REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV trijų vaikų motina, svajojusi tapti slaugos darbuotoja, mirė nuo koronaviruso. Moteris dirbo medicinos srityje ir viena augino tris vaikus, todėl negalėjo atsisakyti dalies atlyginimo tam, kad dirbtų iš namų. 

JAV trijų vaikų motina, svajojusi tapti slaugos darbuotoja, mirė nuo koronaviruso. Moteris dirbo medicinos srityje ir viena augino tris vaikus, todėl negalėjo atsisakyti dalies atlyginimo tam, kad dirbtų iš namų. 

REKLAMA

Moters artimieji tikisi, kad Samanthos Diaz mirtis taps atminimu jauniems žmonės – jie taip pat yra pažeidžiami viruso ir pasekmės gali būti tokios, kokių mažiausiai tikimasi. 

„Kartais aš net nebevalgau. Tai yra taip skausminga, labai skausminga, aš niekam to nelinkėčiau“, – CBS12 cituojama S. Diaz motina Anadelia. 

Birželio viduryje asistente medicinos įstaigoje dirbusi 29-erių S. Diaz paskambino savo mamai ir pasakė, kad „jaučiasi prastai“, tačiau ligos simptomai buvo švelnūs – panašūs į peršalimą. Po kelių dienų prasidėjo karščiavimas. 

A. Diaz teigimu, vienas iš dukters bendradarbių sulaukė teigiamo Covid-19 testo rezultato. Dar po savaitės jos dukra buvo paguldyta į ligoninę, kur sulaukė diagnozės – koronavirusas. 

REKLAMA
REKLAMA

Mirusios artimieji pasakojo, kad gydytojai išbandė viską, kas įmanoma, gelbėjant jauną moterį. Jai buvo pritaikytos dirbtinio plaučių ventiliavimo ir ekstrakorporinio membranos deguonies oksidacijos (ECMO), vieno iš agresyviausių gyvybės palaikymo būdų, procedūros. ECMO atveju kraujas yra cirkuliuojamas už organizmo ribų, pašalinant anglies dvideginį ir pakeičiant jį deguonimi. 

REKLAMA

„Aš rašiau jai žinutes, kad myliu ją. Ji taip niekada ir neatsakė“, – graudinosi dukters netekusi mama. 

S. Diaz širdis sustojo liepos 10-ąją, vos už kelių kvartalų nuo tos vietos, kur ji pati dirbo medicinos asistente. 

Negalėjo neiti į darbą

Moteris visą laiką gyveno nuo algos iki algos, kad galėtų išlaikyti savo tris vaikus.

„Jos darbas pasiūlė du trečdalius atlyginimo, jeigu ji būtų dirbusi iš namų, – pasakojo mirusiosios mama. – Aišku, ji neturėjo pasirinkimo, nes jai reikėjo to, ką uždirbo ir dar šiek tiek“. 

REKLAMA
REKLAMA

Be mamos liko 15-metis Ricardo, vos 2-ejų sulaukęs Adriannas ir tik 1-erių Anaya. Abu jauniausi vaikai, taip pat sulaukė teigiamo koronaviruso testo rezultato. 

Nepaisant to, kad S. Diaz darbo pobūdis padidino riziką užsikrėsti virusu, jos mama tvirtino, kad dukrai daugiau nerimo kėlė tai, kad žmonės staiga pamiršo saugotis, kai valstijoje buvo nutrauktas griežtas karantinas. 

„Aš suprantu ekonomiką ir visa kita, bet gyvybės taip pat yra svarbios. Aš manau, kad jei Florida nebūtų „atsidariusi“, mano dukra vis dar būtų gyva“, – cituojama A. Diaz. 

Šiuo metu močiutė rūpinasi trimis anūkais, nes „ji yra viskas, ką jie turi“. 

„Aš bijau to, kas man gali gyvenime nutikti, – pasakojo A. Diaz. – Ar artimiausius 10 metų aš vis dar būsiu čia? Kas tuomet rūpintųsi tais vaikais?“ Šeimos artimieji sukūrė pagalbos vaikams paskyrą „Gofundme“ platformoje, kuriame straipsnio rašymo metu buvo jau beveik surinkta reikalinga suma.

2020-ieji be pasaulį jau sukrėtusios pandemijos gali atnešti ir biblinio masto tragediją – Rytų Afrikos, Artimųjų Rytų, Azijos ir net Rusijos pietiniuose regionuose pastebėti gigantiški spiečiai skėrių. Jie naikina pasėlius milžiniškose teritorijose – nuo Tanzanijos, Kenijos ir Somalio iki Pakistano, Indijos ir Kinijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų