REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eilinės gatvės muštynės Rusijoje baigėsi visą šalį sukrėtusia tragedija. Nusprendęs užstoti dukart pasaulio kikbokso čempionės kompanijos mušamą vyrą žuvo pro šalį 40-metis. Vienintelį ir mirtiną smūgį jam sudavė buvęs boksininkas, o žuvusiojo našlė reikalauja nubausti jį „kaip įmanoma griežčiau“. 

Eilinės gatvės muštynės Rusijoje baigėsi visą šalį sukrėtusia tragedija. Nusprendęs užstoti dukart pasaulio kikbokso čempionės kompanijos mušamą vyrą žuvo pro šalį 40-metis. Vienintelį ir mirtiną smūgį jam sudavė buvęs boksininkas, o žuvusiojo našlė reikalauja nubausti jį „kaip įmanoma griežčiau“. 

REKLAMA

Pareigūnų duomenimis, naktį į liepos 27-ąją netoli vieno iš Barnaulo pasilinksminimo centrų įvyko muštynės. Jų metu žuvo 40-metis Pavelas Rochlovas, be tėvo liko 6-metė dukra. Teisėsaugai sulaikius įtariamąjį – 38-erių Michailą Starcevą – paaiškėjo, kad jis iki šio amžiaus pradžios aktyviai užsiėmė boksu, yra laimėjęs keletą titulų, rašoma „m24“. 

Altajaus krašto gubernatorius jau pažadėjo „asmeniškai sekti tokį milžinišką rezonansą visuomenėje sukėlusį žiaurų nusikaltimą“ ir pareiškė, kad „kaltieji turės atsakyti griežčiausiais pagal įstatymus“. 

REKLAMA
REKLAMA

Socialiniuose tinkluose milžiniško palaikymo sulaukusi žuvusiojo žmona Svetlana pasakojo, kad matė, kad mirtiną smūgį sudavė būtent M. Starcevas. Tačiau pažymėjo, kad grumtynėse dalyvavo ne tik „boksininkas“, bet ir jo palydovės, viena kurių yra dukart pasaulio kikbokso čempionė Lilija Vorogušina.

REKLAMA

Moteris prisimena, kad šeima tą vakarą šventė jos sesers gimtadienį, o vidurnaktį gatvėje prie kavinės prasidėjo muštynės. Svetlana tvirtina, kad jos vyras bandė išskirti besimušančius ir padėti užpultam neįgaliajam, kurį puolė trys asmenys. 

„Mano Paša atėjo padėti vyrukui. Norėjo išskirti. Tačiau Vorogušina – kikbokso sporto meistrė – su savo drauge pradėjo šokinėti ir mus mušti! Po to ir nutiko tas lemiamas smūgis“, – parašė ji. 

Vaizdo įraše matyti, kad Pavelas įbėga padėti žmogui su ramentu, tačiau kažkuriuo metu atsisuka, nustumia nuo savęs Vorogušiną ir gauna mirtiną smūgį nuo M. Starcevo į pakaušį. Tuomet jis be sąmonės krinta ant asfalto. Liudininkų teigimu, trijulė dar bandė pasišalinti iš įvykio vietos, tačiau policija juos greitai surado. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad vyras mirė nuo „smūgio buku daiktu į galvą“. 

REKLAMA
REKLAMA

Muštynių dalyvių versijos, kas nutiko, kardinaliai skiriasi

L. Vorogušina savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje pareiškė, kad „žmogus su ramentu“ pats provokavo muštynes, užpuolė jų kompaniją. 

Jos teigimu, tą naktį ji su drauge ir M. Starcevu atvyko prie kavinės, kurios aikštelėje susidūrė su „labai girtu vyru“, kuris pradėjo juos keikti. Tuomet tariamai pradėjo grasinti susidorojimu ir smogė jos draugei „daiktu, panašiu į beisbolo lazdą“. Tuomet jie tariamai nusprendė jį „nuginkluoti“. 

Šiuo metu kikbokso varžybų teisėjavimu užsiimanti L. Vorogušina tvirtina, kad būtent tuo metu „prie jų priėjo keli neblaivūs asmenys, kurie, neišsiaiškinę situacijos, pradėjo šaukti ant mūsų“. Kikboksininkės teigimu, jie vos pastovėjo ant kojų ir buvo agresyviai nusiteikę. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos įvykių versija yra tokia: iš pradžių tariamai juos užpuolė S. Rochlova, kuri pradėjo mušti Liliją per galvą ir parvertė ją ant žemės. Kuomet sportininkei pavyko atsistoti, jai tariamai smogė jau ir vėliau žuvęs Pavelas. Būtent tuo metu M. Starcevas ir sudavė mirtiną smūgį – „bandė apginti draugę“. 

L. Vorogušina skundžiasi, kad dabar, dėl S. Rochlovos viešų kaltinimų, ji susidūrė su milžinišku psichologiniu spaudimu ir kaltinimais dėl nužudymo. 

S. Rochlova tvirtina, kad viskas buvo atvirkščiai – būtent ją užpuolė L. Vorogušina, o vyras dėl to ją ir pastūmė.

Įtariamajam M. Starcevui, kuris šiuo metu yra sulaikytas, gresia iki 15 metų kalėjimo.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad užsienyje nekilnojamo turto turintys šios šalies gyventojai susiduria su „skvoterių“ problema. Dėl koronaviruso krizės Europos šalyse padažnėjo savavališko būstų užėmimo atvejų – bedarbiai, migrantai ir „idėjiniai“ asmenys tiesiog apsigyvena neprižiūrimuose namuose. Rusai skundžiasi, kad įsilaužia į namus „iš visur: afrikiečiai, lietuviai ir kiti“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų