eurą. Tačiau skyrėsi jų dydis, vieni buvo dar visi maži, o kiti – jau su žiedais.

Daigais prekiaujantis pardavėjas tikino, kad labiausiai žmonės perka pomidorų daigus. Vieni jau sodina šiltnamiuose, kiti dar laiko ant palangių. Taip pat žmonės ieškojo daigų, kuriuos galėtų auginti balkonuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak kalbinto pardavėjo, pirkėjų netrūksta, dažnas ateina ne tik nusipirkti, bet ir pasitarti, paklausti, kaip tam tikrą daržovę auginti. Dalis žmonių bando ir patys sėti daržoves. Ne visiems jos išdygsta, todėl ateina nusipirkti daigą ir pasitarti ką daryti, kad kitą kartą sėklos sudygtų.

Perka šviežias daržoves, mėsos paklausa sumažėjo

Taip pat žmonės pirko šviežias daržoves, pomidorus. Jų kilogramo kaina svyravo nuo 1,50 iki 2,70 euro. Agurkų kilogramas kainavo nuo 1,80 iki 2,50 euro. Šviežių kopūstų kilogramą galėjo įsigyti už 1,20 euro. O braškių – nuo 3,50 iki 4,40 euro.

Nors daržovių galima įsigyti ir prekybos centruose, bet pardavėjai tikino, kad dalis žmonių mėgsta apsipirkti turguje ir čia lankėsi viso karantino metu.

REKLAMA

Mažiausiai pirkėjų buvo galima pamatyti mėsos paviljonuose.

Čia kiauliena prekiaujanti pardavėja, kad sakė, kad prieš karantiną pirkėjų sulaukė labai daug. Vienu metu mėsos ėmė netgi trūkti. Visi skubėjo pasiruošti karantinui, todėl pirko dideliais kiekiais. Tačiau dabar, pradėjus karantiną švelninti, pirkėjų jau trūksta.

Tačiau pardavėja sako sugalvojanti būdų, kaip jų prisivilioti.

„Jeigu žmonių mažiau visada, atėjusiems potencialiems pirkėjams visada siūlau nuolaidą. Dažnai susigundo nusipirkti mėsos gabalėlį ir tie, kurie nežadėjo jos pirkti. Be to, aš stoviu toliau nuo pagrindinio tako, todėl mano kainos visada mažesnės“, – tikino pardavėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų