REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos po kelių dienų, rugpjūčio 31-ąją, Kinijoje startuos vienas svarbiausių šių metų sporto renginių – pasaulio vyrų krepšinio čempionatas. Turnyras prasidės Lenkijos ir Venesuelos rinktinių dvikova, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir likusios rinktinės.

Vos po kelių dienų, rugpjūčio 31-ąją, Kinijoje startuos vienas svarbiausių šių metų sporto renginių – pasaulio vyrų krepšinio čempionatas. Turnyras prasidės Lenkijos ir Venesuelos rinktinių dvikova, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir likusios rinktinės.

REKLAMA

Net 16 dienų – nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 15 d. – užtruksiančioje krepšinio fiestoje šįkart varžysis rekordinis dalyvių skaičius – pirmąkart istorijoje dėl pasaulio taurės kovos net 32 rinktinės.

Vienos komandos, tarp kurių ir Lietuva, į pasaulio pirmenybes važiuoja kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų, kitos – paneigti išankstines prognozes ir bandyti pateikti netikėtumų. Naujienų portalas tv3.lt kviečia susipažinti su F grupe.

Portalas kiekvieną dieną pristatys vis kitą grupę. Čia rasite viską – rinktinių sudėtis, apžvalgą, prognozę ir tvarkaraštį.

REKLAMA
REKLAMA

Su A grupe susipažinti galite ČIA.

Su B grupe susipažinti galite ČIA.

Su C grupe susipažinti galite ČIA.

Su D grupe susipažinti galite ČIA.

Su E grupe susipažinti galite ČIA.

Graikija

Sudėtis (dar keisis): Giannoulis Larentzakis, Antonis Koniaris, Nick Calathes, Ioannis Bourousis, Georgios Papagiannis, Georgios Printezis, Kostas Papanikolaou, Evangelos Mantzaris, Ioannis Papapetrou, Panagiotis Vasilopoulas, Giannis Antetokounmplo, Thanasis Antetokounmpo ir Kostas Sloukas.

REKLAMA

Treneris: Thanasis Skourtopoulos

Žvaigždė: Giannis Antetokounmpo (Milvokio „Bucks“)

FIBA reitingas: 8

Apžvalga. Ambicinga Graikijos rinktinė naujausiame FIBA sudarytame pajėgiausių šių metų pasaulio vyrų krepšinio čempionato rinktinių reitinge užima 5 vietą. Tai vos vienu laipteliu aukščiau nei yra rikiuojama Lietuva. Bet praėjusio NBA sezono MVP tapusio Giannio Antetokounmpo vedami graikai sieks visus nustebinti dar labiau.

Prie jau minėto Giannio pridėjus tokias žvaigždes kaip K. Sloukas, T. Antetokounmpo ir N. Calathesą jau turime galingą jėgą, kurios derėtų prisibijoti daugumai varžovų. Tikėtina, kad grupės etape rimčiausio pasipriešinimo graikai sulauks iš stabilų žaidimą pasirengimo etape demonstruojančių brazilų. Tiesa, neabejojama, kad būtent graikai šioje grupėje turėtų iškovoti pirmąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji Zelandija

Sudėtis: Tomas Abercrombie, Finnas Delany, Isaacas Fotu, Shea Ili, Jarrodas Kenny, Robas Loe, Jordanas Ngatai, Alexas Pledgeris, Ethanas Rusbatchas, Tohi Smithas-Milneris, Corey Websteris, Tai Websteris.

Treneris: Paul Henare

Žvaigždė: Corey Websteris

FIBA reitingas: 38

Apžvalga. Nors Naujoji Zelandija pasaulio rinktinių reitinge yra net per 10 pozicijų žemiau nei Juodkalnija, tačiau FIBA sudarytame šio čempionate reitinge kol kas minimaliai geriau vertinami būtent zelandiečių šansai. Tad dvikovoje dėl trečiosios vietos turėtų užvirti atkakli kova būtent tarp šių dviejų rinktinių.

Naujoji Zelandija šiose pirmenybėse neturės ryškiausios savo žvaigždės, NBA žaidžiančio Steveno Adamso, tad šioje rinktinėje net sunku išskirti, kuris krepšininkas galėtų tapti lyderiu. Nepaisant visko, šios rinktinės ambicijos ir galimybės neturėtų viršyti 3 vietos grupėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brazilija

Sudėtis: Marcelinho Huertas, Rafaelis Luzas, Yago Mateusas, Leandro Barbosa, Alexas Ribeiro, Marquinhosas Vieira Sousa, Vitoras Alvesas Benite, Marcosas Louzada, Bruno Caboclo, Christiano Felicio, Augusto Lima ir Andersonas Varejao.

Treneris: Aleksandar Petrovič

Žvaigždė: Bruno Caboclo (Memfio „Grizzlies“)

FIBA reitingas: 12

Apžvalga. FIBA sudarytame šių metų pajėgiausių rinktinių reitinge kol kas Brazilijos rinktinei suteikta tik 10 vieta. Tai kaip ir reiškia, kad ekspertai netiki, jog brazilams pavyks peržengti antrąjį etapą ir patekti į ketvirtfinalį.

Šioje rinktinėje lietuviai išvys ir ypač „Žalgirio“ sirgaliams puikiai pažįstamą veidą. Į galutinį Brazilijos rinktinės 12-tuką pateko vos prieš keletą metų daugkartinių Lietuvos krepšinio čempionų gretose žaidęs A. Lima.

REKLAMA

Juodkalnija

Sudėtis: Nikola Ivanovičius, Derekas Needhamas, Petaras Popovičius, Suadas Šehovičius, Seadas Šehovičius, Alekša Popovičius, Dino Radončičius, Nemanja Radovičius, Milko Bjelica, Nikola Vučevičius, Bojanas Dubljevičius, Marko Todorovičius.

Treneris: Dušan Dubljevič

Žvaigždė: Nikola Vucevič (Orlando „Magic“)

FIBA reitingas: 28

Apžvalga. Juodkalnija pateikė nemažą sensaciją ir prasibrovė į pasaulio pirmenybėse. Atrankoje juodkalniečiai itin atkakliose dvikovose kelią į pirmenybes užkirto mūsų kaimynams latviams.

Čempionate ekspertai nežada juodkalniečiams nieko gero. Jų kelias gali baigtis jau pirmajame grupės etape. Paliekama tik menka viltis, kad Juodkalnija prasibraus iki antrojo etapo, o kaip bus realybėje – pamatysime jau prasidėjus čempionatui.

REKLAMA

Prognozė: 1. Graikija, 2. Brazilija, 3. Naujoji Zelandija ir 4. Juodkalnija.

Tvarkaraštis:

Rugsėjo 1 d.

Graikija – Juodkalnija

Naujoji Zelandija – Brazilija

Rugsėjo 3 d.

Brazilija – Graikija

Juodkalnija – Naujoji Zelandija

Rugsėjo 5 d.

Graikija – Naujoji Zelandija

Brazilija – Juodkalnija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų