REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rugpjūčio 31 dieną Kinijoje prasidės vienas svarbiausių metų sporto įvykių – pasaulio krepšinio čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse lenkai susigrums su Venesuela, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir visos rinktinės-dalyvės.

Jau rugpjūčio 31 dieną Kinijoje prasidės vienas svarbiausių metų sporto įvykių – pasaulio krepšinio čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse lenkai susigrums su Venesuela, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir visos rinktinės-dalyvės.

REKLAMA

Daugiau kaip dvi savaites truksiančioje krepšinio fiestoje varžysis rekordinis dalyvių skaičius – pirmąkart istorijoje dėl taurės kovos 32 rinktinės.

Vienos komandos, tarp kurių ir Lietuva, į pasaulio pirmenybes važiuoja kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų, kitos – paneigti išankstines prognozes ir bandyti pateikti netikėtumų.

Portalas tv3.lt kviečia susipažinti su C grupe. Portalas kiekvieną dieną pristatys vis kitą grupę. Čia rasite viską – rinktinių sudėtis, apžvalgą, prognozę ir tvarkaraštį.

Su A grupe susipažinti galite ČIA.

Su B grupe susipažinti galite ČIA.

Ispanija

Sudėtis (dar gali keistis). Quino Columas, Rudy Fernandezas, Pau Ribas, Ricky Rubio, Victoras Claveras, Marcas Gasolis, Willy Hernangomezas, Pierre Oriola, Xavieras Rabaseda, Sergio Lullas, Javieras Beiranas, Juancho Hernangomez.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris. Sergio Scariolo

Žvaigždė. Ricky Rubio (Fynikso „Suns“)

FIBA reitingas. 2

Apžvalga. Viena pasaulio taurės favoričų, Ispanijos rinktinė, grupių etape turėtų tik gerai apšilti kojas. Būrio NBA ir Ispanijos lygos žvaigždių suburta komanda be jokio vargo turėtų nugalėti C grupėje ir laukti būsimų varžovų kitame etape.

REKLAMA

Ispanai karta iš kartos taikosi į visų čempionatų medalius, tačiau šįkart tai padaryti tikrai nebus lengva – patekti tarp trijų stipriausių rinktinių, žinant JAV, Serbijos, Graikijos, Prancūzijos ir netgi Lietuvos pajėgumą, S. Scariolai gali tapti viena sunkesnių misijų per pastarąjį dešimtetį.

Pasiruošimo cikle Ispanai pralaimėjo JAV krepšininkams, bet gan užtirkintai įveikė Lietuvą. Rungtynėse su mūsiškiais ispanams puikiai suveikė R. Rubio ir W. Hernangomezo duetas, bus įdomu pamatyti, ką šis tandemas parodys pasaulio taurės varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Iranas

Sudėtis (gali keistis). Rasoulis Mozafarananis, Meisamas Mirzaeitalarposhti, Sajjadas Mashayekhi, Hamedas Hosseinzadehas, Mohammadas Hassanzadehas, Behnamas Yakhchalidehkordis, Armanas Zangenehas, Mohammadas Jamshidijafarabadis, Hamedas Haddadi, Michaelis Rostampouras, Aaronas Geramiporas.

Treneris. Mehranas Shahintabas

Žvaigždė. Hamedas Haddadi („Champville SC“)

FIBA reitingas. 27

Apžvalga. Irano rinktinės misija C grupėje aiški – garbingai pakovoti dėl antrosios vietos, kurią pasiekti būtų tarsi svajonės išsipildymas visiems šalies krepšinio gerbėjams.

Skambių pavardžių ir juolab pergalių neturinti Irano nacionalinė komanda turi vieną savotišką pranašumą. Dauguma rinktinės narių sezono metu rungtyniauja toje pačioje lygoje, todėl veikiausiai bus susižaidę. Kita vertus, iraniečiai dar nelabai spėjo pajausti tarptautinio krepšinio skonio, todėl šios pirmenybės bus puiki proga įsivertinti savo pajėgumą ateičiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tunisas 

Sudėtis (gali keistis). Omaras Abada, Ziyedas Chennoufi, Mouradas El Mabroukas, Omaras Mouhli, Mohamedas Hadidane, Mokhtaras Ghyaza, Makramas Ben Romdhane, Mohamedas Abbassi, Michaelis Rollas, Radhouane Slimane, Salahas Mejri, Nizaras Knioua.

Treneris. Mario Palma

Žvaigždė. Salahas Mejri (Dalaso „Mavericks“)

FIBA reitingas. 51

Apžvalga. Jei apie Tuniso krepšinį išgirsti kažką apčiuopiamo progų daug neturėjome, tai nesunku pamatyti, kad ši Tuniso rinktinė tikrai turės vieną aiškų bruožą – ji bus pati „vyriausia“ čempionato komanda, kurios amžiaus vidurkis siekia maždaug 32 metus.

Net šeši Tuniso rinktinės nariai žaidžia toje pačioje komandoje ir tai daro ne pirmi metai, todėl vienas kito supratimo šiems krepšininkams tikrai nepristigs. Vis tik, talento ir gebėjimų varžytis su ryškesnėmis figūromis iš kitų šalių gali, ir labai tikėtina, kad neužteks.

REKLAMA

Tunisiečiai turi du lyderius. NBA žaidžiantį Salahą Majerį ir Eurolygoje besivaržantį Michaelį Rollą. Bus įdomu matyti, ką kartu gali du tarptautinio ir aibė vietinio lygio žaidėjų.

Puerto Rikas

Sudėtis (gali keistis) Emmanuelis Andujaras, Renaldo Balkmanas, Christopheris Brady, Gary Browne, Gianas Clavellas, Ramonas Clemente, Devonas Collieris, Jorge Bryanas Diazas, Alexanderis Franklinas, Ivanas Gandia, Davidas Huertas, Javieras Mojica, Isaiahas Pinero, Carlos Rivera, Angelis Rodriguezas.

Treneris. Eddie Casiano

Žvaigždė. Gianas Clavellas („Estudiantes“)

FIBA reitingas. 16

Apžvalga. Puerto Riko rinktinės tikrai nevertetų nurašyti kaip tiesiog dar vienos Pietų Amerikos žemyno atranką įveikusios komandos. Tai viena staigiausių ir galbūt net įdomiausių komandų, atvykusių ne iš Europos.

REKLAMA

Didelių kalnų krepšinio pasaulyje dar nespėjusi nuversti Puerto Riko rinktinė turi kuo puikiausias progas perrašyti savo istoriją ir peržengti grupių etapo barjerą. Norint žengti tolyn P. Amerikos komandai tereiks įveikti tiesioginius varžovus Tunisą ir Iraną. Labai tikėtina, kad jiems tai pavyks padaryti.

Beje, lyderis G. Clavellas turi ir NBA patirties, o keli Puerto Riko žaidėjai taip pat rungtyniauja užsienyje, todėl pranašumų prieš dvi minėtas grupės komandas turėtų užtekti.

Prognozė. 1. Ispanija 2. Puerto Rikas 3. Tunisas 4. Iranas

Ispanija vienareikšmiškai jau gali strateguoti tolimesnio etapo planus. Panašu, kad net ir žaisdami be pusės komandos ispanai vis tiek taptų C grupės nugalėtojais, tačiau ties čia S. Scariolos misija tikrai nesibaigs. Sąlyginai lengvas grupių etapas kaip tik gali pakišti koją ir „užburti“ ispanų krepšininkus lengvam krepšiniui, kurio prieš kitas rinktines gali ir nepakakti. Antrą vietą turėtų iškovoti Puerto Rikas, tačiau prognozuoti dar anksti, nes Afrikos atstovų komanda gali pateikti siurprizų, o Iranas taip pat kantriai lauks savojo šanso nustebinti ne tik savo, bet ir viso pasaulio sirgalius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tvarkaraštis:

Rugpjūčio 31 d.

11:30 val. Iranas – Puerto Rikas

15:30 val. Ispanija – Tunisas

Rugsėjo 2 d.

11:30 val. Tunisas – Iranas

15:30 val. Puerto Rikas – Ispanija

Rugsėjo 4 d.

11:30 val. Tunisas – Puerto Rikas

15:30 val. Iranas – Ispanija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų