REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
77
Nauja „Tiulio fėjos“ kolekcija(ErikaMaja Photography)

Viena garsiausių šalies dizainerių Viktorija Jakučinskaitė pristato naują suknelių kolekciją. Šį kartą mados namų „Tiulio fėja“ įkūrėja įkvėpimo sėmėsi iš pasakų knygų, o nuotraukose buvo įkūnyta šiuolaikinė princesė, rašoma pranešime spaudai.

77

Viena garsiausių šalies dizainerių Viktorija Jakučinskaitė pristato naują suknelių kolekciją. Šį kartą mados namų „Tiulio fėja“ įkūrėja įkvėpimo sėmėsi iš pasakų knygų, o nuotraukose buvo įkūnyta šiuolaikinė princesė, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

„Norėjau, kad nuotraukos dvelktų mistika, primintų vaikystėje skaitytas pasakas, o suknelės gniaužtų kvapą. Labai džiaugiuosi rezultatu, manau, pavyko įgyvendinti tai, ką mačiau savo vaizdiniuose“, – šypsosi dizainerė.

V. Jakučinskaitė norėjo, kad fotosesija vyktų dvare. Nuotraukose nuotaka turėjo atrodyti tarsi nužengusi iš pasakos ir atspindėti šiuolaikinę princesę. Kolekcijoje – klasikinio silueto suknelės, kuriose žaismingumas susipina su bohemišku stiliumi. Drabužių kūrėja specialiai pasirinko ne klasikinį, o rožinės spalvos dvarą. Labiausiai jai patiko dvaro bokštas, primenantis Italijos architektūrą. Pasakiškumo fotosesijai suteikė ir joje dalyvavę žirgai, atgabenti specialiai iš „Vilniaus jojimo klubo“. Būtent šie gyvūnai tapo didžiausiu iššūkiu, fotosesijos įkarštyje užsimanydavę parupšnoti žolės, pasivaikščioti arba pailsėti. Viso fotosesijoje dirbo 17 žmonių komanda: modelių šukuosenomis pasirūpino grožio salonas „MAD Beauty Squad“, nuotraukomis – ErikaMaja Photography.

Nuotraukose V. Jakučinskaitė atskleidė šiuolaikinį požiūrį į nuotaką. Dizainerė įsitikinusi, kad jos kurtos suknelės ir dvaro aplinka papildė vienas kitą, taip dar labiau atskleisdami abiejų grožį. Į fotosesiją V. Jakučinskaitė įtraukė ir šiuo metu jai itin svarbią veiklą – tapybą. Modeliai, pasipuošę vestuvinėmis suknelėmis, pozavo prie V. Jakučinskaitės nutapytų ryškiaspalvių paveikslų.

REKLAMA
REKLAMA

Įprasta manyti, kad vestuvinė suknelė turi būti baltos spalvos. Tačiau dizainerė naująją kolekciją nuspalvino ir nuotakoms siūlo puoštis švelniai rožinės, pudros, balintos kavos, dramblio kaulo spalvos suknelėmis. Suknelė gali būti puošta siuviniais, nėriniais ar kaspinais, sukuriančiais prabangos įspūdį. Pūstos rankovės nuotakai suteikia stilingos romantikos, šiek tiek karališką įvaizdį. Drąsiausioms nuotakoms skirtos abejingų nepaliekančios krūtinę ir kojas apnuoginančios suknelės. Smulkiais karoliukais siuvinėtas audinys atrodo itin prabangiai, sukuriamas išskirtinis ir itin puošnus įvaizdis.

REKLAMA

„Fotosesija nėra tipinė, ji atskleidžia ne tik sukneles, bet ir emocijas, kurias sukuria drabužis. Beje, gyvai fotosesija atrodė dar įspūdingiau. Negalėjau patikėti, kad tai iš tiesų vyksta, viskas atrodė kaip filme. Dvaras, žirgai, nuostabaus grožio moterys ir mano suknelės... Manau, kad sau drabužį atras įvairių tipų nuotakos: romantiškos, valiūkiškos, bohemiškos, vilioti mėgstančios ar standartus laužančios. Mano galvoje gimsta daugybė idėjų, kaip gali atrodyti šiuolaikinė nuotaka. Keletas iš jų atskleidžiamos būtent šioje fotosesijoje“, – šypsosi kūrėja, jau šešiolika metų puošianti moteris svarbiausiai gyvenimo šventei.

REKLAMA
REKLAMA

V. Jakučinskaitė sako, kad jai labai nepatinka tradicinis klausimas, kokios yra šių metų suknelių mados tendencijos. Pasak kūrėjos, vestuvės yra amžinas dalykas, moteris planuoja tekėti tik kartą gyvenime, todėl suknelė negali būti tik madinga.

„Pasirinkus tik mados tendencijas atspindintį drabužį, jau po penkerių metų žiūrint nuotraukas nuotaka gali atrodyti keistai. Jaunosioms patariu rinktis klasikinio silueto suknelę, kurią reikėtų paįvairinti šiuolaikiniais dizaino sprendimais. Pavyzdžiui, klasikinė suknelė, susiūta iš judančių plėšyto audinio juostelių. Su tokia suknele nuotaka atrodys šiek tiek bohemiškai. Ilgos pūstos rankovės taip pat yra mados reikalas, tačiau jos nusiima ir taip nuotaka lieka su klasikine suknele. Taip fotografuojantis galima sukurti kelis skirtingus įvaizdžius“, – pasakoja V. Jakučinskaitė.

Pasak dizainerės, svarbiausia yra tai, kaip nuotaka jaučiasi su drabužiu. Todėl nereikėtų klausyti, ką pataria draugės, mama ar vyras – geriausia pasikliauti savo širdies balsu ir norais: „Užduokite sau klausimą – ar tai yra ta suknelė, su kuria jūs norite žengti prie altoriaus? Jei kažkas nepatinka – keiskite. Renkantis vestuvinį apdarą, negali būti jokių kompromisų, viskas turi tikti idealiai. Vestuvinė suknelė yra svarbiausias drabužis gyvenime, todėl pirmiausia gražiai atrodykite sau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų