REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis šeštadienį peikė, pasak jo, „buką melą“ skleidžiančią opoziciją ir vadino ją tuščia bei nekonstruktyvia.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis šeštadienį peikė, pasak jo, „buką melą“ skleidžiančią opoziciją ir vadino ją tuščia bei nekonstruktyvia.

REKLAMA

„Mums būtų labai sunku tikėtis aukštų reitingų, tikėtis išlošti rinkimus, nes tai, kas kasdien pateikinėjama kaip tiesa, dažnai yra bukas melas“, – partijos suvažiavime Prienuose sakė R. Karbauskis.

„Melas pilamas dėl to, kad mūsų oponentai neturi jokių pasiūlymų“, – pridūrė jis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat pareiškė, kad partija šmeižiantys ir žeminantys žmonės „retai žiūri į veidrodį“.

R. Karbauskis kritikavo opozicijos pastangas visais įmanomais būdais stabdyti įstatymų priėmimą Seime.

Pasak jo, „valstiečiai“ kartais yra priversti žiūrėti, kad „mūsų kolegos į tualetą neišeitų per balsavimą, kad būtų surinktas tas 71 balsas“.

REKLAMA
REKLAMA

"Niekada nebuvo taip, kad opozicija elgtųsi taip, kaip elgiasi šiandien – masiškai ištraukinėtų korteles, masiškai imtų pertraukas, kad tik kaip nors trukdytų dirbti“, – tvirtino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

REKLAMA

Jo teigimu, opozicijos kalbos tėra tušti žodžiai, nes ši neteikia nei alternatyvaus biudžeto, nei turi alternatyvią programą.

„Mūsų atsakomybė prieš Lietuvos žmones yra didesnė, nei kada nors buvo, nes žmonės pradeda matyti, kokia tuščia yra opozicija“, – tikino R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat dėkojo koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“, kad šie išsaugojo valdančiąją koaliciją, kai 2017-aisiais atsiskyrė nuo Gintauto Palucko vadovaujamų socialdemokratų.

Pasak jo, kitu atveju tikrai būtų tekę rengti neeilinius Seimo rinkimus, nes suformuoti kitos koalicijos būtų neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskis tvirtino, kad G. Palucko socialdemokratai šiandien yra „konservatorių partijos satelitai“.

Politikas dėkojo ir per dvejus metus susitelkusiai Seimo frakcijai.

„Ačiū, kad jūs esate, kad jūs visa tai atlaikėte. Jeigu prieš dvejus metus mes buvome didelė grupė žmonių, tautos išrinktų Seimo nariais, dabar mes esame komanda. Tokia komanda, kurią bus labai sunku paveikti“, – kalbėjo jis.

„Valstiečių“ pirmininkas taip pat paragino iš partijos išstoti tuos, kuriems rūpi jų pačių, o ne žmonių interesai.

„Linkiu mums niekada nesusirgti liga, kada „aš“ tampa svarbiau negu „mes“, negu tarnystė“, – tvirtino R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujausios „Vilmorus“ atliktos gyventojų apklausos duomenimis, už „valstiečius“ rinkimuose balsuotų 15,7 proc. gyventojų.

Kritikuoja dėl demokratijos stokos skyriuose

Suvažiavime kalbėjęs Seimo narys Tomas Tomilinas sakė apgailestaujantis, kad partijos skyriai tapo neaktyvūs ir jos narių skaičius neauga.

„Prieš 15 metų aš patikėjau jaunu partijos nariu, kurio vardas yra Ramūnas Karbauskis, kuris sakė, (...) kad jokie ministrai, jokia valdžia, jokia didelė frakcija Seime neturi jokios reikšmės, jeigu negirdime skyrių, jeigu partijos nariai neįgalinti ir patys aktyviai nedalyvauja“, – kalbėjo parlamentaras.

Seimo narys, valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pavaduotojas Tomas Tomilinas siūlo keisti partijos valdybos skyrimo tvarką, kad joje būtų daugiau demokratijos.

REKLAMA

Pasak jo, šiuo metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos valdyba sutapatinta su partijos pirmininko pavaduotojais, todėl „susidaro tam tikra esminių demokratijos principų priešprieša“.

T. Tomilinas siūlo, kad pusę valdybos narių rinktų kiti partijos organai, o ne pasirinktų pirmininkas.

Pats „valstiečių“ lyderis teigė tam nepritariantis, nes valdyba atstovauja partijos pirmininkui ruošiant sprendimus tarybai.

„Jei imti pavyzdį, tai taryba yra širdis, o valdyba – vožtuvas“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„Valstiečių“ pirmininką gynęs žemės ūkio ministras Giedrius Surplys ragino partiečius nesipykti viešai.

„Mus medžioja opozicija, mus medžioja oponentai, bet kartais norisi prisiminti pasakymą: kam man priešai, kai aš turiu tokius draugus? Kartais patys sau esame didžiausi oponentai“, – tvirtino ministras.

„Dabar yra pusė metų sunkaus darbo, kurio, suprantame, žiniasklaida už mus nepadarys, kurio, suprantame, opozicija už mus nepadarys. Mes patys turime jį padaryti“, – pridūrė jis.

Naujausios „Vilmorus“ atliktos gyventojų apklausos duomenimis, už „valstiečius“ rinkimuose balsuotų 15,7 proc. gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų