REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Donatas Motiejūnas – Kaune užaugęs, penkerius metus NBA žaidęs ir vėliau į Kinijos krepšinio lygą pasukęs Lietuvos krepšininkas. Apie D. Motiejūno karjeros vingius krepšinio bendruomenė kalba daug ir mįslingai, bet tikrąją tiesą žino tik pats krepšininkas. Naujoje TV6 televizijos pokalbių laidoje „Nematoma pusė“ garsūs šalies žmonės atskleis nematomą, tačiau labai įdomią savo gyvenimo pusę.

Donatas Motiejūnas – Kaune užaugęs, penkerius metus NBA žaidęs ir vėliau į Kinijos krepšinio lygą pasukęs Lietuvos krepšininkas. Apie D. Motiejūno karjeros vingius krepšinio bendruomenė kalba daug ir mįslingai, bet tikrąją tiesą žino tik pats krepšininkas. Naujoje TV6 televizijos pokalbių laidoje „Nematoma pusė“ garsūs šalies žmonės atskleis nematomą, tačiau labai įdomią savo gyvenimo pusę.

REKLAMA

Pirmasis „Nematoma pusė“ laidos svečias – būtent D. Motiejūnas. Laidos vedėjui Tomui Langviniui krepšininkas papasakojo išties pribloškiančias istorijas.

Pirmoje laidos dalyje D. Motiejūnas papasakojo apie karjeros vos nepribaigusią traumą ir jos gydymą, kuris labiau priminė ne sėkmingą reabilitaciją, o dramos žanro kupiną serialą.

Antroje laidos dalyje D. Motiejūnas atvirai pasakojo 37 mln. JAV dolerių vertės istoriją, kuri jo karjerai ir gyvenimui atnešė naujų, tinkamų žmonių. Ir nors, kaip sako pats krepšininkas, NBA istorijoje taip dar niekas nebuvo pasielgęs, nors ir neteko didelės sumos pinigų, nieko šioje istorijoje jis nebūtų keitęs – būtent ši istorija jam šiuo metu leidžia jaustis geriausios savo fizinės formos per visą karjerą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasakiau, kad nevažiuosiu žaisti už juos. Padariau tai, ko dar niekas NBA nėra padaręs. NBA dar niekada tokios situacijos nebuvo, todėl kaip ji bus traktuojama, niekas nežinojo“, – sakė D. Motiejūnas.

REKLAMA

Krepšininkas plačiai nupasakojo, kaip jo buvęs agentas ir Hiustono „Rockets“ klubas suderino žaidėjui nenaudingą sutartį, kaip siekė specialiai pakenkti lietuvio karjerai ir kaip ši istorija atsiliepė dabartinei krepšininko būklei.

„Tą vasarą man buvo reikalinga antra operacija, aš susitvarkiau nugarą, atsistačiau Vankuveryje. Hiustonas aišku iš pat pradžių bandė siūlyti minimalią algą, pasakiau, kad tikrai nesutiksiu. Pasakiau, kad lauksiu geresnio pasiūlymo. Toliau dirbau, Kanadoje dirbau apie pusę metų. Man buvo paranku dirbti su tuo žmogumi, Nicku Bergu. Atėjo momentas, kai atsirado komanda – Bruklino „Nets“. Jie domėjosi mano traumos būsena, atvažiavo į Vankuverį, pažiūrėjo, kaip dirbu su treneriu, viskas jiems tiko, radome kompromisą. Jie pasiūlė man sutartį. Tai buvo 37 mln. JAV dolerių ketverių metų sutartis, iš kurių dveji metai buvo garantuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Jie sakė, kad pirmą mėnesį manęs neleis žaisti – norėjo leisti įsivažiuoti į žaidybinį ritmą. Tai buvo komanda, kuri manęs norėjo, juk tiek investavo. Iškart mesti į ugnį nebuvo logikos. Hiustonas pasakė, kad jie nebeturi jokio intereso, manęs nebenori.

Taip nutiko, kad mano agentas vėl sudirbo netinkamai, sudėliojo sutartį labai blogai. Sutartis atidarė labai lengvai duris Hiustonui, kuris tada jau galėjo mane paimti ne už 37 mln., o už 28 mln. JAV dolerių. Hiustonas pasakė, kad jie nori tokios sutarties, pasakė, kad nori pasilikti mane. Iškeikiau savo agentą, pasakiau, kad jis vieną sako, kitą daro.

Aš jau žinojau kas vyksta, nes šitie dalykai buvo prasidėję labai seniai. Pasakiau, kad nevažiuosiu žaisti už juos. Padariau tai, ko dar niekas NBA nėra padaręs. NBA dar niekada tokios situacijos nebuvo, todėl kaip ji bus traktuojama, niekas nežinojo. Galiausiai mums pavyko susitarti dėl sutarties, kai buvo įvestos korekcijos. Tada atrodė, kad tai bus geras pasirinkimas. Nusiraminau, praėjo laikas – atėjau į medicininę peržiūrą ir ką jūs galvojate, manes nepraleido pro medicininę peržiūrą. Mane aštuonias valandas tikrino: nuo riebalų kiekio kūne, raumenų masės, viską skenavo, viską, kiekvieną kūno dalį žiūrėjo. Kaip ir buvo galima numanyti, manęs nepraleido per medicininę apžiūrą, tai buvo padaryta specialiai. Pasakė, kad sutartis nebegalioja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NBA sėdi, nežino ką daryti – tokių situacijų išvis nebuvo istorijoje. NBA man neleido važiuoti į Brukliną metus laiko, tada Bruklinui tapau nebeįdomus. Turėjau kažkur žaisti, todėl pasirašiau su Naujuoju Orleanu. Buvau ir Los Andželo „Lakers“ peržiūroje, bet per tris dienas nė karto neatvažiavo mano agentas – man viskas buvo aišku, buvo aišku, kad netrukus jį atleisiu.

Jei ne šita istorija, gal būčiau niekada nesutikęs trenerio Virginijaus. Jei mane Hiustone būtų kankinę treniruočių salėje taip, kaip kankino anksčiau, gal karjera jau dabar būtų pasibaigusi. Šita istorija gavosi taip, kaip turėjo gautis. Su treneriu Virginijumi dirbame jau ketverius metus, pasaka. Jaučiuosi geriausiai kaip esu jautęsis per visą karjerą. Treneris sezono metu keliasi ketvirtą ryto tam, kad sudarytų man dienos planą. Jei visa ta NBA istorija nebūtų nutikusi, gal net nebūčiau su šiuo žmogumi susipažinęs. Gal nebūčiau jo taip vertinęs.

REKLAMA

Aš esu patenkintas tuo, kaip viskas įvyko. Aš pralošiau, bet jaučiuosi išlošęs tris kartus daugiau. Šie metai Kinijoje yra ketvirti, piniginiu atžvilgiu, aš uždirbsiu tiek pat, kiek būčiau ten uždirbęs. Kinijoje kiekvienose rungtynėse yra bonusai, patekimas į atkrintamąsias – bonusas, kitas etapas – bonusas. To daug kas nežino.

Aš penkerius metus žaidžiau NBA. Labai gerą patarimą išgirdau iš Dariaus Songailos. Jis paklausė manęs: „Ar žinai, kiek aš metų žaidžiu NBA?“. Vat būtent, nežinau. Jis ir sako: „Štai ir atsakymas. Niekam neįdomu po tavo karjeros, kiek tu metų žaidei NBA. Visiems įdomu ar tu po karjeros turi kur gyventi, ar turi pinigų, niekas kitas nėra įdomu“. Jo ir buvo potekstė, kad dirbk, uždirbk daugiausiai kiek gali per savo karjerą, o kai ji baigsis – mėgaukis gyvenimu.

REKLAMA

Aš nuo septynerių metų ne šiaip sau žaidžiu krepšinį. Aš žaidžiu tam, kad užtikrinčiau savo, savo šeimos, savo tėvų pragyvenimą, patogų gyvenimą. Jie į mane investavo savo laiką, meilę, darbą, tam, kad būčiau čia, kur esu. Aš irgi jaučiu pareigą, kad turiu padaryti taip, kad mano šeima ir artimieji turėtų patogų gyvenimą“, – atvirai T. Langviniui pasakojo D. Motiejūnas.

Laidą „Nematoma pusė“ žiūrėkite šeštadieniais 9 val. ryte per TV6 ir TV3 Play.

Visą laidą „Nematoma pusė“ žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų