REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rugpjūčio 31 dieną Kinijoje prasidės vienas svarbiausių metų sporto įvykių – pasaulio krepšinio čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse lenkai susigrums su Venesuela, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir visos rinktinės-dalyvės.

Jau rugpjūčio 31 dieną Kinijoje prasidės vienas svarbiausių metų sporto įvykių – pasaulio krepšinio čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse lenkai susigrums su Venesuela, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir visos rinktinės-dalyvės.

REKLAMA

Daugiau kaip dvi savaites truksiančioje krepšinio fiestoje varžysis rekordinis dalyvių skaičius – pirmąkart istorijoje dėl taurės kovos 32 rinktinės.

Vienos komandos, tarp kurių ir Lietuva, į pasaulio pirmenybes važiuoja kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų, kitos – paneigti išankstines prognozes ir bandyti pateikti netikėtumų.

Tv3.lt kviečia susipažinti su A grupe. Portalas kiekvieną dieną pristatys vis kitą grupę. Čia rasite viską – rinktinių sudėtis, apžvalgą, prognozę ir tvarkaraštį.

Lenkija

Sudėtis (dar gali keistis). Gynėjai: Lukaszas Kolenda, Lukaszas Koszarekas, Kamilis Laczynskis, Jakubas Schenkas, A. J. Slaughteris. Puolėjai: Aaaronas Celas, Damianas Kuligas, Mateuszas Ponitka, Michalas Sokolowskis, Adamas Waczynskis, Mathieusas Wojciechowskis, Karolis Gruszeckis. Vidurio puolėjai: Aleksanderis Romanas Balcerowskis, Adamas Hrycaniukas, Dominikas Olejniczakas, Krysztofas Sulima.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinis ūgis. 198 cm.

Vidutinis amžius. 28 metai.

Treneris. Mike'as Tayloras.

Žvaigždė. Mateuszas Ponitka (Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“).

FIBA reitingas. 25.

Apžvalga. Lenkams šio pasaulio čempionato patirtis bus išskirtinė. Daugiau kaip 50 metų savojo šanso varžytis dėl pasaulio taurės laukę kaimynai galiausiai galės pademonstruoti, ko yra verta ši, pasaulio krepšinio žemėlapyje ryškaus pėdsako dar nespėjusi palikti rinktinė.

REKLAMA

Vienas kertinių lenkų koziriu, žvelgiant į A grupės konkurentes, taps ūgis ir kova po krepšiu. 215 cm ūgio centras A. R. Balcerowskis turėtų tapti rimtu iššūkiu kitoms grupės komandoms, o lenkų krepšinis ne pirmi metai paremtas kieta kova bei charakteriu, užgožiančiu kartais ne pačio aukščiausio lygio talentą.

Dramblio Kaulio Krantas

Sudėtis (gali keistis). Gynėjai: Noe-Charlesas Abouo, Souleymanas Diabate, Guy Landre Edis, Bryanas Pamba, Louisas Cyrille Jean Benoit Asie. Puolėjai: Tiegbe Bamba, Vafessa Fofana, Amadou Sidibe, Deonas Thompsonas. Vidurio puolėjai: Baru Adjehi, Bali Coulibaly, Mohamed Deba Kone, Frejus Zerbo.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinis ūgis. 198 cm.

Vidutinis amžius. 28 metai.

Treneris. Hugues Occansey.

Žvaigždė. Mohamedas Deba Kone (Šoralio „Roanne Basket“).

FIBA reitingas. 64.

Apžvalga. Viena iš žemiausią reitingą turinčių ir mažiausiai pažįstamų pasaulio čempionato komandų turi aiškią misiją – duoti kovos už save žinomesniems varžovams ir kukliai galvoti apie šansus patekti į kitą, tolimesnį etapą. Dramblio Kaulo Kranto krepšininkai, kaip ir dauguma Afrikos krepšinio atstovų, išsiskiria atletiškumu ir energija. Spalvingos istorijos šioje sporto šakoje neturinti rinktinė pirmenybėse sieks išnaudoti savo kozirius ir jėgą po krepšiu, tačiau ar to užteks – lieka didelis klaustukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad net oficialioje FIBA svetainėje prie krepšininkų pavarždių šioje rinktinėje nurodomi vos trys klubai ir visi jie – Prancūzijoje.

Venesuela

Sudėtis (gali keistis). Gynėjai: Pedro Chourio, Heissleris Guillentas, Edwinas Mijaresas, Yohanneris Sifontesas, Jhornan Zamora, Gregory Vargasas. Puolėjai: Jose Ascanio, Luisas Bethelmy, Michaelis Carrera, Nestoras Colmenaresas, Dwightas Lewisas, Miguelis Ruizas, Jose Vargasas. Vidurio puolėjai: Windi Graterolis, Anthony Perezas.

Vidutinis ūgis. 195 cm.

Vidutinis amžius. 29 metai.

Treneris. Néstor García

Žvaigždė. Anthony Perezas („Trotamundos B.B.C.“)

FIBA reitingas. 20.

Apžvalga. Viena pajėgiausių Pietų Amerikos krepšinio rinktinių, be Brazilijos ir Argentinos, į šį pasaulio čempionatą ir ypač į A grupės etapą atvyksta dvejopomis nuotaikomis. Patekimas į kitą etapą būtų nemažas pasiekimas, tačiau nepatekti toliau taptų savotišku fiasko.

REKLAMA

Venesuela turi vieną „artimiausių“ rinktinių. Net penki žaidėjai iš visų kandidatų žaidžia toje pačioje komandoje, „Tortamundos B.B.C.“, metai iš metų tampančioje vietinių pirmenybių čempione. Veikiausiai, būtent vienas kito jutimas taps pagrindiniu Venesuelos rinktinės pranašumu. Taip pat tai viena brandžiausių rinktinių, kurios dauguma krepšininkų jau yra peržengę 30 metų ribą.

Kinija

Sudėtis (gali keistis). Gynėjai: Tianas Yuxiangas, Fangas Shuo, Zhao Rui, Sunas Minghui. Puolėjai: Zhao Tailongas, Yu Changdongas, Ding Yanyuhangas, Liu Zhixuan, Abudushalamu Abudurexiti. Vidurio puolėjai: Zhou Qi, Dong Hanlin, Wangas Zhelinas.

Vidutinis ūgis. 199 cm.

Vidutinis amžius. 26 metai.

Treneris. Li Nan.

Žvaigždė. Zhou Qi („Xinjiang Flying Tigers“)

FIBA reitingas. 30.

Apžvalga. Viena jauniausių čempionato rinktinių bandys tinkamai pateisinti šeimininkų statusą. Du NBA žaidėjus turinti Kinijos rinktinė laikoma viena A grupės favoričių, todėl nepatekti į tolimesnį etapą savoje teritorijoje kinams būtų tikras smūgis.

REKLAMA

Nemažai pirmenybių sėkmės Kinijos rinktinei priklausys nuo komandos „bokštų“ ir žemųjų krepšininkų susižaidimo. Mažų mažiausiai bus įdomu pamatyti, kaip 217 ir 214 cm ūgio centrai kausis su panašaus sudėjimo krepšininkais iš, pavyzdžiui, Dramblio Kaulo Kranto.

Prognozė. 1. Kinija, 2. Lenkija, 3. Venesuela, 3. Dramblio Kaulo Krantas.

Pirmenybių šeimininkai bus kamuojami papildomo spaudimo, todėl labai daug priklausys nuo to, kokia čempionato metu kinų rinktinėje tvyros nuotaika. Pagal pajėgumą niekuo kitoms trims komandoms nenusileidžianti Kinija turėtų patekti į kitą etapą, o veikiausiai ir nugalėti grupėje. Aiškus A grupės autsaideris turėtų būti Dramblio Kaulo Krantas, kuriam šios pirmenybės bus neįkanojama patirtis. Dėl vietos kitame etape aršiausia kova, manoma, užvirs Lenkijos ir Venesuelos tarpusavio dvikovoje.

Tvarkaraštis.

Rugpjūčio 31 d.

16:00 val. Lenkija – Venesuela.

20:00 val. Kinija – Dramblio Kaulo Krantas

Rugsėjo 2 d.

16:00 val. Dramblio Kaulo – Krantas Venesuela

20:00 val. Kinija – Lenkija

Rugsėjo 4 d.

16:00 val. Dramblio Kaulo Krantas – Lenkija

20:00 val. Kinija – Venesuela

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų