REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pradėti dieną mankšta yra protingas sprendimas. Taip pat reikėtų nepamiršti ir pusryčių. Tačiau kokia eilės tvarka reikėtų užsiimti šiomis veiklomis - pusryčiai prieš sportą ar sportas prieš pusryčius?

Pradėti dieną mankšta yra protingas sprendimas. Taip pat reikėtų nepamiršti ir pusryčių. Tačiau kokia eilės tvarka reikėtų užsiimti šiomis veiklomis - pusryčiai prieš sportą ar sportas prieš pusryčius?

REKLAMA

Produktyvumo mokytojai jums patartų sportuoti vos tik pakilus iš lovos. Sportuoti būtina, tai kodėl to neatlikus prieš einant į darbą, kai dar turite tos rytinės energijos? Be to, jūsų protui reikia apšilti - vos tik pabudus nereikėtų užsiimti protą apkraunančia veikla. Sportas, ypač anksčiau įsiminti pratimai, yra puikus būdas pradėti dieną.

Mokslininkai norėjo išsiaiškinti, kada sportas yra naudingesnis – prieš aš po pusryčių. Į tyrimą jie įtraukė 30 viršsvorį turinčių vyrų. Jie buvo padalinti į tris grupes - pirmieji sportavo prieš pusryčius, antrieji - po pusryčių, o tretieji išlaikė savo tingų gyvenimo būdą. Paaiškėjo stulbinanti tiesa - tie, kurie sportavo prieš pusryčius, sudegino dvigubai daugiau riebalų nei antrosios grupės nariai. Aišku, trečiosios grupės vyrai gyveno kaip gyvenę ir svorio nenumetė.

Toks skirtumas atrodo sunkiai įtikimas, tačiau mokslininkų nenustebino. Reikalas tame, kad žmogui reikia kuro. Kaip jūsų automobiliui reikia degalų, taip jums reikia maisto. Kai to maisto nėra, tenka atidaryti konservus - riebalų formos energijos saugyklas. Žemesnis insulino lygis kūnui nurodo, kad šviežio kuro nėra, todėl teks deginti riebalus. Kai žmogus pavalgo, insulino lygis kyla ir organizmas supranta, kad galima tuos konservus palikti ateičiai. Šis tyrimas įtraukė tik vyrus, todėl ateityje jį reikės pakartoti, tačiau mokslininkai spėja, kad rezultatai bus bent jau labai panašūs.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tikrųjų, per 6 savaites pirmosios ir antrosios grupės vyrų svoris krito maždaug tuokiu pat tempu. Vėlgi, ir tai nenustebino mokslininkų. Juk tos atsargos, kurios buvo išeikvotos mankštos metu, bet kuriuo atveju buvo daugmaž atstatytos per pusryčius. Todėl ilgalaikėje perspektyvoje svoris krenta apytiksliai panašiu tempu. Tačiau nemanykite, kad tai nubraukia visus sporto prieš pusryčius privalumus.

REKLAMA

Mokslininkai nustatė, kad sportas prieš pusryčius padeda organizmui reguliuoti insulino pusiausvyrą, todėl mažėja diabeto ir širdies ligų rizika. Mokslininkai pastebėjo, kad prieš pusryčius sportavusių vyrų raumenyse padaugėjo svarbių baltymų. Tuo metu antrosios grupės vyrai, kurie sportavo po pusryčių, numetė tiek pat svorio, tačiau insulino pusiausvyra jų organizmuose buvo tokia pati kaip ir trečiosios grupės dalyvių.

Taigi, tiek mokslininkai, tiek patarimai apie produktyvumą ragina sportuoti iš pat ryto. Tai jums padės išlaikyti sveikatą bei pabusti. Nereikėtų pamiršti ir to, kad sportas aukština serotonino lygį, todėl pagerės nuotaika ir su ja lengviau kibsite į dienos darbus.

Šaltinis: www.technologijos.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų